P4 > Nyheter

Tirsdag, 29 September, 17:58

P4 - 21 jan. 20 kl. 23:39

95 drept daglig i Mexico

Over 34.000 mennesker ble drept i Mexico i fjor.
Det viser tall fra myndighetene.
Det tilsvarer 95 drap om dagen i snitt.
Tallet er det høyeste siden 1997 da en offisiell drapsstatistikk ble opprettet.
Les mer på P4


Les mer om:
Mexico

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 95 drept, dagligi , Mexico
P4 - 23 juni 20 kl. 17:57

Kraftig jordskjelv i Mexico

Mexico ble for kort tid siden rammet av et kraftig jordskjelv. Skjelvet skal ha hatt en styrke på 7,7, og rammet delstaten Oaxaca, sør i landet. Nyhetsbyrået Reuters melder at bygninger i hovedstaden Mexico City, mye lenger nord ristet.

P4 - 22 jan. 20 kl. 05:28

Rekordmange drap i Mexico

Mexico har lenge vært på drapstoppen - i fjor var tallet rekordhøyt; 35.588 mennesker ble drept landet i 2019. Antallet drap økte med 2,7 prosent fra året før.

P4 - 08 mars 20 kl. 22:58

Tusenvis i kvinnemarsj i Mexico

Tusenvis av kvinner inntok gatene i Mexico by i dag for å for å protestere mot at stadig flere kvinner blir drept i landet. Ifølge offisiell statistikk ble 3.825 kvinner drept i Mexico i fjor, noe som i snitt vil si drøyt ti hver dag.

NRK - 01 april 20 kl. 03:45

Journalist drept i Mexico

I Mexico var det tirsdag demonstrasjoner etter drapet på journalisten Maria Elena Ferral i avisen Diario de Xalapa. Hun ble skutt av to menn på motorsykler etter at hun hadde fått dødstrusler. Siden 2000 er over 100 journalister drept i Mexico..

P4 - 06 nov. 19 kl. 06:25

Trump tilbyr krigshjelp mot narkokarteller

Donald Trump tilbyr nå Mexico hjelp til å krige mot narkokartellene. Tilbudet kommer etter at seks barn og tre kvinner med amerikansk statsborgerskap ble drept i Mexico, mandag. – Hvis Mexico trenger hjelp til å utrydde disse monstrene, er USA klar og i stand til å involvere seg og gjøre jobben rask og effektivt, skriver Trump på Twitter..

NRK - 04 des. 19 kl. 05:20

Ti arrestert i Mexico

Ti personer er arrestert etter at 23 personer ble drept i Mexico lørdag da minst 60 væpnede menn stormet grensebyen Villa Unión i Mexico. Det opplyser guvernør Miguel Angel Riquelme i Coahuila..

Aftenposten - 10 april 20 kl. 09:53

Opec: Oljeproduksjonskutt avhenger av tilslutning fra Mexico

Forslaget om å kutte 10 millioner fat daglig av oljeproduksjonen avhenger av tilslutning fra Mexico, opplyser Opec etter maratonmøtet som endte uten beslutning..

NRK - 10 april 20 kl. 09:49

Oljekutt avhenger av Mexico

Forslaget om å kutte 10 millioner fat daglig av oljeproduksjonen avhenger av tilslutning fra Mexico, opplyser OPEC. Uttalelsen fredag bekrefter størrelsen på kuttet som Saudi-Arabia hadde presentert tidligere på natten..

NRK - 16 okt. 19 kl. 02:48

15 personer drept i Mexico

15 personer skal være drept etter en skyteepisode i delstaten Gurrero i Mexico, ifølge Reuters. Ifølge lokale medier er 14 sivile drept, og én soldat. Flere medier melder om at de sivile skal ha vært bevæpnet..

P4 - 29 okt. 19 kl. 23:10

Ordfører skutt og drept

En ordfører ble i en forstad til Mexico by i dag skutt og drept mens han var på jobb. Dette er det femte drapet på en ordfører i Mexico i år. I fjor ble åtte i samme embete drept.

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Mange opereres på sykehus med for få operasjoner

Flere hundre pasienter blir operert ved sykehus som opererer så få pasienter i året at de ikke oppfyller kvalitetskravene. I fjor ble rundt 370 pasienter operert for kreft i bryst og tykktarm ved slike sykehus, skriver Aftenposten. Ca.

P4 - 45 minutter siden

To ansatte ved Ahus smittet

To ansatte ved Ahus er smittet av koronaviruset. Det skriver Romerikes Blad. De smittede har ikke jobbet med pasienter smittet med viruset og de har heller ikke jobbet sammen, opplyser sykehuset til avisa.

P4 - 1 time siden

Bertheussen brøt karantenereglene flere ganger

Dokumenter fra etterforskningen viser at Laila Bertheussen brøt karantenebestemmelsene flere ganger. Blant annet ble et brev til hennes forsvarer John Christian Elden postet i Sverige samtidig som hun handlet i Strømstad. Aktor mener brudd på karanteneregler viser risikovilje skriver NRK.

P4 - 1 time siden

Alle landskamper uten publikum

I dag ble det bekreftet det mange har fryktet. Det blir ingen publikum på hjemmekamper for Norge i høst på grunn av koronasituasjonen. Det bekreftet Norges Fotballforbund i dag.

P4 - 1 time siden

Politiet vil følge utviklingen

Oslo Politidistrikt vil følge utviklingen etter at de nye smittevernreglene i Hovedstaden trådte i kraft klokken 12 i dag. I utgangspunktet vil de ikke gjennomføre egne smittevernkontroller, men skrive i en pressemelding i ettermiddag at åpenbare og gjentatte brudd på smittevernloven vil kunne bli anmeldt. I dag ble det innført påbud om munnbind i Oslo.

P4 - 1 time siden

Sjåfør måtte skjæres ut etter arbeidsulykke

Mannen som var involvert i arbeidsulykken i en vindpark i Kvinesdal i går kveld, satt i en bil som ble blåst over ende i eksplosjonen under et sprengningsuhell. Han måtte skjæres ut av bilen før han ble sendt til sykehus. Politiet opplyser nå at mannen er skrevet ut av sykehuset i dag.

P4 - 2 timer siden

Jensen, Hagen og Tybring-Gjedde på Stortingslisten

Siv Jensen, Christian Tybring-Gjedde og Carl I. Hagen står på de tre øverste plassene på Frps liste til stortingsvalget neste år. Det viser forslaget til nominasjonskomiteen for Fremskrittspartiet.

P4 - 2 timer siden

Ingen planer om å slutte med 3 for 2-tilbud

Dagligvarekjeden Coop sier de ikke har noen planer om å slutte med tre for to-tilbudene. Det opplyser kommunikasjonssjef Harald Kristiansen. Forbrukerrådet mener slike tilbud fører til at folk kjøper mer enn de trenger, noe som fører til mer matsvinn.

P4 - 2 timer siden

Eier av kartselskap tiltalt for bedrageri

Eieren av Det norske kartselskapet er tiltalt for å ha bedratt norske bedrifter og kommuner for 62 millioner kroner. I følge VG har eieren blitt etterforsket av Oslo politidistrikt siden 2018. Eieren nekter straffskyld for grovt bedrageri..

P4 - 2 timer siden

Vil ha vurdering av psykiater

Politiet vil at en psykiater skal vurdere mannen i30-årene som er siktet for drap på en mann i 50 årene i Sarpsborg i forrige uke. Mannen er nå til behandling i helsevesenet, og politiet ivaretar varetektsfengslingen ved vakthold opplyser de til Sarpsborg Arbeiderblad. Den siktede har samtykket til fire uker i varetekt, men han erkjenner ikke straffsyld for drapet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt