P4 > Nyheter

Wednesday, 19 February, 10:37

P4 - 21 Jan 20 kl. 23:39

95 drept daglig i Mexico

Over 34.000 mennesker ble drept i Mexico i fjor.
Det viser tall fra myndighetene.
Det tilsvarer 95 drap om dagen i snitt.
Tallet er det høyeste siden 1997 da en offisiell drapsstatistikk ble opprettet.
Les mer på P4


Les mer om:
Mexico

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 95 drept, dagligi , Mexico
P4 - 22 Jan 20 kl. 05:28

Rekordmange drap i Mexico

Mexico har lenge vært på drapstoppen - i fjor var tallet rekordhøyt; 35.588 mennesker ble drept landet i 2019. Antallet drap økte med 2,7 prosent fra året før.

NRK - 15 Oct 19 kl. 06:05

13 politifolk drept i Mexico

Minst 13 polititjenestemenn ble drept og ni ble skadd i et bakholdsangrep utført av kriminelle i delstaten Michoacán i Mexico mandag. Det melder nyhetsbyrået AP via NTB..

NRK - 01 Jan 20 kl. 17:17

Minst 16 drept i fengsel i Mexico

Minst 16 innsatte ble drept da det brøt ut opptøyer i et fengsel sentralt i Mexico på årets siste dag, ifølge myndighetene i delstaten Zacatecas. 5 innsatte ble drept i fengselet, én døde senere på sykehus og fem ble såret..

Aftenposten - 15 Oct 19 kl. 06:22

13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico

Minst 13 polititjenestemenn ble drept og ni ble skadd i et bakholdsangrep utført av kriminelle i delstaten Michoacán i Mexico mandag..

VG - 01 Dec 19 kl. 10:12

Minst 14 drept i skuddveksling i Mexico

Blant annet politibetjenter og antatte medlemmer av et narkokartell er drept i en skuddveksling i Mexico, nær USAs grense..

NRK - 04 Dec 19 kl. 05:20

Ti arrestert i Mexico

Ti personer er arrestert etter at 23 personer ble drept i Mexico lørdag da minst 60 væpnede menn stormet grensebyen Villa Unión i Mexico. Det opplyser guvernør Miguel Angel Riquelme i Coahuila..

NRK - 05 Nov 19 kl. 09:57

Massakre mot kirkesamfunn i Mexico

Minst seks barn og tre kvinner er funnet skutt og drept i et amerikansk mormonersamfunn nord i Mexico, ifølge slektninger av ofrene. Ifølge radiostasjonen Formula ble en kvinne de fire barna hennes ble skutt og drept i bilen sin i Rancho de la Mora..

NRK - 16 Oct 19 kl. 02:48

15 personer drept i Mexico

15 personer skal være drept etter en skyteepisode i delstaten Gurrero i Mexico, ifølge Reuters. Ifølge lokale medier er 14 sivile drept, og én soldat. Flere medier melder om at de sivile skal ha vært bevæpnet..

P4 - 29 Oct 19 kl. 23:10

Ordfører skutt og drept

En ordfører ble i en forstad til Mexico by i dag skutt og drept mens han var på jobb. Dette er det femte drapet på en ordfører i Mexico i år. I fjor ble åtte i samme embete drept.

NRK - 05 Nov 19 kl. 15:27

Mexico vil snakke med Trump

Myndighetene i Mexico vil snakke med USAs president Donald Trump etter at han tilbød militærhjelp i forbindelse med at ni amerikanere er drept i Sonora, melder Reuters. De ni var mormonere og ble drept av medlemmer av et narkotikakartell..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Får ikke bruke DNA-verktøy

Et norskutviklet DNA-verktøy som har avslørt flere forbrytere i Sverige, er ikke lov å bruke i Norge. I Sverige er i dag tillatt å gjøre søk i DNA-databaser på familiemedlemmer av en mulig gjerningsperson, melder NRK. Nylig ble en voldtektsmann i Sverige avslørt etter 24 år på grunn av metoden.

P4 - 45 minutter siden

-Ikke vår oppgave å avlaste fastleger

-Det er ikke vår oppgave å avlaste fastlegene. Det sier leder for Helsesykepleierne Ann Karin Swang. Høyres Sveinung Stensland mener helsesykepleierne kan avlaste fastlegene med å skrive fraværsattester for elever på videregående skole når de nærmer seg 10 prosent fravær i et fag.

P4 - 1 time siden

Mener Nav-dommer kan være riktige likevel

En tidligere høyesterettsdommer mener NAV-sakene kan være riktige likevel. I en EØS-rettslig analyse publisert på rett24, konkluderer Karl Arne Utgård med at få eller ingen er urettmessig dømt i trygdesaken. Påtalemyndigheten har så langt avdekket at 78 personer er feilaktig dømt i det som omtales som NAV-skandalen.

P4 - 1 time siden

Ny tilsynssak mot lege i Kristiansand

Fylkeslegen har åpnet enda en tilsynssak mot sykehuset i Kristiansand og legen som granskes der. Det melder NRK. Dermed er det åpnet sju pågående tilsynssaker mot mannen som i en årrekke har utført kompliserte ortopediske operasjoner uten godkjenning.

P4 - 2 timer siden

Tar til motmæle etter innvandringskritikk

Frp-toppene Sylvi Listhaug og Jon Helgheim går ut mot det de kaller en «skyve-under-teppet-mentalitet» om høy kriminalitet blant innvandrere. Det skriver VG. Nylig fikk de kritikk fra flere hold etter å ha lagt frem en rapport fra SSB som viser at unge, mannlige innvandrere har langt flere siktelser enn øvrig ungdom i Norge.

P4 - 1 time siden

Politiaksjon på Aker Brygge

Det pågår akkurat nå en politiaksjon på Aker Brygge i Oslo. Både brannvesen, politi og ambulanse er på stedet. Ifølge operasjonsleder Tor Gulbrandsen skal det være snakk om en person de ønsker å få i trygghet, han skal ikke være noen fare for omgivelsene..

P4 - 1 time siden

Sykehusledere vet ikke hvor mange sykepleiere de trenger

Norsk Sykepleierforbund provoseres av at sykehusledere ikke vet hvor mange sykepleiere de trenger. I fjor høst konkluderte Riksrevisjonens rapport med at lederne verken vet behovet nå eller om ti år. Så smarte og dyktige folk bør vite hva de trenger for å sikre vefokningen likeverdige helsetjenester sier Sykepleierforbundet til FriFagbevegelse gjengitt i Dagsavisen i dag..

P4 - 2 timer siden

Dømt for å ha truet med sexvideo

En 36 år gammel mann er dømt til fengsel i et halvt år for å ha filmet at han hadde sex med en 15 år yngre mann og truet med å spre filmene. Det går frem i en dom fra Agder tingrett. Mannen må også betale den fornærmede 20.

P4 - 2 timer siden

Svinebønder skal under lupen

600 svinebønder skal nå under lupen, i en ny lansomfatende tilsynskampanje fra Mattilsynet. I 2017-2018 fant tilsynet avvik hos 1550 av 189 svinebønder i Rogaland. Nå skal Mattilsynet finne ut om dyrevelferdsregelverket følges i alle typer grisebesetninger skriver Nationen.

P4 - 2 timer siden

-Helsesykepleiere bør avlaste fastlegene

La helsesykepleiere avlaste fastlegene når det kommer til å skrive ut fraværsattester på videregående skole. Det mener Høyres helsepolitiske talsmann Sveinung Stensland. Til NRK sier allmennlegeforeningen at hver fastlege får 1-2 slike henvendelser per dag, og de er frustrerte over at dette tar mye tid.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt