NRK > Nyheter

Monday, 24 June, 15:10

NRK - 22 Feb 18 kl. 02:17

76 jenter reddet fra Boko Haram

76 skolejenter er reddet fra ekstremistgruppen Boko Haram av militæret i Nigeria, etter at de ble bortført mandag. Onsdag feiret landsbyen med sang og lovprisning etter at jentene kom trygt hjem, skriver Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Boko Haram, Nigeria, Reuters

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 76 jenter, reddetfra , Boko, Haram
Dagbladet - 22 Feb 18 kl. 19:53

Bortførte skolejenter likevel ikke reddet fra Boko Haram i Nigeria

76 skolejenter ble meldt reddet fra ekstremistgruppen Boko Haram av militæret i Nigeria, etter at de ble bortført mandag. Dette tilbakevises nå, ifølge Reuters..

NRK - 16 Dec 17 kl. 14:13

Storaksjon mot Boko Haram

Nigerianske regjeringsstyrker har pågrepet hundrevis av Boko Haram-opprørere. 400 tatt til fange på to uker i en aksjon mot flere øyer i Tsjadsjøen. 167 av fangene er Boko Haram-krigere, 67 er kvinner og 173 er barn..

P4 - 01 Jan 18 kl. 21:44

Rømte fra Boko Haram

Mer enn 700 personer som ble holdt som slaver av den islamistiske militsgruppa Boko Haram nordøst i Nigeria, har rømt. Mange bønder og familiene deres blir tvunget til å arbeide for Boko Haram, opplyser militæret i landet..

P4 - 16 Dec 17 kl. 15:15

Nigeria med storaksjon mot Boko Haram

Nigerianske regjeringsstyrker har pågrepet hundrevis av Boko Haram-opprørere og deres familiemedlemmer. Ifølge forsvarsledelsen i landet er over 400 tatt til fange av regjeringsstyrker under en to uker lang operasjon mot flere øyer i Tsjadsjøen. 167 av fangene er Boko Haram-krigere, 67 er kvinner og 173 er barn, melder AP.

NRK - 22 Feb 18 kl. 18:35

Bortførte jenter likevel ikke fri

Nyheten om at nigerianske soldater reddet 76 skolejenter som ble bortført av Boko Haram mandag, er tilbakevist av guvernøren i delstaten Yobe. I går meldte delstatsregjeringen at jentene var reddet, og det utløste feiring. Jentene er fortsatt savnet..

NRK - 01 Jan 18 kl. 20:25

700 rømte fra Boko Haram i Nigeria

Mer enn 700 personer som ble holdt som slaver av den islamistiske militsgruppa Boko Haram i Nigeria, har rømt, ifølge militæret i landet. Mange bønder og deres familier blir tvunget til å arbeide for Boko Haram, sier en militær talsmann..

Aftenposten - 30 Nov 17 kl. 19:30

Terrorgruppen Boko Haram tvinger jenter til å sprenge seg i luften

De kidnapper, hjernevasker og doper jenter – og får dem til å sprenge seg selv i luften. Boko Harams stadig mer brutale metoder sprer skrekk blant millioner av mennesker i Sentral-Afrika..

NRK - 10 Oct 18 kl. 15:43

Åtte drept i Boko Haram angrep

Åtte regjeringssoldater er drept i sammenstøt med den ytterliggående terrorgruppen Boko Haram i Tsjad i Sentral-Afrika..

Dagbladet - 01 Jan 18 kl. 20:39

700 rømte fra Boko Haram i Nigeria

Mer enn 700 personer som ble holdt som slaver av den islamistiske militsgruppa Boko Haram nordøst i Nigeria, har rømt, ifølge militæret landet..

NRK - 10 Feb 18 kl. 21:20

Boko Haram løslater gisler

Totalt 13 gisler er løslat av Boko Haram, etter at Nigerias myndigheter forhandlet med terrorgruppa. Gislene ble kidnappet i fjor. Tre av dem er forelesere ved Universitetet i Maiduguri, melder Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 timer siden

Presenterer ny byråd i Bergen

NRK - 10 minutter siden

Rett til spesialundervisning

Regjeringen har bestemt at den lovfestede retten til å få spesialpedagogisk hjelp og spesialundervisning skal videreføres. Rundt 60.000 barn og unge i barnehage og skole fikk dette skoleåret spesialpedagogisk hjelp eller spesialundervisning..

NRK - 23 timer siden

Syklist påkjørt på E134

En syklist har blitt påkjørt av en bil på E134 ved Langebru i Hokksund. Syklisten er ifølge politiet våken, og nødetatene er på vei. Det er noe kø på stedet..

NRK - 23 timer siden

Kilder til NRK: Går mot lønnsnemnd

Flere uavhengige kilder, på begge sider av den pågående arbeidskonflikten i sykehussektoren, bekrefter overfor NRK at de er innkalt til et møte hos arbeidsministeren. Partene sier at dette normalt innebærer at det går mot tvungen lønnsnemnd..

NRK - 23 timer siden

En milliard til nullutslipp

Statsforetaket Enova har fått i oppdrag av Klima- og miljødepartementet å opprette et nullutslippsfond for næringstransport. Det sier miljøminister Ola Elvestuen (V) i en pressemelding..

NRK - 23 timer siden

Tvangsbruk mot innsatt opp i retten

Advokatforeningen varsler nå et historisk søksmål mot staten på vegne av en 31 år gammel kvinne, som de mener er holdt ulovlig i isolasjon i fengsel, skriver Bergens Tidende. Kvinnen ble satt på glattcelle og lagt i belter fordi hun skadet seg selv..

NRK - 22 timer siden

Tvungen lønnsnemd i sykehusstreiken

Regjeringen stanser sykehusstreiken med tvungen lønnsnemd. – Det er sterkt provoserende at høyreregjeringa griper inn i streikeretten, sier Mette Nord, leder av Fagforbundet i en pressemelding..

NRK - 22 timer siden

Ghazouani ny president i Mauritania

Valgkommisjonen i Mauritania sier at tidligere forsvarsminister Mohamed Ould El Ghazouani blir landets nye president, timer etter Ghazouani selv erklærte seier, melder NTB..

NRK - 21 timer siden

Syv lik hentet fra indisk fjell

Likene til syv klatrere er hentet ned fra Nanda Devi East i Himalaya, opplyser lokalt politi til nyhetsbyrået AFP. Likene antas å være blant de åtte fjellklatrerne som har vært savnet i en måneds tid. Nanda Devi East er Indias nest høyeste fjell..

NRK - 21 timer siden

Slagsmål ved togstasjonen i Asker

Flere personer har fått små kutt- og slagskader etter at de søndag ettermiddag var involvert i et slagsmål ved Asker stasjon. – Vi er på stedet og har kontroll på partene, skriver politiet på Twitter..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt