NRK > Nyheter

Sunday, 21 April, 22:01

NRK - 22 Feb 18 kl. 02:17

76 jenter reddet fra Boko Haram

76 skolejenter er reddet fra ekstremistgruppen Boko Haram av militæret i Nigeria, etter at de ble bortført mandag. Onsdag feiret landsbyen med sang og lovprisning etter at jentene kom trygt hjem, skriver Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Boko Haram, Nigeria, Reuters

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 76 jenter, reddetfra , Boko, Haram
Dagbladet - 22 Feb 18 kl. 19:53

Bortførte skolejenter likevel ikke reddet fra Boko Haram i Nigeria

76 skolejenter ble meldt reddet fra ekstremistgruppen Boko Haram av militæret i Nigeria, etter at de ble bortført mandag. Dette tilbakevises nå, ifølge Reuters..

P4 - 01 Jan 18 kl. 21:44

Rømte fra Boko Haram

Mer enn 700 personer som ble holdt som slaver av den islamistiske militsgruppa Boko Haram nordøst i Nigeria, har rømt. Mange bønder og familiene deres blir tvunget til å arbeide for Boko Haram, opplyser militæret i landet..

NRK - 16 Dec 17 kl. 14:13

Storaksjon mot Boko Haram

Nigerianske regjeringsstyrker har pågrepet hundrevis av Boko Haram-opprørere. 400 tatt til fange på to uker i en aksjon mot flere øyer i Tsjadsjøen. 167 av fangene er Boko Haram-krigere, 67 er kvinner og 173 er barn..

P4 - 16 Dec 17 kl. 15:15

Nigeria med storaksjon mot Boko Haram

Nigerianske regjeringsstyrker har pågrepet hundrevis av Boko Haram-opprørere og deres familiemedlemmer. Ifølge forsvarsledelsen i landet er over 400 tatt til fange av regjeringsstyrker under en to uker lang operasjon mot flere øyer i Tsjadsjøen. 167 av fangene er Boko Haram-krigere, 67 er kvinner og 173 er barn, melder AP.

NRK - 22 Feb 18 kl. 18:35

Bortførte jenter likevel ikke fri

Nyheten om at nigerianske soldater reddet 76 skolejenter som ble bortført av Boko Haram mandag, er tilbakevist av guvernøren i delstaten Yobe. I går meldte delstatsregjeringen at jentene var reddet, og det utløste feiring. Jentene er fortsatt savnet..

NRK - 01 Jan 18 kl. 20:25

700 rømte fra Boko Haram i Nigeria

Mer enn 700 personer som ble holdt som slaver av den islamistiske militsgruppa Boko Haram i Nigeria, har rømt, ifølge militæret i landet. Mange bønder og deres familier blir tvunget til å arbeide for Boko Haram, sier en militær talsmann..

Aftenposten - 30 Nov 17 kl. 19:30

Terrorgruppen Boko Haram tvinger jenter til å sprenge seg i luften

De kidnapper, hjernevasker og doper jenter – og får dem til å sprenge seg selv i luften. Boko Harams stadig mer brutale metoder sprer skrekk blant millioner av mennesker i Sentral-Afrika..

NRK - 10 Oct 18 kl. 15:43

Åtte drept i Boko Haram angrep

Åtte regjeringssoldater er drept i sammenstøt med den ytterliggående terrorgruppen Boko Haram i Tsjad i Sentral-Afrika..

Dagbladet - 01 Jan 18 kl. 20:39

700 rømte fra Boko Haram i Nigeria

Mer enn 700 personer som ble holdt som slaver av den islamistiske militsgruppa Boko Haram nordøst i Nigeria, har rømt, ifølge militæret landet..

NRK - 10 Feb 18 kl. 21:20

Boko Haram løslater gisler

Totalt 13 gisler er løslat av Boko Haram, etter at Nigerias myndigheter forhandlet med terrorgruppa. Gislene ble kidnappet i fjor. Tre av dem er forelesere ved Universitetet i Maiduguri, melder Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

May fordømmer angrepene

Storbritannias statsminister Theresa May fordømmer angrepene i Sir Lanka, melder AFP..

NRK - 30 minutter siden

Ikke rolig på sjøen

1300 frivillige er i beredskap for en ekstra travel påske på sjøen. Nydelig påskevær og temperaturer opp mot 20 grader har ført til mange har valgt båten istedenfor fjellet..

NRK - 15 minutter siden

Skigåer funnet av helikopter

Skigåeren som gikk seg vill på Haukelifjell er funnet av Sea King-helikopteret. Vedkommende er nå fraktet ned fra fjellet av en skuterpatrulje fra Røde Kors, melder Hovedredningssentralen..

NRK - 15 minutter siden

Britisk hjelpearbeider drept

To personer, blant dem er britisk hjelpearbeider, er skutt og drept på et feriested nordvest i Nigeria. Fire turister er bortført fra stedet..

NRK - 30 minutter siden

En million dør av munnkreft i India

En million mennesker dør hvert år av munnkreft i India, skriver Hindustantimes. Landet har en av de høyeste forekomstene av munnkreft i verden fordi mange røyker og bruker tobakk. Forekomsten av sykdommen er økende i India..

NRK - 30 minutter siden

Bombe uskadeliggjort nær flyplass

En improvisert bombe er oppdaget og uskadeliggjort ved en internasjonal flyplass 30 kilometer utenfor Sri Lankas hovedstad Colombo. Det opplyser en talsmann for luftforsvaret, noen timer etter at en serie bombeangrep kostet minst 215 personer livet..

NRK - 30 minutter siden

Rekordmange unge til fjells

Stadig flere unge ønsker seg en påskeferie med fjell og friluftsliv, og aldri har det vært flere ungdommer til fjells, melder Turistforeningen. I løpet av fem år har DNT ung hatt en medlemsøkning på 47 prosent..

NRK - 1 time siden

Politiet skryter av ungdommer

Politiet på Manglerud i Oslo skryter av ungdommer på Bjørndal som plukket søppel langs veien. Ungdommene jobbet frivillig i regi av den lokale moskeen..

NRK - 4 timer siden

Avkrefter at bombe ble funnet

Tidligere i dag meldte Fædrelandsvennen om at en udetonert bombe ble funnet like ved Strømmestiftelsens kontorer på Sri Lanka. Generealsekretær Kristine Storesletten Sødal avkrefter søndag kveld dette..

NRK - 1 time siden

Flere unge sliter i påsken

Denne påsken har Kirkens SOS hatt dobbelt så mange samtaler med yngre mennesker, sammenlignet med i fjor. Fra palmesøndag til langfredag besvarte Kirkens SOS 231 chatsamtaler. De som tar kontakt er mellom 15 og 30 år, skriver Tvedestrandsposten..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt