NRK > Nyheter

Søndag, 18 April, 23:03

NRK - 27 feb. 21 kl. 18:26

50 drept i kamper i Jemen

Minst 50 soldater er drept i kamper mellom regjeringsstyrker og houthi-opprørere i Marib-provinsen i Jemen, ifølge regjeringskilder. Houthi-styrker gjennopptok denne måneden offensiven for å ta kontroll over det strategisk viktige området, melder AFP..
Les mer på NRK


Les mer om:
Marib, Jemen, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 50 drepti , kamperi , Jemen
NRK - 14 feb. 21 kl. 12:22

Blodige kamper i Jemen i natt

Under kamper ved byen Maarib i Jemen i natt skal soldater på begge sider av borgerkrigen ha mistet livet. Ifølge kilder hos regjeringsstyrkene har de mistet 16 egne soldater i kampene, mens flere titall krigere fra houthi-geriljaen også er drept..

NRK - 26 feb. 21 kl. 19:37

Minst 60 drept i kamper i Jemen

Over 60 personer har mistet livet i kamper i den strategisk viktige Marib-provinsen i Jemen, ifølge AFP. 27 av de drepte kjempet på regjeringens side, mens 34 av dem var houthi-opprøre, ifølge regjeringskilder. Byen Marib ligger nær flere oljefelt..

NRK - 06 mars 21 kl. 10:58

90 drept i Jemen siste døgn

I løpet av de siste 24 timene har 90 personer blitt drept i kamper mellom regjeringsstyrker og Houthi-opprørerne i Jemen. 32 av de døde tilhørte regjeringsstyrkene, 58 tilhørte Houthi-opprørerne. Det bekrefter en militær kilde til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 06 mars 21 kl. 20:13

120 skal være drept i Jemen

Regjeringsvennlige styrker har drept minst 120 houthiopprørere i kamper om Marib-provinsen i Jemen det siste døgnet, opplyser kilder i regjeringshæren til DPA. Det oljerike området er det siste i nord hvor den saudistøttede regjeringen står sterkt..

NRK - 10 april 21 kl. 12:20

Mange drept i harde kamper i Jemen

Kampene om den strategisk viktige Marib-provinsen i Jemen blir stadig hardere. Det siste døgnet er 53 stridende drept, blant dem både krigere som støtter regjeringen, og houthi-opprørere, opplyste kilder som støtter regjeringen..

NRK - 11 april 21 kl. 14:34

Rundt 70 drept i kamper i Jemen

Det har vært enda en dag med høye dødstall i kampene som raser i Maarib-provinsen i Jemen. 70 stridende meldes drept. Kampene foregår på tre fronter i den strategisk viktige provinsen, opplyser militære kilder som støtter regjeringssiden..

NRK - 28 feb. 21 kl. 10:50

Sivile drept i angrep i Jemen

Ett barn og fire andre sivile skal ha blitt drept da boligen deres ble rammet av et angrep i havnebyen Hodeida i Jemen søndag. De ble drept i et artilleriangrep utført av Houthi-opprørerne, ifølge en militær kilde, melder AFP..

NRK - 04 feb. 21 kl. 23:12

Saudi-Arabia støtter Jemen-løsning

Saudi-Arabia gjentar at de er positive til en løsning i Jemen etter at USAs president Joe Biden trakk dette fram i en tale torsdag. Biden kunngjorde torsdag at USA stanser støtten til den saudi-ledede koalisjonens krigføring i Jemen..

NRK - 07 feb. 21 kl. 21:13

Forsøk på å stanse krig i Jemen

FNs Jemen-utsending Martin Griffiths besøkte søndag Iran i et nytt forsøk på stanse den langvarige krigen i Jemen, melder DPA. Den militære konflikten mellom den Saudi-støttede regjeringen og opprørere knyttet til Iran har vart i over seks år..

NRK - 02 mars 21 kl. 10:21

Skuffet etter Jemen-konferanse

Verdenssamfunnet har for andre år på rad sviktet folket i Jemen, mener Redd Barna. Heller ikke under årets giverkonferanse ble innsamlingsmålet nådd. Ifølge FNs generalsekretær António Guterres trengs det i år 33 milliarder kroner til Jemen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Macron og Johnson ut mot superliga

Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister Boris Johnson går begge ut mot planene om en europeisk superliga i fotball. Toppklubber fra England, Spania og Italia truer med å stifte en serie i stedet for Uefas Mesterliga..

NRK - 1 time siden

Sveitsarar vil kjøpa Bergen Engines

Det sveitsiske selskapet Business Creation Investments AG vil kjøpa Bergen Engines, skriv BT/E24. Dei la inn bud på fabrikken i fjor, men vart slått av TMH. Konsernsjef Gerry van der Sluys har sendt brev til næringsminister Iselin Nybø om interessa..

NRK - 1 time siden

Ber om samlingsregjering i Israel

Sentrumspartiet Yesh Atid vil ha en nasjonal samlingsregjering i Israel. Partileder Yair Lapid sier til AFP at partiene må vinne folkets tillit på nytt. Benjamin Netanyahu prøver å danne en ny regjering samtidig som han er tiltalt for korrupsjon..

NRK - 2 timer siden

Ytre høyre demonstrerte i Lisboa

Flere tusen mennesker fra hele Portugal demonstrerte i hovedstaden Lisboa mot et forslag om å forby det ytterliggående høyrepartiet Chega. Motstanderne mener Chegas rasistiske utspill, som å sette romfolk i egne koronaleire, bryter med grunnloven..

NRK - 2 timer siden

Soldater satt inn mot etnisk uro

Hæren i Etiopia sier at soldater blir satt inn for å stanse en blodig konflikt mellom de to største etniske gruppene i landet. Flere enn 300 ble drept i Amhara-regionen i mars i kamper mellom væpnede menn fra amhara- og omoro-folkene..

NRK - 2 timer siden

Russland utviser 20 tsjekkere

Russland utviser 20 tsjekkiske diplomater fra landet. De må forlate landet i løpet av morgendagen, melder RIA. Reaksjonen kommer etter at Tsjekkia i går utviste 18 russere de sier er agenter, og var knyttet til sabotasje på et militært lager i 2014..

NRK - 3 timer siden

Dødsulykke etterforskes

Dødsulykka på fiskebåten utenfor Tromsø skjedde i forbindelse med arbeid på dekk. Det opplyser operasjonsleder i politiet, Karl-Erik Thomassen. Båten er fortsatt ikke kommet til kai.

NRK - 2 timer siden

11 drept i ny togulykke

11 mennesker mistet livet og 98 ble skadet i en togulykke i Toukh i Egypt i dag. Det opplyser helsedepartementet i landet. Dette er den andre alvorlige togulykken på få uker i Egypt , der jernbanenettet og togene er dårlig vedlikeholdt..

NRK - 2 timer siden

Drapsmann i Austin på frifot

Politiet i Austin, Texas, sier at den mistenkte for tre drap trolig ikke utgjør fare for andre. På Twitter skriver politiet at skytingen skjedde i et leilighetsbygg, og trolig var knyttet til en familiesituasjon..

NRK - 2 timer siden

Halvparten av USAs voksne vaksinert

Halvparten av alle amerikanere over 18 år har fått minst én dose koronavaksine. I alt 84 millioner mennesker i USA er fullvaksinert, mens 46 millioner har fått én av to doser. Til uka ventes det at vaksinen fra Johnson&Johnson tas i bruk igjen, melder AP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt