NRK > Nyheter

Tuesday, 26 May, 22:24

NRK - 09 Nov 19 kl. 07:22

44 prosent vet om narkotikabruk

Nær halvparten av norske elever i alderen 15 til 20 år vet om narkotikabruk i skoletiden. Det viser en ny undersøkelse fra organisasjonen Actis. Seks prosent opplyser også at de har følt seg utrygge på grunn av andre elevers rusbruk på skolen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Actis

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 44 prosent, vetom , narkotikabruk
Dagbladet - 24 Aug 19 kl. 21:07

Reklame for narkotikabruk rettet mot barn i skolen

Unge Venstre fremstiller narkotikabruk som noe kult i skoletid rettet mot mindreårige.

P4 - 20 Dec 19 kl. 16:11

Bekymret for økende narkotikabruk

Politiet i Agder er bekymret for økende narkotikabruk. I følge årets Ungdata-undersøkelse har flere ungdommer i Agder brukt hasj eller marihuana. Det er guttene som står for det meste av økningen, melder NRK..

P4 - 03 Jan 20 kl. 07:12

Vil ikke godta at narkotikabruk straffes

Venstre ber Frp og Krf om å forlate regjeringen hvis de ikke aksepterer de fire partienes enighet om å avkriminalisere narkotikabruk. Partiene ble enige om dette i Granavolden-erklæringen - og rusreformutvalget har konkludert med det samme. Men nå har Frp og Krf fått kalde føtter, noe Carl Erik Grimstad (V) reagerer på.

P4 - 02 Jan 20 kl. 05:51

Frykter økt narkotikabruk blant unge

Både Krf og Frp frykter at rusreformutvalgets anbefalinger vil gi økt narkotikabruk blant unge. Utvalget foreslår å møte folk som blir tatt med narkotika med hjelpetjenester fremfor bøter og fengsel. Krf-leder Kjell Ingolf Ropstad sier til Klassekampen at han er enig med utvalget om at tunge rusmisbrukere bør slippe straff, men han frykter samtidig det vil senke terskelen for unge til å prøve narkotika..

Aftenposten - 02 Mar 20 kl. 20:00

Vil bruken av narkotika øke som følge av rusreformen? | Willy Pedersen og Ole Røgeberg

Begrunnelsen for å straffe narkotikabruk mangler. Da bør vi avkriminalisere..

NRK - 15 Apr 20 kl. 01:43

Sterk legeskepsis til rusreformen

Legeforeningen er enige i at rusavhengige vil ha bedre nytte av behandling enn av straff, men mener straffrihet for narkotikabruk vil rekruttere nye brukere. Reformen behandles på Stortinget våren 2021, skriver Klassekampen..

Aftenposten - 25 Feb 20 kl. 20:00

Øker narkotikabruken som følge av rusreformen? | Jørgen G. Bramness og Anne Line Bretteville-Jensen

Vi kan ikke utelukke at reformen kan bidra til en viss økning i narkotikabruk..

VG - 30 Jan 20 kl. 10:19

Det er en enorm samfunnsgevinst i å holde narkotikabruken nede

Jeg frykter vi får en narkotikadebatt i Norge som ender med at man senker terskelen for narkotikabruk blant våre unge..

VG - 22 Feb 20 kl. 11:16

Ikke riktig å straffe rusbrukere

Et så viktig spørsmål som straff for narkotikabruk fortjener en kunnskapsbasert debatt. Arbeiderpartiets Tore O. Sandvik bidrar ikke..

NRK - 01 Mar 20 kl. 04:15

Biden får nesten 50 prosent

Når 85 prosent av stemmene i primærvalget i Sør-Carolina er talt opp, har Joe Biden fått 48.4 prosent av stem mene, Bernie Sanders på 2. plass, lfår 20 prosent.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Vil starte bygging i juni 2020

Statsbygg vil starte bygging av et minnesmerke allerede til sommeren. – Målet er at minnestedet skal stå ferdig til 10-årsmarkeringen 22. juli neste år.

NRK - 30 minutter siden

President Trump møter pressen

USAs president, Donald Trump, møter pressen om koronaviruset. Ifølge Worldometers oversikt passerte landet i dag 100.000 registrerte koronarelaterte dødsfall..

NRK - 30 minutter siden

Hærverk førte til enorme vannskader

Etter at noen fredag trolig fylte en vask inne med papir og skrudde på kranen, har vannskadene på Solvang skole i Innlandet blitt taksert til over en halv million kroner. Det skriver GD. To av øvingslokalene til Øyer Kulturskole ble hardest rammet..

NRK - 30 minutter siden

Over 230.000 smittet i Italia

Antall bekreftede smittetilfeller i Italia har økt med 397 det siste døgnet til totalt 230.555 personer. Økningen er større enn foregående døgn da den var på 300 registrerte smittetilfeller, men lavere enn dagene forut..

NRK - 1 time siden

Dusør for tips om skadd katt

Dyrevernere har samlet inn nærmere 30.000 kroner for å tilby dusør for tips som kan gi svar på hvordan ei katte fikk 31 hagekuler i seg. Det skriver avisa Sør-Trøndelag.

NRK - 45 minutter siden

Mann dømt for voldtektsforsøk

En mann i 50-årene er dømt til fengsel i to år og seks måneder for å ha forsøkt å voldta en kvinne på danskebåten sommeren 2018. Mannen må i tillegg betale kvinnen 120.000 kroner i oppreisningserstatning.

NRK - 45 minutter siden

Person skal være skutt i beinet

Politiet sier til Romerikes Blad at en person skal være skutt i beinet ved en skole i Lørenskog. – En person skal være skutt i beinet, men politiet vet ikke hvor vedkommende er, sier innsatsleder Knut Hammer til Romerikes Blad..

NRK - 1 time siden

Ryanair ut mot Lufthansa-støtte

Det irske lavprisselskapet Ryanair kritiserer den tyske regjeringens redningspakke for Lufthansa og mener den ødelegger konkurransen i europeisk luftfart. Krisehjelpen vil styrke Lufthansas monopollignende grep rundt tysk luftfart, hevder Ryanair..

NRK - 1 time siden

Sier han var smittet av korona

Den italienske sangeren Andrea Bocelli sier at han ble smittet av koronaviruset, men nå er friskmeldt. Bocelli sang alene i katedralen Duomo i Milano 12. april for å glede et koronastengt land.

NRK - 1 time siden

USA sier Russland har sent kampfly

Russland sendte nylig kampfly til det borgerkrigsherjede Libya for å støtte russiske leiesoldater som kjemper for opprørsgeneralen Khalifa Haftar, ifølge USA. USAs militærkommando for Afrika sier tirsdag at kampflyene først landet i Syria..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt