NRK > Nyheter

Søndag, 18 April, 22:51

NRK - 08 feb. 21 kl. 10:20

32 muterte virus påvist i helga

Fredag, laurdag og søndag har Haukeland universitetssjukehus påvist 32 muterte virus i positive koronatestar frå Helse Bergen sitt område. 30 av dei er av den engelske varianten, medan dei to siste er av den sørafrikanske varianten..
Les mer på NRK


Les mer om:
Haukeland, Helse Bergen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 32 muterte, virus, påvisti , helga
NRK - 11 feb. 21 kl. 10:13

Har påvist ti nye mutasjoner

Helse Bergen sitt laboratorium påviste i går ti nye tilfeller av mutert virus. Av disse er to av den sørafrikanske varianten og fem av den britiske varianten. I tillegg er tre prøver til også påvist muterte, men av uklart variant.

NRK - 18 feb. 21 kl. 11:48

18 nye tilfeller av muterte virus

Det er registrert elleve nye smittede i Bergen det siste døgnet. I tillegg har 18 positive prøver som tidligere har blitt sendt inn for sekvensering, nå vist seg å være muterte virus. Av disse er 13 den sørafrikanske varianten, mens de resterende er den britiske.

NRK - 25 jan. 21 kl. 13:29

Mutert virus påvist i Horten

Det muterte koronaviruset er nå påvist i Horten. Kommunen fikk i formiddag bekreftet at én person er smittet av det britiske, muterte viruset, skriver Gjengangeren. Ifølge avisa dreier det seg om importsmitte..

NRK - 27 jan. 21 kl. 08:24

VG: Flere tilfeller av mutert virus

Det er påvist 135 tilfeller av det muterte viruset i Norge, melder FHI. Dette er 53 tilfeller mer enn det som var registrert i går. I løpet av 2021 har det blitt påvist 87 tilfeller av det muterte viruset..

NRK - 27 jan. 21 kl. 08:24

Flere tilfeller av mutert virus

Det er påvist 135 tilfeller av det muterte viruset i Norge, melder FHI, ifølge VG. Dette er 53 tilfeller mer enn det som var registrert i går. I løpet av 2021 har det blitt påvist 87 tilfeller av det muterte viruset..

NRK - 11 feb. 21 kl. 10:13

Påviste 10 mutanttilfeller i går

Helse Bergen sitt laboratorium påviste i går ti nye tilfeller av mutert virus. Av disse er to av den sørafrikanske varianten og fem av den britiske varianten. I tillegg er tre prøver til også påvist muterte, men av uklart variant.

NRK - 17 feb. 21 kl. 13:53

UiB skal lede arbeid med vaksiner

Universitetet i Bergen blir nasjonal koordinator for utprøving av Covid-vaksine. Arbeidet blir viktig for å møte muterte virus og sikre sårbare grupper mot sykdom og død. Rebecca Cox ved Pandemisenteret sier det blir viktig å utvikle nye vaksiner som virker mot muterte virus..

NRK - 28 jan. 21 kl. 16:51

16 nærkontaktar til mutert virus

Det er funne 16 personar som har vore nærkontakt med personen i Bergen som fekk påvist det muterte koronaviruset tidlegare i januar. Ein av dei har testa positivt for korona, og det vert no undersøkt om vedkommande har det muterte viruset..

NRK - 02 feb. 21 kl. 15:42

Mutert virus påvist i Ulvik

Det muterte viruset som først ble oppdaget i Storbritannia er oppdaget i Ulvik i Hardanger, melder Bergens Tidende. Fem av de positive prøvene som er ferdig analysert av FHI er den muterte varianten. – Folkehelseinstituttet bekrefter nå overfor oss at det er den britiske mutasjonen som er årsaken til vårt utbrudd, sier ordfører Hans Petter Thorbjørnsen i Ulvik til BT..

NRK - 09 feb. 21 kl. 09:10

427 tilfeller av mutert virus

Hittil er det påvist 417 tilfeller av det engelske muterte koronaviruset, og 10 tilfeller av det sørafrikanske muterte koronaviruset i Norge. Det viser oppdatert statistikk fra Folkehelseinstituttet. Så langt for desember, januar og februar er det analysert 2902 virusprøver ved FHI..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Macron og Johnson ut mot superliga

Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister Boris Johnson går begge ut mot planene om en europeisk superliga i fotball. Toppklubber fra England, Spania og Italia truer med å stifte en serie i stedet for Uefas Mesterliga..

NRK - 1 time siden

Sveitsarar vil kjøpa Bergen Engines

Det sveitsiske selskapet Business Creation Investments AG vil kjøpa Bergen Engines, skriv BT/E24. Dei la inn bud på fabrikken i fjor, men vart slått av TMH. Konsernsjef Gerry van der Sluys har sendt brev til næringsminister Iselin Nybø om interessa..

NRK - 1 time siden

Ber om samlingsregjering i Israel

Sentrumspartiet Yesh Atid vil ha en nasjonal samlingsregjering i Israel. Partileder Yair Lapid sier til AFP at partiene må vinne folkets tillit på nytt. Benjamin Netanyahu prøver å danne en ny regjering samtidig som han er tiltalt for korrupsjon..

NRK - 1 time siden

Ytre høyre demonstrerte i Lisboa

Flere tusen mennesker fra hele Portugal demonstrerte i hovedstaden Lisboa mot et forslag om å forby det ytterliggående høyrepartiet Chega. Motstanderne mener Chegas rasistiske utspill, som å sette romfolk i egne koronaleire, bryter med grunnloven..

NRK - 1 time siden

Soldater satt inn mot etnisk uro

Hæren i Etiopia sier at soldater blir satt inn for å stanse en blodig konflikt mellom de to største etniske gruppene i landet. Flere enn 300 ble drept i Amhara-regionen i mars i kamper mellom væpnede menn fra amhara- og omoro-folkene..

NRK - 2 timer siden

Russland utviser 20 tsjekkere

Russland utviser 20 tsjekkiske diplomater fra landet. De må forlate landet i løpet av morgendagen, melder RIA. Reaksjonen kommer etter at Tsjekkia i går utviste 18 russere de sier er agenter, og var knyttet til sabotasje på et militært lager i 2014..

NRK - 2 timer siden

Dødsulykke etterforskes

Dødsulykka på fiskebåten utenfor Tromsø skjedde i forbindelse med arbeid på dekk. Det opplyser operasjonsleder i politiet, Karl-Erik Thomassen. Båten er fortsatt ikke kommet til kai.

NRK - 2 timer siden

11 drept i ny togulykke

11 mennesker mistet livet og 98 ble skadet i en togulykke i Toukh i Egypt i dag. Det opplyser helsedepartementet i landet. Dette er den andre alvorlige togulykken på få uker i Egypt , der jernbanenettet og togene er dårlig vedlikeholdt..

NRK - 2 timer siden

Drapsmann i Austin på frifot

Politiet i Austin, Texas, sier at den mistenkte for tre drap trolig ikke utgjør fare for andre. På Twitter skriver politiet at skytingen skjedde i et leilighetsbygg, og trolig var knyttet til en familiesituasjon..

NRK - 2 timer siden

Halvparten av USAs voksne vaksinert

Halvparten av alle amerikanere over 18 år har fått minst én dose koronavaksine. I alt 84 millioner mennesker i USA er fullvaksinert, mens 46 millioner har fått én av to doser. Til uka ventes det at vaksinen fra Johnson&Johnson tas i bruk igjen, melder AP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt