NRK > Nyheter

Tuesday, 02 June, 15:41

NRK - 04 Apr 20 kl. 10:14

28 skylde på havet ved Salomonøyene

Minst 28 menneske er sakna etter å ha vorte skylde over bord frå ei ferje ved Salomonøyene i Stillehavet utanfor Australia. Kapteinen trossa åtvaringar om ein syklon, og valde å dra ut torsdag kveld. Da dei la til kai mangla eit titals passasjerar..
Les mer på NRK


Les mer om:
Salomonøyene, Stillehavet, Australia

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 28 skylde, havet, ved, Salomonøyene
NRK - 27 Jan 20 kl. 06:33

Jordskjelv på Salomonøyene

Et jordskjelv målt til 6.3 har truffet Salomonøyene, melder nyhetsbyrået AFP..

Aftenposten - 05 Apr 20 kl. 13:56

Fem døde funnet etter ferjeulykke ved Salomonøyene

Fem personer er funnet døde og 22 er fortsatt savnede etter at 27 personer ble skylt over bord fra ferje ved Salomonøyene lørdag..

NRK - 08 Apr 20 kl. 02:55

Syklon på vei mot Fiji

Den tropiske syklonen «Harold» er på vei mot Fiji etter å ha tatt liv og etterlatt seg store ødeleggelser på Salomonøyene og Vanuatu. Syklonen har svekket seg noe, fra en kategori fem til fire, men regnes fremdeles som ekstremt farlig..

P4 - 08 Apr 20 kl. 05:46

Syklon på vei mot Fiji

En tropisk syklon som har fått navnet Harold er på vei mot Fiji og truer liv og bebyggelse. Syklonen har allerede krevd 27 menneskeliv på Salomonøyene forrige uke, og blåser med en styrke på opp mot 240 kilometer i timen. Innbyggere blir bedt om å søke tilflukt i kirker, skoler og andre større bygninger..

NRK - 05 Apr 20 kl. 13:26

Fem døde funnet etter ferjeulykke

Fem personer er funnet døde og 22 er fortsatt savnede etter at 27 personer ble skylt over bord fra ferje ved Salomonøyene lørdag. Tre kvinner og to menn ble søndag funnet døde i sjøen ved Malaita-provinsen, opplyser lokalt politi..

P4 - 22 Jan 20 kl. 17:06

Demonstrerer mot migranleirer

Lokalbefolkningen på flere greske øyer protesterer i dag mot leirene med migranter som holder til på øyene. Regjeringen ønsker å bygge større leire på øyene, men demonstrantene krever nå at de 42.000 asylsøkerne som nå befinner seg på øyene flyttes.

Aftenposten - 30 Jan 20 kl. 16:17

Uten havet ville den globale oppvarmingen vært mye høyere. Ulempen er at havet nå varmes opp i høyt tempo.

Havet absorberer 93 prosent av den globale oppvarmingen. Men i fjor ble det ny varmerekord i verdenshavene..

NRK - 14 Feb 20 kl. 12:25

Nyfødt baby reddet fra båt

En nyfødt baby er reddet sammen med 86 andre mennesker fra migrantbåter utenfor Kanariøyene. Spanske myndigheter opplyser fredag at 87 migranter fordelt på tre små båter ble funnet drivende i havet kvelden før, melder NTB..

Dagbladet - 10 Apr 20 kl. 20:05

Veterinær hylles for Færøyene-tall

Færøyene er et av få steder uten coronadødsfall. Det får den danske forskeren Debes Christiansen æren for..

P4 - 15 May 20 kl. 06:13

Funnet etter seks uker til havs

To fiskere er funnet etter å ha drevet rundt på Stillehavet i seks uker i en liten båt. Fiskerne dro opprinnelig ut fra en av Marshalløyene 2. april, men fikk motorstans mens de drev i sterk vind og sjø.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ber WTO avgjere handelskonflikt

Sør-Korea vil klaga Japan formelt inn for Verdas handelsorganisasjon i håp om å få løyst ein fastlåst handelskonflikt med røter tilbake til andre verdskrig. Valdgiftsprosessen i WTO kan ta opp til eit år, avhengig av framdrifta i saka..

NRK - 30 minutter siden

Solberg: Sterkt bekymra

Statsminister Erna Solberg (H) seier ho er svært uroleg over opptøyane i USA etter at George Floyd døydde som følge av ein arrrestasjon. Solberg seier ho er sterkt bekymra for det som skjer i USA. Ikkje minst fordi samfunnet ser så splitta ut..

NRK - 6 timer siden

Økt sykkel-etterspørsel i USA

Etterspørselen for sykler i USA har økt kraftig under koronapandemien. DN skriver at økningen skjer, delvis på grunn av frykt for å bruke offentlige transportmidler, og delvis fordi all stillesittingen gjør at folk vil bevege seg mer..

NRK - 1 time siden

Fire nye døde i Danmark

Ytterlegare fire personar er døde i Danmark etter å ha fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Dermed er til saman 580 døde, viser tal frå Statens Serum Institut..

NRK - 1 time siden

Fleire skandinaviske ulvar

Den felles skandinaviske ulvebestanden er i vinter rekna ut til å bestå av rundt 450 individ. Det er ein auke på 70 individ frå førre vinter, viser tal frå blant anna Rovdata..

NRK - 6 timer siden

UD gir fire milliarder i bistand

UD tildeler 4,3 milliarder kroner til insatts i fattige land, som er det største samlede avtalebeløpet noen gang, ifølge Utenriksdepartementet. – Covid-19 har vist at når krisen rammer, så øker forskjellene, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein..

NRK - 1 time siden

Sverige: 65 døde og 775 smittet

Det siste døgnet har svenske helsemyndigheter fått inn 775 nye innrapporterte tilfeller av covid-19 smitte og 65 nye dødsfall. Til sammen har Sverige nå 38.589 smittetilfeller og totalt 4468 koronarelaterte dødsfall..

NRK - 1 time siden

Nittedal-drapet: Døde av stikkskade

Obduksjonsrapporten etter drapet i Nittedal i forrige uke viser at den avdøde mannen i 30-årene døde av stikkskader. Det bekrefter politiet overfor VG. Politiet vil ikke kommentere motiv eller hvor avdøde ble drept..

NRK - 1 time siden

Sverige: 775 smittet siste døgnet

Det siste døgnet har svenske helsemyndigheter fått inn 775 nye innrapporterte tilfeller av covid-19 smitte. Til sammen har Sverige nå 38.589 smittetilfeller..

NRK - 1 time siden

Kjøligste mai måned på 23 år

Mai var en kald måned i store deler av landet. Månedstemperaturen lå 1,1 grad under normalen, og dermed ble årets mai måned den kaldeste siden 1997. Det viser månedsstatistikken fra Meteorologisk institutt, skriver NTB..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt