NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 14:08

NRK - 15 jan. 21 kl. 09:05

2500 soldatar att i Afghanistan

Berre 2500 amerikanske soldatar er att i Afghanistan, etter at president Donald Trump inngjekk ein avtale med Taliban i februar i fjor om å trekkje seg ut. Taliban skulle til gjengjeld delta i fredsforhandlingar med regjeringa i landet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Afghanistan, Donald Trump, Taliban

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 2500, soldataratt i , Afghanistan
NRK - 02 feb. 21 kl. 10:32

Utanlandske soldatar enno i Noreg

Nær 3.000 allierte soldatar som kom i samband med vinterøvinga Joint Viking, er framleis i Noreg. Forsvarets Forum melder at det er ein komplisert prosess å få returnert soldatar under koronarestriksjonane.

NRK - 27 mars 21 kl. 04:28

Taliban truar utanlandske soldatar

I Afghanistan truar Taliban med å ta opp att åtaka mot utanlandske ssoldatar viss dei ikkje forlet landet innan 1. mai. Trusselen kom etter at president Joe Biden reiste tvil om USA kjem til å trekke dei siste 2500 soldatane ut innan fristen..

NRK - 10 jan. 21 kl. 13:07

VG: 45 utanlandske soldatar smitta

41 amerikanarar og fire britar som kom til Indre Troms for trening er stadfesta smitta av koronaviruset, melder VG. I løpet av januar skal det ha kome kring 3000 utanlandske soldatar til Noreg..

NRK - 10 jan. 21 kl. 13:07

45 utanlandske soldatar smitta

41 amerikanarar og fire britar som kom til Indre Troms for trening er stadfesta smitta av koronaviruset. I løpet av januar skal det ha kome kring 3000 utanlandske soldatar til Noreg. Neste veke kjem det endå fleire.

NRK - 01 feb. 21 kl. 09:04

Ambassadør: – Soldatar i gatene

Danmarks ambassadør i Myanmar fortel om soldatar i gatene. – Hovudstaden Naypyidaw er lukka for omverda og tilgjenget til den internationale flyplassen er stengd, seier ambassadør John Nielsen til Ritzau. Han ventar demonstrasjonar mot kuppmakarane..

NRK - 08 feb. 21 kl. 14:30

26 syriske soldatar drepne

Terrorgruppa IS har drepe minst 26 soldatar i provinsen Deir al-Zor aust i Syria, melder The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) måndag. Ifylgje SOHR skjedde åtaket då syriske regjeringsstyrkar leitte etter jihadistar i området..

NRK - 15 jan. 21 kl. 16:02

Kutter styrker i Afganistan og Irak

USA kutter antall soldalter i Afghanistan og Irak til 2500 i hvert av landene. Det varsler Pentagon, ifølge AFP. Styrkekuttet skal gjennomføres i løpet av dagen.

NRK - 24 feb. 21 kl. 15:37

Forlenger Afghanistan-operasjon

Tyskland forlenger sitt militære nærvær i Afghanistan med ti måneder, melder AP. Tyskland har med sine 1.100 soldater den nest største kontingenten i Nato-styrken i Afghanistan, som nå teller 9.

NRK - 26 feb. 21 kl. 10:22

Forsvarsminister til Afghanistan

Den tyske forsvarsministeren kom fredag på uanmeldt besøk til landets styrker i Afghanistan. Hun gjentok Tysklands støtte til fredsprosessen i landet. Besøket kommer samme uke som den tyske regjeringen besluttet å forlenge sitt militære nærvær i Afghanistan med ti måneder.

NRK - 14 april 21 kl. 09:30

– Nato følger USA ut av Afghanistan

– Nato vil trolig trekke ut alle styrker av Afghanistan når USA gjør det, sier Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer til ARD. Natos forsvarsministre møtes om Afghanistan i dag. USA er ventet å varsle tilbaketrekning 11.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

– Bør oppheve tiltaka i området

Kommunar i Grenland og Vestfold har hatt eit møte med Statsforvaltaren som råder til at dei ekstra koronatiltaka i området ikkje vert vidareførte. Desse kommunane har tiltaksnivå B innført etter koronaforskrifta..

NRK - 15 minutter siden

Mange helsearbeidere ikke vaksinert

I FHIs ukesrapport heter det at om lag 58 prosent av de ansatte i helse - og omsorgstjenesten med «pasientnært arbeid» har mottatt første dose av koronavaksinen, per 18. april. Andelen i Oslo er 63 prosent..

NRK - 30 minutter siden

Milan og Juventus på veg ut

Dei italienske klubbane AC Milan og Juventus har lagt ut pressemeldingar som kan tyda på at også dei trekkjer seg frå den omstridde superligaen. Om det skulle stemma, vil det berre vera Real Madrid og Barcelona att i prosjektet..

NRK - 30 minutter siden

Engelsk virusvariant dominerer

I FHIs ukesrapport fremgår det at den engelske virusvarianten anslagsvis står for 82 prosent av de bekreftede smittetilfellene de siste 4 ukene. Andelen er høyest i Vestland (98 prosent). Den sørafrikanske varianten står for rundt 1 prosent..

NRK - 1 time siden

Smitten nesten halvert siden toppen

I forrige uke ble det registrert 3.717 koronasmittede i Norge. Det er 43 prosent færre enn i toppuken (uke 11), viser Folkehelseinstituttets siste ukesrapport.

NRK - 1 time siden

Stengte ikke dører før evakuering

Mannskapet på KNM «Helge Ingstad» stengte ikke nødvendige dører og luker før fregatten ble evakuert. Det ble avgjørende for at båten etter hvert sank og gikk tapt, slår Havarikommisjonen fast i sin rapport..

NRK - 1 time siden

– Kunne ha berga fregatten

KNM «Helge Ingstad» kunne vore berga etter kollisjonen med eit tanksskip. Det slår Statens havarikommisjon fast. Men mannskapet måtte hatt betre teknisk forståing av fregatten og betre opplæring enn dei hadde for å klara det, slår rapporten fast..

NRK - 1 time siden

Nedgang i koronapasientar

Det er 212 pasientar innlagde på norske sjukehus med covid-19 onsdag. Dette er 6 færre enn i går, syner tal frå Helsedirektoratet. 44 av pasientane får respiratorbehandling, 3 færre enn dagen før.

NRK - 1 time siden

25 koronadødsfall registrerte

Det er registrert 25 koronadødsfall hjå Folkehelseinstituttet det siste døgnet. Dette er ein kombinasjon av dødsfall dei siste dagane, etterregistrering og oppdaterte tal frå Dødsårsaksregisteret. Dødsfalla er i hovudsak frå veke 15 og 16, men somme er frå så langt tilbake som veke 5..

NRK - 1 time siden

Fortsatt nedgang i smittetilfeller

I uke 15 fortsetter nedgangen i antall meldte tilfeller siden toppen i uke 11, skriver FHI i ukesrapporten. Det er foreløpig meldt 3 717 tilfeller med prøvedato i uke 15, en nedgang på 23 % siden uke 14 og 43 % siden uke 11..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt