P4 > Nyheter

Monday, 30 March, 08:50

P4 - 27 Feb 20 kl. 16:06

240 kan bli korona-permittert

240 ansatte i elektronikkbedriften Hapro AS på Jaren i Innlandet kan bli permittert på grunn av koronaviruset.
Det melder Fri Fagbevegelse
Bedriften opplyser at koronautbruddet i Kina lammer råvaretilgangen for bedriften..
Les mer på P4


Les mer om:
Hapro AS, Jaren, Innlandet, Fri Fagbevegelse, Kina

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 240kan bli , korona-permittert
P4 - 09 Mar 20 kl. 06:21

Hotell korona-permitterer

De første korona-permitteringene for hotell-Norge er et faktum. Hotel Caledonien i Kristiansand har permittert ti ansatte på grunn av redusert besøk. Hotelldirektøren sier til Fædrelandsvennen at hun frykter konsekvensene dersom ikke utbruddet er over før sommeren.

Klartale - 14 Mar 20 kl. 16:39

Nå er to i Norge døde av korona

En person døde av korona i Oslo natt til lørdag. Dermed er to personer døde av korona-viruset her i landet..

NRK - 19 Mar 20 kl. 19:58

Ber om pensjons-opprydding

YS ber regjeringen rydde opp slik at permitterte på grunn av korona ikke mister pensjon, melder NTB. Hundretusener er blitt permittert eller risikerer det. Dermed risikerer de samtidig å bli meldt ut av tjenestepensjonsordningen på sin arbeidsplass..

P4 - I førrgår: 20:51

Flest lavtlønte er permittert

Lavtlønte er overrepresentert blant de som har blitt permittert under koronakrisen. En nye rapport fra Frischsenteret, Statistisk sentralbyrå og Nav viser at personer med lav inntekt, lav utdanning og fra lavinntektsfamilier dominerer statsitikken, skriver FriFagbevegelse. De siste to ukene har arbeidsledigheten i Norge økt fra 2,3 til 10,4 prosent - hovedsaklig fordi mange har blitt permittert..

Aftenposten - 17 Mar 20 kl. 09:47

RBK-profilene risikerer permitteringer: – Vi har de største utgiftene

Mange ansatte i RBK står uten arbeidsoppgaver på grunn av Korona-stansen. Pål-Andre Helland medgir at tankene om å bli permittert surrer i hodet..

Klartale - 14 Mar 20 kl. 19:27

Tre døde i Norge døde av korona

En person døde av korona i Oslo natt til lørdag. En person er død på et sykehjem. Dermed er tre personer døde av korona-viruset her i landet..

NRK - 16 Mar 20 kl. 11:14

Norwegian må innstille fra i morgen

Det norske flyselskapet må innstille sine ruter fra London til USA fordi innreiseforbudet er utvidet til å gjelde blant annet Storbritannia. Fra før er Norwegian i dyp krise på grunn av høy gjeld og korona-krisen. 5.

Dagbladet - 09 Mar 20 kl. 08:21

Hotellansatte corona-permittert

Hotel Caledonien i Kristiansand kjenner allerede konsekvensen av virusutbruddet og har permittert ti ansatte på grunn av redusert besøk..

NRK - 16 Mar 20 kl. 15:46

Nordic Choice har permittert 3.000

Hotellkjeden Nordic Choice Hotels har permittert 3.000 ansatte i Norden som følge av koronaviruset. I forrige uke varslet selskapet av flere hundre kunne bli permittert.

P4 - 17 Mar 20 kl. 12:38

Vil øke dagpengene

Rødt og Arbeiderpartiet vil øke dagpengene for folk som får sparken. I går ble partiene på Stortinget enige om en korona-krisepakke. I tillegg til en økning for folk som blir permittert, vil de to partiene ha inn en dagpengeøkning for de som mister jobben før pakken vedtas torsdag, melder VG..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Mastergrad i barnevernet

Regjeringen vil ha høyere kompetanse hos ansatte i barnevernet. Kun sju prosent av de som jobber i barnevernet har mastergradsnivå eller mer, og svært få av dem hadde en spesifikk mastergrad i barnevern, skriver avisen Vårt Land I alt er åtte endringer i barnevernsloven sendt ut på høring, og mange av dem medfører store kompetanseløft..

P4 - 15 minutter siden

Tror ikke på Hegerberg-comeback

Ada Hegerberg kommer neppe til å gjøre comeback på det norske landslaget. De sier landslagssjef Martin Sjögren i en svensk fotballballpodcast. Hegerberg, som er en av verdens aller beste spillere, ga seg på landslaget etter EM i 2017, og har blant annet sagt at hun ble knekt psykisk av å være på landslaget.

P4 - 30 minutter siden

Reagerer på at lokale smittervernregler fortsetter

NHO reagerer kraftig på at flere kommuner i nord fortsatt nekter å droppe lokale karanteneregler. I går presenterte regjeringen, sammen med NHO, LO og KS, en nasjonal veileder til kommunene, med beskjed om at det ikke er behov for lokale tiltak. Men, likevel sier flere kommuner at de vil opprettholde sine lokale regler.

P4 - 30 minutter siden

Nesten sprengt intensivkapasitet

Nå skal intensivkapasiteten på Akershus universitetssykehus nesten være sprengt. Nesten alle intensivplassene på Ahus er fylt opp av koronapasienter, ifølge nettstedet Aldrimer. 62 pasienter er innlagt med koronasmitte på Ahus.

P4 - 1 time siden

Vedum vil ha matgrep

Trygve Slagsvold Vedum ber norske myndigheter gjøre tiltak for å sikre at nordmenn får nok mat fremover. FN har uttrykt bekymring for at enkelte land innfører restriksjoner i mateksporten og advarer om at det kan bli begrensninger i matflyten i verden. Og det bekymrer også Senteraprti-lederen.

P4 - 1 time siden

Vil redde reiselivsarrangører

Staten må bruke penger på reiselivsarrangører slik at de kan betale kundene for avlyste pakketurer. Det mener Frp og Arbeiderpartiet. De vil hindre små og store reiselivsarrangører fra å gå konkurs for følge av koronakrisen.

P4 - 1 time siden

- Barnehagene må holde kveldsåpent

- Våre barnehager må være fleksible og holde åpent på kvelden, i helgene og i påsken. Det sier Anne Lindboe, som er administrerende direktør i Private barnehagers landsforbund. For, høyt press på kritiske samfunnsfunksjoner kan føre til at barnehager blir utfordret til å gi et tilbud utenom de ordinære åpningstidene i koronakrisen.

P4 - 1 time siden

Slik skal vi spise mer grønt

Nordmenn skal spise mer grønt. Det regjeringsoppnevnte utvalget for vekst i grøntsektoren mener norskandelen kan øke med 50 prosent. Leder av utvalget Anita Krohn Traaseth sier til Nationen at produktutvikling og nytenking blir viktig for å få til en vekst i grøntsektoren.

P4 - 1 time siden

Færre ambulanseoppdrag

Ambulansene i Oslo, Akershus og Glåmdalen melder om en en nedgang i antall oppdrag på ti prosent etter at koronakrisen for alvor satte inn. Hovedtillitsvalgt for ambulansetjenesten i Fagforbundet, Thomas Renngård, sier til Dagsavisen at det blant annet skyldes at det er mindre å gjøre i helgene fordi utesteder er stengt, og fordi det nesten ikke er folk ute. I tillegg mener han at folk kjører mer forsiktig på veiene..

P4 - 1 time siden

Flere nekter å droppe lokale karantener

Flere kommuner i Nord-Norge nekter å følge regjeringens oppfordring om å droppe lokale karanteneregler. I går presenterte regjeringen, sammen med NHO, LO og KS, en nasjonal veileder til kommunene, med beskjed om at det ikke er behov for lokale tiltak. Målet er å ta vare på næringslivet - og helseminister Bent Høie sa i går at han regnet med at kommunene ville lytte.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt