P4 > Nyheter

Sunday, 19 January, 08:02

P4 - 13 Dec 19 kl. 21:56

19 drept etter bortføring i Nigeria

14 soldater og en politimann er drept etter å ha blitt bortført av jihadister i Nigeria.
Det melder AFP.
Krigere fra en gruppe som har sverget troskap til IS skal ha gått til angrep på en sikkerhetspost i landsbyen Mamuri, og fått overtaket da den sivile militsgruppen der gikk tom for ammunisjon.
Fire hjelpearbeidere som ble bortført tidligere i år, skal også være drept..
Les mer på P4


Les mer om:
Nigeria, AFP, IS, Mamuri

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 19 drept, etter, bortføringi , Nigeria
NRK - 05 Dec 19 kl. 17:16

Hjelpearbeidarar bortførte Nigeria

Væpna militante har bortført 14 personar i Nigeria, ifølgje nyheitsbyrået AFP. Blant dei bortførte er to bistandsarbeidarar frå Røde Kors. Gruppa Iswap, som er Den islamske staten i Vest-Afrika-provinsen, hevdar at dei står bak bortføringane..

Aftenposten - 14 Dec 19 kl. 10:15

Bortførte hjelpearbeidere drept av IS i Nigeria

Fire ansatte i Action Against Hunger (ACF), som ble tatt som gisler nordøst i Nigeria i juli, er drept, opplyser hjelpeorganisasjonen..

P4 - 05 Dec 19 kl. 21:14

Hjelpearbeidere bortført i Nigeria

14 personer, blant dem to hjelpearbeidere fra Røde Kors er bortført i Nigeria. Gruppa Iswap, som har sverget troskap til IS, hevder de står bak bortføringen, melder nyhetsbyrået AFP..

VG - 14 Dec 19 kl. 10:21

Bortførte hjelpearbeidere drept i Nigeria

Fire ansatte i Action Against Hunger (ACF), som ble tatt som gisler nordøst i Nigeria i juli, er drept, opplyser hjelpeorganisasjonen. Seks nigerianske ACF-ansatte, fem menn og en kvinne, ble tatt til fange av opprørere med bånd til den ytterliggående islamistgruppa IS på grensa mellom Nigeria og Niger 18. juli..

NRK - 13 Dec 19 kl. 20:34

Fire gisler drept i Nigeria

Jihadister i Nigeria skal ha drept fire gisler, melder AFP. De fire arbeidet for den internasjonale hjelpeorganisasjonen Action Against Hunger da de ble bortført i juli. Den franske hjelpeorganisasjonen bekrefter selv drapene i en uttalelse fredag..

NRK - 07 Jan 20 kl. 03:06

30 drept av bombe i Nigeria

Minst 30 personer er drept og 35 er såret etter en bombe gikk av på en bro i delstaten Borno nordøst i Nigeria, ifølge Reuters. Ifølge Daily Post Nigeria de fleste omkomne kvinner og barn..

NRK - 25 Sep 19 kl. 14:01

Hjelpearbeider drept i Nigeria

En hjelpearbeider er drept etter å ha blitt kidnappet i Nigeria. Det bekrefter organisasjonen Aid Against Hunger. Fem mennesker holdes fortsatt fanget, etter at de ble kidnappet nordøst i Nigeria i juli, melder Reuters..

Aftenposten - 25 Nov 19 kl. 09:28

Mor og stefar i retten etter vold og bortføring av niåring

En kvinne (38) og en mann (39) står mandag tiltalt i Oslo tingrett etter at de ifølge tiltalen bortførte kvinnens ni år gamle sønn..

Aftenposten - 07 Jan 20 kl. 06:32

Minst 30 drept i eksplosjon i Nigeria

Minst 30 personer er drept og 35 er såret etter en bombe gikk av på en bro i delstaten Borno nordøst i Nigeria..

Aftenposten - 05 Dec 19 kl. 13:23

Greskeid tankskip angrepet av pirater utenfor Nigeria – 19 bortført

19 besetningsmedlemmer ble bortført i et angrep på en gresk oljetankskip på tirsdag, opplyser en kilde i rederiet..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Mann tiltalt for tre drapsforsøk

En 32 år gammel mann er tiltalt for tre drapsforsøk på et utested i Oslo sentrum i 2012. To menn ble skutt, mens en tredje mann ble knivstukket. Alle tre overlevde.

P4 - 1 time siden

Redd Barna frykter Frps kravliste

Redd Barna frykter en strengere innvandringspolitikk når Frp nå skal levere en kravliste til statsministeren. Det sier Birgitte Lange i Redd Barna. Mandag vil Siv Jensen levere kravene til statsminister Erna Solberg, som en kompensasjon for at regjeringen besluttet å hente hjem en IS-siktet kvinne, noe partiet er imot.

P4 - 1 time siden

Omkom i arbeidsulykke

En person omkom i en arbeidsulykke i Sirdal kommune i Agder sent i går kveld. Personen var bekreftet omkommet innen politiet kom fram til stedet. Hendelsesforløpet er ikke kjent.

P4 - 1 time siden

Knivstukket i Oslo

En mann ble knivstukket i mageregionen i Brugata i Oslo i natt. Han er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang, men var ved bevissthet etter hendelsen. Politiet har pågrepet en gjerningsperson og har beslaglagt kniven.

P4 - 1 time siden

17 nye sars-tilfeller i Kina

Det er påvist 17 nye tilfeller med det sars-lignende lungeviruset i Kina. Tre av disse skal være alvorlig syke, opplyser kinesiske myndigheter. I følge myndigheten er nå tilsammen 62 mennesker smittet.

P4 - 8 timer siden

Minst 60 drept i rakettangrep

Minst 60 soldater er drept i et rakettangrep mot en militærbase i Jemen. Det melder lokale medier. Ifølge myndighetene i landet står den sjiamuslimske Houthi-bevegelsen bak angrepet.

P4 - 9 timer siden

Nordmenn i toppen for bruk og kast

Normenn er verstinger i bruk og kast. Norge har det femte høyeste materialforbruket i verden i følge bærekraftindeksen. Norge er rangert som nummer 157 av 163 land når det kommer til bærekraft, skriver ABC Nyheter.

P4 - 9 timer siden

200 skadet i demonstrasjon

Over 200 personer er skadet og flere av dem sendt til sykehus etter sammenstøt mellom demonstranter og politi i Beirut i Libanon. Det melder Røde Kors. Forsøkene på å danne en regjering i landet har ikke lykkes, og derfor er demonstrantene frustrerte.

P4 - 9 timer siden

Tatt med eksplosiver - risikrerer seks år fengsel

En 44 år gammel mann ble pågrepet i Karl Johan med falsk politiskilt og to bombelignende gjenstander i en ryggsekk. Politiet fant ytterligere en eksplosiv enhet i mannen hjem i tillegg til våpen og fyrverkerirør. Mannen risikerer seks år i fengsel for grov befatning med eksplosiver skriver ABC Nyheter.

P4 - 10 timer siden

Dale: -Ingenting feil med denne saken

-Det er ingenting feil med Frps moralske kompass. Det sier Frp-statsråd Jon Georg Dale, som nå går ut mot andre partier som har kritisert Frp for å ha sagt fra at de ikke ønsker å hente den IS-siktede kvinnen hjem til Norge. Dale er kjent som en av de mest regjeringslojale i Frp.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt