Knivstikking på Grønland:

17-åring velkjent for politiet: ­­- Holdt kniven mot strupen hans

Har tidligere vært tiltalt for ran og knivtrusler. Nå er han varetektsfengslet, siktet for drapsforsøk.

SØK: Politiet var tirsdag kveld på plass med hunder og gjennomførte søk etter knivstikkingen på Grønland i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØK: Politiet var tirsdag kveld på plass med hunder og gjennomførte søk etter knivstikkingen på Grønland i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 17 år gammel gutt varetektsfengsles i ei uke etter tirsdagens knivstikking på Grønland i Oslo. Det opplyser politiadvokat Ingvild Myrvold til Dagbladet.

17-åringen er siktet for drapsforsøk, og blir også underlagt brev- og besøkskontroll under varetektsperioden. Hans forsvarer, advokatJan Erik Teigum, sier at hans klient nekter straffskyld.

Samtidig ligger 18-åringen som ble stukket gjentatte ganger med kniv på åpen gate fremdeles på Ullevål sykehus. Han er alvorlig skadd, men stabil. I tillegg til 17-åringen er en 19 år gammel mann siktet for drapsforsøk. Han er foreløpig ikke framstilt for fengsling.

Godt kjent for politiet

17-åringen som nå er varetektsfengslet er et kjent ansikt for politiet. Til tross for sin unge alder, har han tidligere vært tiltalt for både knivtrusler ran, vold og narkotika.

- Han holdt kniven først mot NNs (fornærmedes navn, journ.anm.) overkropp og deretter mot strupen hans, heter det i en tiltale mot 17-åringen. Hendelsen skal ha funnet sted på en skole i Oslo høsten 2017.

- Mye blod

Dagbladet var tirsdag kveld i kontakt med flere vitner som var på Grønland da knivstikkingen fant sted. En av dem var på jobb like ved, da han hørte noen skrike utenfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.