NRK > Nyheter

Lørdag, 19 September, 17:58

NRK - 28 jan. 20 kl. 06:39

15 tonn mer i år

Det er landet 15 tonn mer kongekrabbe så langt i år enn på samme tid i fjor. Norges Råfisklag melder at det er blitt landet 170 tonn i år, mot 155 tonn på samme tid i fjor..
Les mer på NRK


Les mer om:
Råfisklag

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 15 tonn, meri år
NRK - 22 nov. 19 kl. 08:45

Over ti tonn pukkellaks fisket i år

For første gang har fisket av den uønskede arten pukkellaks blitt rapportert. I den ordinære sesongen ble det fisket 10,5 tonn av den. Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

NRK - 17 okt. 19 kl. 18:26

Fiskekvotene med Russland fordelt

Det er enighet mellom Norge og Russland om fordeling av fiskekvoter for torsk, hyse, blåkveite og snabeluer for neste år. Totalkvoten for torsk er fastsatt til 738.000 tonn, 215.

P4 - 01 nov. 19 kl. 09:27

Sender sauer til Oman

Norge sender flere hundre tonn sauekjøtt til Oman. Nortura vil begrense innfrysing av sau på reguleringslager, skriver nettstedet landbruk24. Det er mellom 500 og 600 tonn som skal sendes de rundt 800 milene, men Nortura ønsker å sende inntil 1000 tonn.

NRK - 24 jan. 20 kl. 08:29

32 tonn pukkellaks fisket i fjor

I fjor ble det fisket 21 tonn av den uønskede pukkellaksen i norske elver. Det var sju prosent av all laks som ble fisket i elver. Pukkellaks hører naturlig hjemme i Stillehavet, men er satt ut i Russland.

NRK - 13 juli 20 kl. 08:07

Fem millioner tonn CO₂ lagret

På under fem år har Shell sitt karbonfangstanlegg «Quest » i Canada fanget og lagret fem millioner tonn CO₂, til lavere kostnad enn forventet, melder Shell. Fem millioner tonn CO₂ tilsvarer det årlige utslippet fra rundt 1,25 millioner biler..

P4 - 20 aug. 20 kl. 06:36

Kan være mer plast i havet enn antatt

Det kan være mer plast i havet enn først antatt. Det viser nye beregninger fra National Oceanography Centre i Storbritannia. Tidligere er det antatt at det finnes mellom 12 og 21 millioner tonn i Atlanterhavet, men nå har forskere funnet ut at det kan være 200 millioner tonn..

P4 - 31 okt. 19 kl. 05:24

Godt år for bøndene

Mens fjoråret ble et kriseår med tørke og påfølgende krisepakker for bøndene, har dette året vært rekordbra. Felleskjøpets prognoser for årets kornhøst viser at norske bønder vil levere 1,3 millioner tonn korn. Det er 150.

P4 - 03 juli 20 kl. 09:33

Kaster mer plast

Mengden plastavfall fra husholdningene økte med 4000 tonn, tilsvarende 11 prosent, fra 2018 til 2019, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Total mengde avfall var på nesten 2,3 millioner tonn i fjor, en økning på rundt 1,5 prosent fra året før..

NRK - 20 aug. 20 kl. 06:21

Forurensning kan være undervurdert

I Atlanterhavet kan det være mer mikroplast enn tidligere antatt, ifølge nye beregninger fra National Oceanography Centre (NOC) i Storbritannia. Tidligere er det antatt at det finnes mellom 12 og 21 millioner tonn, men det kan være 200 millioner tonn..

Aftenposten - 01 okt. 19 kl. 10:45

Østerriker tatt med over ett tonn kjøtt på grensa

En 46 år gammel mann fra Østerrike ble i slutten av forrige uke tatt med over ett tonn smuglerkjøtt av tollerne på Svinesund..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Stor avstand i bussjåførmeklinga

Busstrafikken på Austlandet kan bli ramma av streik frå søndag av. Laurdag ettermiddag er det framleis stor avstand mellom partane. – Skal mykje til at ein er einig til midnatt, seier kommunikasjonssjef André Nerheim i Fellesforbundet til NTB..

NRK - 45 minutter siden

Samtykker til fengsling

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept sin mor i 60-årene, vil samtykke til fengsling. Drapet skjedde på Tøyen i Oslo fredag ettermiddag..

NRK - 45 minutter siden

TikTok saksøkjer Trump

TikTok og det kinesiske selskapet som eigar Bytedance har levert eit nytt søksmål i håp om å hindre at det blir forboden å laste ned den populære mobilappen i USA. Søksmålet er retta mot president Donald Trump og handelsdepartementet..

NRK - 1 time siden

Kvinne har falt ned fjellside

Luftambulanse og politi er på vei til Svånuten i Bykle etter at en eldre kvinne falt 50 meter nedover en skråning mot Vatnedalsdammen. Kvinnen er bevisst, og det er ingenting som tyder på alvorlige skader, ifølge politiet. Fjellet ligger 1300 m.

NRK - 1 time siden

Leter fortsatt etter gjerningsmann

Ingen er pågrepet etter at en mann i 30-årene ble knivstukket i Arnegårdsbakken i Hønefoss i ettermiddag. Politiet ber de som kan ha sett noe, ta kontakt på 02800. Mannen som er knivstukket, skal ha skader i mageregionen og blir operert..

NRK - 1 time siden

Trump: Forplikta til å fylle setet

Presidenten i USA Donald Trump ber Republikanerne om å fylle plassen i Høgsterett som står tom etter at den liberale dommaren Ruth Bader Ginsburg døydde. – Vi har denne forpliktinga, utan forseinkingar, skriv Trump på Twitter..

NRK - 1 time siden

Demonstrantar pågripne i Minsk

Over hundre menneske blei arresterte i Minsk i Kviterussland under ein demonstrasjon mot president Alexandr Lukasjenko. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Demonstrantane marsjerte gjennom byen med krav om at Lukasjenko skal gå av..

NRK - 1 time siden

USA sender fleire soldatar

Den amerikanske hæren har sendt fleire soldatar og militære køyretøy inn i det austlege Syria etter ei rekkje samanstøytar med russiske styrker. Opptrappinga skjer mindre eit år etter at USA skulle ha trekt seg heilt ut av landet..

NRK - 1 time siden

Får ein halv milliard ekstra

Regjeringa vil gi ekstra middel til neste år slik at politiet får behalde dei 400 stillingane som blei midlertidig oppretta på grunn av koronapandemien. Det opplyser stortingsrepresentant Ingunn Foss (H) til Fædrelandsvennen..

NRK - 2 timer siden

Travel laurdag for brannvesenet

Brannvesen over heile Sør- og Austlandet har hatt det travelt med å sløkke bål og mindre brannar i naturen laurdag. Det er meldt om skogbrannfare austanfjells til det kjem nedbør av betydning, heiter det frå Meteorologisk institutt..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt