NRK > Nyheter

Fredag, 10 Juli, 14:19

NRK - 03 des. 19 kl. 09:11

15-åringar slit med lesing

Norske 15-åringar presterer dårlegare i lesing og naturfag, syner den nye PISA-undersøkinga. Gutar slit særleg med lesing, og kvar fjerde gut kan få problem med vidare jobb og utdanning..
Les mer på NRK


Les mer om:
PISA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 15-åringar, slitmed , lesing
P4 - 03 des. 19 kl. 09:44

Norske elever går tilbake i lesing og naturfag

Norske 15-åringer gjør det dårligere i lesing og naturfag enn før. Det viser den nye PISA-undersøkelsen for 2018 som ble lagt fram i formiddag. Spesielt gutter gjør det dårligere i lesing sammenlignet med tre år siden, og ligger på et så lavt nivå at det kan få konsekvenser for videre utdanning og jobb.

Klartale - 03 des. 19 kl. 13:07

Elever er blitt dårligere i lesing og naturfag

Norske 15-åringer gjør det dårligere i lesing og naturfag. Særlig guttene sliter med lesingen..

NRK - 16 april 20 kl. 16:54

Fleire slit med å registrere seg

Fleire slit med å få registrert seg i Smittestopp-appen som vart lansert i dag. – Me rekna med nokre tekniske utfordringar, og det var difor me sa at appen ikkje skal ha full funksjonalitet frå i dag, seier helseminister Bent Høie..

NRK - 08 april 20 kl. 15:16

Internasjonale studentar slit

Internasjonale studentar i Noreg tek imot ikkje pengar frå regjeringa si krisepakke, og mange slit no økonomisk. Fleire av dei er permitterte og risikerer å verte kasta ut av landet, skriv Khrono. I ei undersøking fortel 634 at dei er permitterte..

Aftenposten - 03 des. 19 kl. 09:01

PISA: Norske 15-åringer presterer svakere i lesing og naturfag

Særlig sliter guttene med lesing, viser en ny PISA-undersøkelse. Hver fjerde gutt ligger under kritisk grense for å kunne delta i jobb og videre utdanning..

NRK - 27 mars 20 kl. 18:02

Norske hamner slit økonomisk

Koronakrisa gjer at mange aktørar som bruker norske hamner slit med å betale for seg, og passasjertrafikken søkk. Med det får hamnene òg problem, skriv Norske Havner i ei pressemelding. Dei fleste hamnene ventar eit inntektsfall på rundt 20 prosent..

VG - 03 des. 19 kl. 08:57

Ny PISA-test: Norske elever på stedet hvil - flere gutter sliter i lesing

Det er en nedgang for norske 15-åringer i både lesing og naturfag siden sist, viser den nyeste PISA-undersøkelsen som kom tirsdag morgen..

P4 - 03 des. 19 kl. 09:44

Norske elever gjør det dårligere enn før

Norske 15-åringen gjør det dårligere i lesing og naturfag enn før. Det viser den nye PISA-undersøkelsen for 2018 som ble lagt fram i formiddag. Spesielt gutter gjør det dårligere i lesing sammenlignet med tre år siden, og ligger på et så lavt nivå at det kan få konsekvenser for videre utdanning og jobb.

VG - 03 des. 19 kl. 08:57

Ny PISA-test: Norske elever sliter i lesing - Finland presterer vesentlig bedre

Det er en nedgang for norske 15-åringer i både lesing og naturfag siden sist, viser den nyeste PISA-undersøkelsen. Finske elever presterer nok en gang vesentlig bedre enn de norske..

P4 - 03 des. 19 kl. 09:44

Norske elever går tilbake i undersøkelse

Norske 15-åringen gjør det dårligere i lesing og naturfag enn før. Det viser den nye PISA-undersøkelsen for 2018 som ble lagt fram i formiddag. Spesielt gutter gjør det dårligere i lesing sammenlignet med tre år siden, og ligger på et så lavt nivå at det kan få konsekvenser for videre utdanning og jobb.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Apper lukkes når man åpner dem

Flere apper lukkes igjen når man forsøker å åpne dem på telefonen. Aftonbladet skriver at det i Sverige, gjelder både Spotify, Tinder og Storytel..

NRK - 15 minutter siden

Mann under kontroll i Oslo

En mann skal være under politiets kontroll etter lang tids dialog, skriver de på Twitter. Mannen skal ha hoppet i vannet og nektet å etterkomme politiets pålegg. Det ble brukt pepperspray mot han, ifølge politiet..

NRK - 15 minutter siden

26 nye koronadødsfall i Sverige

Det skal ha blitt registrert 26 dødsfall i Sverige det siste døgnet, knyttet til koronasmitte. Det betyr at 5526 mennesker har dødd med koronasmitte i landet..

NRK - 15 minutter siden

Væpnet aksjon ved operaen i Oslo

En person skal ha hoppet i vannet ved operaen i Oslo under en væpnet politiaksjon..

NRK - 1 time siden

Kritisk til dommen

Direktør ved Arkivet freds- og menneskerettighetssenter, Audun Myhre, er svært kritisk til lagmannsrettens dom i naziflagg-saken, og at den ikke havner i Høyesterett. Nå mener Myhre veien videre er å jobbes politisk med tanke på en lovendring..

NRK - 1 time siden

Kom i klem på en henger

Personen som var involvert i arbeidsulykken på Bergemoveien i Grimstad skal ha kommet i klem mellom rammen og planet på en tilhenger. Det melder politiet. Personens tilstand er ikke kjent..

NRK - 45 minutter siden

Dette må du sjekke før du reiser

NRK - 45 minutter siden

Norske i Afghanistan koronasmittet

Norske personell er smittet av koronavirus i Afghanistan, men har ikke utviklet symptomer, opplyser Forsvaret. Også to danske soldater er smittet. Det oppgis ikke hvor mange nordmenn som er smittet, men de det gjelder er satt i isolat..

NRK - 1 time siden

Spotify nede store deler av verden

Musikkstrømmetjenesten Spotify er nede i store deler av Europa, samt flere steder i USA, melder den svenske avisa Aftonbladet..

NRK - 1 time siden

Hurtigruten: –Ekstremt gode nyheter

Konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam, er meget glad for at mange viktige turistland i Europa nå er unntatt UDs reiseråd. Fra 15. juni åpnes det for at personer fra en rekke land i Europa får komme karantenefritt til Norge..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt