NRK > Nyheter

Thursday, 20 September, 22:23

NRK - 13 Sep 18 kl. 09:14

Rapport om militæraksjon i Libya

I dag kommer rapporten om hva som skjedde da Norge bidro til å felle Libyas diktator Muammar al-Gaddafi i 2011. Norge deltok i den militære operasjonen med 15 jagerfly som slapp 588 bomber mot ulike mål i Libya..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Libyas, Muammar, gaddafi, Libya

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rapportom , militæraksjoni , Libya
NRK - 13 Sep 18 kl. 13:39

Rødt: Libya 2011 viser naivitet

Norges militære deltakelse i Libya i 2011 viser en naivitet med katastrofale følger. Stortinget må beklage til Libyas folk, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes, etter at Libya-utvalget la frem sin rapport om Norges krigsdeltagelse.

Aftenposten - 13 Sep 18 kl. 05:44

Det eneste partiet som var mot krigen får ikke være med når Libya-rapport legges frem

Når rapporten om Norges rolle i militærintervensjonen i Libya legges frem, er kun utenriks- og forsvarskomiteen invitert. – Uholdbart, mener Rødt-leder Moxnes..

NRK - 15 Sep 18 kl. 12:54

Opnar for militæraksjon i Venezuela

Leiaren for Organisasjonen for amerikanske statar (OAS), Luis Almagro, vil ikkje utelukke eit militært åtak på Venezuela for å styrte president Nicolás Maduro. Donald Trump heldt i fjor moglegheita open for eit «militært alternativ» mot Maduro..

Aftenposten - 13 Sep 18 kl. 13:39

Var det riktig av Norge å bombe i Libya? Her er fem spørsmål og svar om Libya-rapporten

I en rapport på 260 sider ble granskingen av Norges innsats i Libya presentert. Her er en oppsummering av de sentrale funnene..

Aftenposten - 13 Sep 18 kl. 13:39

Var det riktig av Norge å slippe 588 bomber over Libya? Her er fem spørsmål og svar om Libya-rapporten

I en rapport på 260 sider ble gjennomgangen av Norges bombing av Libya presentert. Her er en oppsummering av de sentrale funnene..

NRK - 13 Sep 18 kl. 10:00

Utvalg: Liten forståelse for Libya

Et utvalg har gransket Norges krigsdeltakelse i Libya i 2011, hvor 15 norske jagerfly deltok. Utvalget mener I EN rapport at Norge hadde liten forståelse for situasjonen i Libya, som bidro til å felle diktator Muammar al-Gaddafi, melder NTB..

VG - 15 Sep 18 kl. 13:47

OAS åpner for militæraksjon mot Venezuela

Lederen for Organisasjonen for amerikanske stater (OAS) vil ikke utelukke et militært angrep på Venezuela for å styrte president Nicolás Maduro..

Dagbladet - 16 Sep 18 kl. 21:54

Stoltenberg om valgene da Norge deltok i krig i Libya

Nåværende generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, forsvarer beslutningene han tok som statsminister da Norge tok en sentral rolle i militæroperasjonen i Libya i 2011..

NRK - 13 Sep 18 kl. 11:03

Libya-rapport er ikke en gransking

Utvalgsleder Jan Petersen sier det ikke er gjort en gransking av Norges bombing av Libya i 2011, men at målet har vært å trekke lærdom av beslutningen. –Målet har vært å trekke lærdom og bidra til en offentlig opplyst debatt, sier han..

VG - 13 Sep 18 kl. 10:19

Utvalg om norsk Libya-innsats: Norge hadde liten forståelse av situasjonen i Libya

588 norske bomber falt over Libya i 2011, og opprørerne NATO støttet fant og drepte til slutt Muammar Gaddafi. Syv år senere er Libya fortsatt i kaos. Nå er rapporten om Norges Libya-bidrag klart..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Mann skutt i Göteborg

En mann skal ha blitt skutt utenfor Biskopsgården i Göteborg. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men politiet har sperret av området, skriver den svenske avisen Aftonbladet. Vitner skal ha hørt flere skudd og en bil som forlot plassen i høy fart..

NRK - 15 minutter siden

Google gir tilgang til Gmail-data

I et brev sendt til Kongressen opplyser Google at de lar apputviklere granske innholdet i Gmail-kontoer. De får også lov til å dele dataene med andre så lenge de opplyser brukerne om hvordan de benytter informasjonen, skriver The Wall Street Journal..

NRK - 30 minutter siden

Rekkehus totalskadd i brann

Ingen personer ble skadd, men flere ble husløse etter en større rekkehusbrann i Råde i Østfold torsdag kveld. Brannen startet i en av leilighetene i rekken med fire boliger, men spredte seg til en leilighet til, skriver Moss Avis..

NRK - 30 minutter siden

E24: Einar Aas kan ha krav på skatt

Krafttraderen Einar Aas kan ha krav på å få tilbakebetalt tidligere innbetalt skatt på 227 millioner kroner. – Hvis Einar Aas vil benytte skatteregelen må virksomheten opphøre, sier en av Norges fremste skatterettsadvokater, Bettina Banoun til E24..

NRK - 30 minutter siden

Kavanaugh-anklager vil forklare seg

The New York Times skriver at kvinnen som anklager høyesterettskandidat Brett Kavanaugh for overgrep på 1980-tallet, er forberedt på å forklare seg for Senatet neste uke dersom hun får rettferdige betingelser, ifølge en e-post fra kvinnens advokat..

NRK - 1 time siden

Fire døde etter skyting i Maryland

Syv personer ble skadet og fire er døde etter skytingen i Maryland, USA, torsdag. Gjerningspersonen, en 26 år gammel kvinne, er blant de omkomne. Kvinnen var midlertidig ansatt i apotekerkjeden Rite Aid, og døde etter å ha skutt seg selv i hodet..

NRK - 1 time siden

Rekordsalg av norsk gass

På tre måneder har Norge solgt gass tilsvarende tre ganger norsk vannkraftproduksjon til EU. – Vi har aldri levert så mye gass fra norsk sokkel før. Vi har levert 37 milliarder standard kubikkmeter gass, sier Frode Leversund i Gassco..

NRK - 1 time siden

Frykter 200 døde i ferjeulykke

Myndighetene i Tanzania frykter at over 200 personer skal ha druknet etter at en ferje kantret på Victoriasjøen torsdag. Så langt er 42 personer bekreftet omkommet, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Google advarer mot hackingforsøk

Google har varslet et antall senatorer og rådgivere i Kongressen om at deres personlige e-postkontoer er utsatt for vedvarende hackingforsøk fra fremmede stater. Det er ikke kjent når og hvem som står bak forsøkene på datainnbrudd, skriver NTB..

NRK - 1 time siden

Ni døde i bilkrasj i Arizona, USA

Ni personer, deriblant syv illegale innvandrere, omkom onsdag kveld i et bilkrasj i Arizona, USA. Ifølge nyhetsbyrået AP er årsaken til ulykken fremdeles ikke kjent..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt