NRK > Nyheter

Thursday, 17 January, 01:38

NRK - 13 Sep 18 kl. 09:14

Rapport om militæraksjon i Libya

I dag kommer rapporten om hva som skjedde da Norge bidro til å felle Libyas diktator Muammar al-Gaddafi i 2011. Norge deltok i den militære operasjonen med 15 jagerfly som slapp 588 bomber mot ulike mål i Libya..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Libyas, Muammar, gaddafi, Libya

Dele artikeln

1 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rapportom , militæraksjoni , Libya
NRK - 13 Sep 18 kl. 13:39

Rødt: Libya 2011 viser naivitet

Norges militære deltakelse i Libya i 2011 viser en naivitet med katastrofale følger. Stortinget må beklage til Libyas folk, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes, etter at Libya-utvalget la frem sin rapport om Norges krigsdeltagelse.

Aftenposten - 13 Sep 18 kl. 05:44

Det eneste partiet som var mot krigen får ikke være med når Libya-rapport legges frem

Når rapporten om Norges rolle i militærintervensjonen i Libya legges frem, er kun utenriks- og forsvarskomiteen invitert. – Uholdbart, mener Rødt-leder Moxnes..

NRK - 15 Sep 18 kl. 12:54

Opnar for militæraksjon i Venezuela

Leiaren for Organisasjonen for amerikanske statar (OAS), Luis Almagro, vil ikkje utelukke eit militært åtak på Venezuela for å styrte president Nicolás Maduro. Donald Trump heldt i fjor moglegheita open for eit «militært alternativ» mot Maduro..

Aftenposten - 24 Dec 18 kl. 12:40

FN-rapport slår alarm om migrant-voldtekter i Libya

Et overveldende flertall av alle kvinner som passerer gjennom Libya i håp om å nå Europa, blir voldtatt eller vitne til seksuelle overgrep, viser FN-rapport..

Aftenposten - 13 Sep 18 kl. 13:39

Var det riktig av Norge å bombe i Libya? Her er fem spørsmål og svar om Libya-rapporten

I en rapport på 260 sider ble granskingen av Norges innsats i Libya presentert. Her er en oppsummering av de sentrale funnene..

Aftenposten - 13 Sep 18 kl. 13:39

Var det riktig av Norge å slippe 588 bomber over Libya? Her er fem spørsmål og svar om Libya-rapporten

I en rapport på 260 sider ble gjennomgangen av Norges bombing av Libya presentert. Her er en oppsummering av de sentrale funnene..

NRK - 04 Dec 18 kl. 07:09

Israelsk militæraksjon ved Libanon

Det israelske forsvaret bekrefter at de startet en militær operasjon mandag kveld i grenseområdet til Libanon, melder AFP. Målet skal være ødeleggelse av Hizbollah-tuneller som går inn i israelsk territorium, og som skulle brukes til angrep på Israel..

NRK - 13 Sep 18 kl. 10:00

Utvalg: Liten forståelse for Libya

Et utvalg har gransket Norges krigsdeltakelse i Libya i 2011, hvor 15 norske jagerfly deltok. Utvalget mener I EN rapport at Norge hadde liten forståelse for situasjonen i Libya, som bidro til å felle diktator Muammar al-Gaddafi, melder NTB..

VG - 15 Sep 18 kl. 13:47

OAS åpner for militæraksjon mot Venezuela

Lederen for Organisasjonen for amerikanske stater (OAS) vil ikke utelukke et militært angrep på Venezuela for å styrte president Nicolás Maduro..

Dagbladet - 16 Sep 18 kl. 21:54

Stoltenberg om valgene da Norge deltok i krig i Libya

Nåværende generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, forsvarer beslutningene han tok som statsminister da Norge tok en sentral rolle i militæroperasjonen i Libya i 2011..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Innvandrere tok lavstatusjobbene

Innvandring har ført til at norskfødte fra lavere sosiale lag har fått dårligere jobbmuligheter, skriver Aftenposten. En forskningsrapport fra Frisch-senteret viser at innvandrere ofte tar jobber som tidligere var dominert av norskfødte fra små kår..

NRK - 15 minutter siden

Innvandrerbarn får færre barn

Barn av innvandrere får færre barn enn den øvrige befolkning, viser hittil upubliserte tall som Klassekampen har fått fra SSB. Norskfødte kvinner med innvandrerforeldre får i snitt 1,54 barn. Tilsvarende tall for befolkningen for øvrig, er 1,56..

NRK - 30 minutter siden

FBI stanset angrep mot Trump

Det amerikanske føderale politiet FBI sier at de har pågrepet en 21 år gammel mann som skal ha planlagt å angripe Det hvite hus. Politiet mener at 21-åringen fra Atlanta var radikalisert og planla et selvmordsangrep mot presidentboligen..

NRK - 45 minutter siden

Tspiras overlevde mistillit

Hellas' statsminister Alexis Tsipras gikk i kveld seirende ut av mistillitsvoteringen i nasjonalforsamlingen som var utløst av navnestriden med nabolandet Nord-Makedonia. Med 151 stemmer mot 148 sikret Tsipras seg nok stemmer til å fortsette..

NRK - 5 timer siden

May overlevde mistillitsvotering

Storbritannias statsminister Theresa May overlevde mistillitsvoteringen i Parlamentet. 325 av de folkevalgte stemte for å beholde May, mens 306 representanter stemte for å felle henne og regjeringen..

NRK - 1 time siden

Løslater ikke frikjent ekspresident

Den internasjonale straffedomstolen i Haag stanset løslatelsen av Elfenbenskystens tidligere president Laurent Gbagbo etter at saken ble anket. Gbagbo ble tirsdag frikjent for anklager om drap under voldsbølgen som kostet 3000 menneskeliv i 2010–2011..

NRK - 1 time siden

Partiene avgjør regjeringsutvidelse

Torsdag kl. 14 er stortingsgruppene og landsstyrene i Høyre, Frp, Venstre og KrF innkalt til separate møter for å ta stilling til resultatet av forhandlinger om en ny regjeringsplattform. Sier alle ja, blir Erna Solberg sjef for en flertallsregjering..

NRK - 2 timer siden

Forklarte seg om torpedo-angrep

Et ektepar som ble vekket av to maskerte menn med slegge i 2012, forklarte seg om den dramatiske natten i retten i dag. Christer Tromsdal og en annen mann er tiltalt for å ha bestilt et angrep mot en meddommer som bor i nabohuset..

NRK - 2 timer siden

4 av 10 sendt på koranskole

Nesten 4 av 10 norske ungdommer med somalisk bakgrunn blir sendt på skole i utlandet, viser en Fafo-rapport. Det gjør integrering vanskeligere, mener statssekretær Kristin Holm Jensen i Kunnskapsdepartementet..

NRK - 2 timer siden

Tiltalt for sju drapsforsøk

I dag startet rettssaken hvor en 25 år gammel mann er tiltalt for å ha skutt mot vakter og gjester etter at han ble kastet ut fra utestedet Blå i Oslo sist sommer. Fire mennesker ble truffet. Tiltalte mener skuddene ikke var ment å drepe..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt