NRK > Nyheter

Thursday, 15 November, 01:04

NRK - 13 Sep 18 kl. 09:14

Rapport om militæraksjon i Libya

I dag kommer rapporten om hva som skjedde da Norge bidro til å felle Libyas diktator Muammar al-Gaddafi i 2011. Norge deltok i den militære operasjonen med 15 jagerfly som slapp 588 bomber mot ulike mål i Libya..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Libyas, Muammar, gaddafi, Libya

Dele artikeln

1 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rapportom , militæraksjoni , Libya
NRK - 13 Sep 18 kl. 13:39

Rødt: Libya 2011 viser naivitet

Norges militære deltakelse i Libya i 2011 viser en naivitet med katastrofale følger. Stortinget må beklage til Libyas folk, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes, etter at Libya-utvalget la frem sin rapport om Norges krigsdeltagelse.

Aftenposten - 13 Sep 18 kl. 05:44

Det eneste partiet som var mot krigen får ikke være med når Libya-rapport legges frem

Når rapporten om Norges rolle i militærintervensjonen i Libya legges frem, er kun utenriks- og forsvarskomiteen invitert. – Uholdbart, mener Rødt-leder Moxnes..

NRK - 15 Sep 18 kl. 12:54

Opnar for militæraksjon i Venezuela

Leiaren for Organisasjonen for amerikanske statar (OAS), Luis Almagro, vil ikkje utelukke eit militært åtak på Venezuela for å styrte president Nicolás Maduro. Donald Trump heldt i fjor moglegheita open for eit «militært alternativ» mot Maduro..

Aftenposten - 13 Sep 18 kl. 13:39

Var det riktig av Norge å bombe i Libya? Her er fem spørsmål og svar om Libya-rapporten

I en rapport på 260 sider ble granskingen av Norges innsats i Libya presentert. Her er en oppsummering av de sentrale funnene..

Aftenposten - 13 Sep 18 kl. 13:39

Var det riktig av Norge å slippe 588 bomber over Libya? Her er fem spørsmål og svar om Libya-rapporten

I en rapport på 260 sider ble gjennomgangen av Norges bombing av Libya presentert. Her er en oppsummering av de sentrale funnene..

NRK - 13 Sep 18 kl. 10:00

Utvalg: Liten forståelse for Libya

Et utvalg har gransket Norges krigsdeltakelse i Libya i 2011, hvor 15 norske jagerfly deltok. Utvalget mener I EN rapport at Norge hadde liten forståelse for situasjonen i Libya, som bidro til å felle diktator Muammar al-Gaddafi, melder NTB..

VG - 15 Sep 18 kl. 13:47

OAS åpner for militæraksjon mot Venezuela

Lederen for Organisasjonen for amerikanske stater (OAS) vil ikke utelukke et militært angrep på Venezuela for å styrte president Nicolás Maduro..

Dagbladet - 16 Sep 18 kl. 21:54

Stoltenberg om valgene da Norge deltok i krig i Libya

Nåværende generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, forsvarer beslutningene han tok som statsminister da Norge tok en sentral rolle i militæroperasjonen i Libya i 2011..

NRK - 13 Sep 18 kl. 11:03

Libya-rapport er ikke en gransking

Utvalgsleder Jan Petersen sier det ikke er gjort en gransking av Norges bombing av Libya i 2011, men at målet har vært å trekke lærdom av beslutningen. –Målet har vært å trekke lærdom og bidra til en offentlig opplyst debatt, sier han..

VG - 13 Sep 18 kl. 10:19

Utvalg om norsk Libya-innsats: Norge hadde liten forståelse av situasjonen i Libya

588 norske bomber falt over Libya i 2011, og opprørerne NATO støttet fant og drepte til slutt Muammar Gaddafi. Syv år senere er Libya fortsatt i kaos. Nå er rapporten om Norges Libya-bidrag klart..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Meteorkrater funnet på Grønland

Danske forskere har funnet et 31 kilometer stort meteorkrater under innlandsisen nordvest på Grønland. Det kan være det største krater som noendinne er funnet. Danske forskere mener at krateret er dannet av en kilometer-stor jernmeteor..

NRK - 15 minutter siden

Brexit-krav om fiskeriavtale

Manglende avtaler om fiskekvoter blir et problem når Storbritannia forlater EU i mars. I skilsmisseavtalen står det at det innen 1. juli 2020 må være oppnådd enighet med EU-landeneom en fiskeavtale.

NRK - 30 minutter siden

Mann død etter skyting i Göteborg

En mann døde på sykehus etter at han ble skutt i Biskopsgården i Göteborg onsdag. Politiet ble tilkalt av naboer som hørte skudd. Ifølge SVT har politiet ingen mistenkte for det de betegnet som et drap..

NRK - 15 minutter siden

Svenskene får ny TV-lisens

I Sverige har riksdagen vedtatt at TV-lisensen skal erstattes av en Allmennkringkasteravgift som må betales av alle over 18 år med en skattbar inntekt. Avgiften blir på én prosent av nettoinntekten, begrenset oppad til 1300 kroner i året, melder SVT..

NRK - 30 minutter siden

Etterforsker dødsfall på Averøya

Politiet på Nordmøre arbeider fortsatt på stedet på Averøya der en mann ble funnet død i kveld etter en trusselsituasjon. Politiet er tilbakeholdne med opplysninger, men opplyser til NTB at de ikke leter etter en gjerningsperson..

NRK - 45 minutter siden

Marie Antoinettes smykker solgt

10 smykker fra den halshogde franske dronning Marie Antoinette er solgt på auksjon i Geneve. Det dyreste smykket gikk for over 300 millioner kroner..

NRK - 1 time siden

Sier han bestakk Mexicos president

Advokaten til nartotikabaronen Joaquín «El Chapo» Guzman hevder han er gjort til syndebukk, og at kartellet hans har bestukket to mexicanske presidenter med enorme summer. Dette kom fram i rettssaken mot lederen av Sinaloa-kartellet i New York..

NRK - 3 timer siden

Norske kongelige på 70-årsdag

Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var på plass i London da prins Charles onsdag feiret 70 år. Dronning Elizabeth er vertinne for mottakelsen og den store banketten for flere hundre gjester..

NRK - 2 timer siden

Sturgeon: Brexit-avtale dårlig nytt

Den skotske førsteministeren Nicola Sturgeon sier til Reuters av avtalen mellom Storbritannia og EU er dårlig nytt for Skottland. Sturgeon spår at det vil bli vanskelig for statsminister Theresa May å få flertall for avtalen i parlamentet..

NRK - 2 timer siden

Trump la fram fengselsreform

President Donald Trump sier det er oppnådd enighet med demokratene om en fengselsreform.Den skal gjøre det lettere for tidligere straffede å skaffe seg jobb og utdanning. Samtidig lover Trump at farlige og voldelige lovbrytere skal tas hardere..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt