NRK > Nyheter

Monday, 24 June, 16:07

NRK - 21 Feb 18 kl. 19:13

111 skolejenter savnet i Nigeria

111 nigerianske skolejenter er savnet etter at terrorgruppen Boko Haram angrep en landsby, bekrefter lokalt politi til AFP. I 2014 ble 270 jenter bortført av terrorgruppen fra en skole i Chibok..
Les mer på NRK


Les mer om:
Boko Haram, AFP, Chibok, Nigeria

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 111, skolejenter, savneti , Nigeria
Aftenposten - 21 Feb 18 kl. 20:35

Over 100 skolejenter savnet etter Boko Haram-angrep i Nigeria

Nigeriansk politi opplyser at 111 nigerianske skolejenter er savnet etter at ekstremistgruppa Boko Haram angrep skolen deres denne uka..

NRK - 22 Feb 18 kl. 18:55

101 jenter fortsatt savnet

101 skolejenter er savnet tre dager etter at det som trolig var Boko Haram-islamister, tok dem med seg i et angrep mot en skole nord i Nigeria. Det er kommet motstridende meldinger om hva som har skjedd. Foreldrene har 101 navn på sin savnetliste..

Dagbladet - 22 Feb 18 kl. 19:53

Bortførte skolejenter likevel ikke reddet fra Boko Haram i Nigeria

76 skolejenter ble meldt reddet fra ekstremistgruppen Boko Haram av militæret i Nigeria, etter at de ble bortført mandag. Dette tilbakevises nå, ifølge Reuters..

NRK - 25 Feb 18 kl. 21:23

110 jenter fortsatt savnet

110 skolejenter fra Nigeria skal fortsatt være savnet etter et angrep fra Boko Haram sist uke. Jentene skal være bortført etter at skolen ble stormet av uniformerte soldater, skriver Aljazeera. Totalt var 906 elever på skolen da hendelsen fant sted..

NRK - 15 Apr 18 kl. 08:03

Tror bortførte skolejenter er døde

De fleste av de over 100 skolejentene som fortsatt er savnet etter å ha blitt bortført av Boko Haram i Nigeria for fire år siden, er døde, hevder nigeriansk journalist. Den nigerianske regjeringen sier informasjonen ikke er kjent for dem, melder AFP..

VG - 23 Feb 18 kl. 22:02

Over 100 skolejenter fortsatt savnet etter Boko Haram-angrep

Myndighetene i Nigeria frykter at de savnede jentene er kidnappet av ekstremistgruppen..

VG - 26 Feb 18 kl. 03:11

Frykter skrekk-gjentagelse etter kidnapping av skolejenter i Nigeria

Nigerias regjering erkjenner at 110 jenter er savnet etter at Boko Haram angrep byen Dapchi tidligere denne uken..

NRK - 15 Jul 18 kl. 21:45

600 soldater savnet i Nigeria

Opptil 670 nigerianske soldater er savnet etter at Boko Haram-opprørere angrep en militærbase nordøst i Nigeria, ifølge militærkilder. Invasjonen av militærbasen i den avsidesliggende delstaten Yobe begynte sent lørdag kveld, melder AFP..

Dagbladet - 25 Feb 18 kl. 17:51

110 skolejenter forsvunnet. Skal ha blitt kidnappet av Boko Haram

Den islamistiske opprørsgruppa angrep statlig skole i Nigeria mandag..

NRK - 11 Oct 18 kl. 13:09

Aktivist vil bli president

Oby Ezekwesili, kvinnen som ledet kampanjen #BringBackOurGirls for å frigi mer enn 200 nigerianske skolejenter fra ekstremistgruppen Boko Haram, stiller nå til presidentvalg i Nigeria. Det melder Boston Globe. Valget finner sted neste år..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

FNB får 9,1 prosent i Tromsø

Nesten hver tiende velger i Tromsø sier nå at de vil stemme på den lokale bompengelisten. Nei til bompenger i Tromsø får 9,1 prosents oppslutning på VGs partibarometer, utført av Respons Analyse. Det er opp 6,4 prosentpoeng siden målingen i mars..

NRK - 10 minutter siden

Landslaget ga seerrekord

667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år..

NRK - 5 minutter siden

Angivelig kuppmaker drept i Etiopia

Den antatte hjernen bak det mislykkede kuppet i Amhara-regionen i Etiopia, brigadegeneral Asaminew Tsige, er drept. Det opplyser myndighetene i landet, ifølge DPA..

NRK - 30 minutter siden

6,6 millioner i bøter til advokater

Advokatforeningen har gitt 521 advokater bøter fordi de ikke oppfyller kravet om etterutdanning, melder Advokatbladet. Totalt er bøtene på 6,6 millioner kroner. Foreningen ber Justisdepartementet innføre et generelt etterutdanningskrav for advokater..

NRK - 45 minutter siden

Pilot funnet i live etter styrt

En av pilotene skal være funnet i live etter at to jagerfly styrtet nordøst i Tyskland. Det melder nyhetsbyrået DPA. Søket etter den andre jagerflypiloten fortsetter.

NRK - 1 time siden

Solgte heiskort for 1,28 milliarder

Til tross for en variert vinter solgte alpinbransjen i Norge heiskort for 1,28 milliarder kroner i løpet av vintersesongen 2018/2019. Det skriver Alpinanleggenes landsforening i en pressemelsing. Det er 3 prosent ned fra supersesongen året før..

NRK - 4 timer siden

Presenterer ny byråd i Bergen

NRK - 1 time siden

Rett til spesialundervisning

Regjeringen har bestemt at den lovfestede retten til å få spesialpedagogisk hjelp og spesialundervisning skal videreføres. Rundt 60.000 barn og unge i barnehage og skole fikk dette skoleåret spesialpedagogisk hjelp eller spesialundervisning..

NRK - Igår: 15:44

Syklist påkjørt på E134

En syklist har blitt påkjørt av en bil på E134 ved Langebru i Hokksund. Syklisten er ifølge politiet våken, og nødetatene er på vei. Det er noe kø på stedet..

NRK - Igår: 15:49

Kilder til NRK: Går mot lønnsnemnd

Flere uavhengige kilder, på begge sider av den pågående arbeidskonflikten i sykehussektoren, bekrefter overfor NRK at de er innkalt til et møte hos arbeidsministeren. Partene sier at dette normalt innebærer at det går mot tvungen lønnsnemnd..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt