NRK > Nyheter

Fredag, 25 September, 05:20

NRK - 16 juli 19 kl. 05:19

100 år med stemmerett i dag

I dag er det 100 år siden Stortinget fjernet loven om at man ikke hadde stemmerett om man mottok fattigstøtte. Vedtaket førte til at økonomisk og sosial status ikke lenger var avgjørende for om folk fikk fulle borgerrettigheter, skriver Stortinget..
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 100år med , stemmeretti , dag
P4 - 27 mai 20 kl. 12:08

Vil gi 16-åringer stemmerett

16-åringenr kan nå få stemmerett ved lokalvalg. Et flertall i valglovutvalget vil gi 16-åringene stemmerett bekrefter kilder til NRK. Stemmerett for 16-åringer har lenge vært et ønske fra flere ungdomspartier og ungdomsorganisasjoner for å øke det politiske engasjementet blant de unge.

NRK - 17 mai 19 kl. 12:54

Europarådet gir Russland stemmerett

Europarådets ministerkomité sier med stort flertall ja til å gjenopprette Russlands stemmerett i Europas viktigste menneskerettighetsorgan. Europarådet suspenderte Russlands stemmerett etter at landet annekterte Krim-halvøya i 2014..

P4 - 03 juni 20 kl. 06:27

- Meningsløst med stemmerett for 16-åringer

- Det er meningsløst med stemmerett for 16-åringer, sier nestleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe. I et innlegg på Facebook skriver han et stemmerett må følge myndighetsalder. Han viser til at det er spesielt å kunne bestemme hvem som blir ordfører i kommunen samtidig som mamma pålegger deg å være inne klokken 21.

NRK - 16 juli 19 kl. 05:19

100 år med stemmerett onsdag

Onsdag er det 100 år siden Stortinget fjernet loven om at man ikke hadde stemmerett om man mottok fattigstøtte. Vedtaket førte til at økonomisk og sosial status ikke lenger var avgjørende for om folk fikk fulle borgerrettigheter, skriver Stortinget..

Hegnar.no - 16 juli 19 kl. 05:27

100 år siden stemmerett for alle ble innført

17. juli markerer at det er nøyaktig hundre år siden det i praksis ble gitt stemmerett til alle i Norge..

P4 - 17 mai 19 kl. 14:23

Russland får stemmerett igjen

Russland får stemmerett i Europarådet igjen. Det var et overveldende flertall for dette blant utenriksministrene fra Europarådets medlemsland i dagens ministermøte i Helsingfors. Russland mistet stemmeretten da de annekterte Krim-halvøya i 2014.

VG - 01 juli 19 kl. 17:34

Bekreftet: Carlsens klubb får stemmerett på Kongressen

Norsk Sjakklubb bekrefter mandag at Offerspill Sjakklubb får stemmerett ved Kongressen 7. juli.

VG - 01 juli 19 kl. 17:34

Sjakkforbundets jurister: Carlsens klubb bør få stemmerett

Norsk Sjakklubb blir anbefalt i et juridisk notat av sine egne jurister at Offerspill Sjakklubb får stemmerett ved Kongressen 7. juli..

VG - 01 juli 19 kl. 17:34

Sjakkforbundets jurister: Carlsen-klubb bør få stemmerett

Norsk Sjakklubb blir anbefalt i et juridisk notat av sine egne jurister å gi Offerspill Sjakklubb stemmerett ved Kongressen 7. juli..

Aftenposten - 01 juli 19 kl. 17:55

Sjakkforbundets jurister: Carlsen-klubb bør få stemmerett i Kindred-saken

Norges Sjakkforbund har hentet inn juridisk hjelp fra advokatfirmaet Kvale om Carlsen-klubben Offerspill skal få ha stemmerett på sjakkens kongress til helgen. Nå er konklusjonen klar..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Utvidet fellingstillatelse på ulv

Etter at flere sauer og lam er funnet drept i Agder den siste tiden, har Fylkesmannen valgt å forlenge fellingstillatelsen på ulven ytterligere en uke, til 1. oktober. Det opplyser viltforvalter Per Ketil Omholt ved til Fædrelandsvennen..

NRK - 30 minutter siden

Tekniske problemer for Google

Google-brukere i USA opplever problemer med flere av selskapets tjenester, som blant annet e-post, YouTube og Googles dokumenttjeneste Disk. Driftsavbruddet har skjedd på østkysten av USA, ifølge nettsiden Downdetector, skriver The New York Times..

NRK - 1 time siden

Digital nyttårsfeiring i New York

I et forsøk på å hindre smitte av koronaviruset, vil arrangørene av nyttårsmarkeringen på Times Square i New York nå gjøre den digital. Det blir første gang på 114 år at ikke folk samles på det populære området for å ønske det nye året velkommen..

NRK - 15 timer siden

Årets stortingsmiddag avlyst

Årets stortingsmiddag er avlyst på grunn av nåværende situasjon med betydelig smittespredning av covid-19 og myndighetenes smittevernråd. 22. oktober skulle den tradisjonsrike middagen vært holdt på slottet for 103.

NRK - 1 time siden

Sjåfør tiltalt for uaktsom drap

En svensk mann i 30-årene er tiltalt for uaktsomt bildrap etter at han kjørte på en 62 år gammel kvinne i Drammen 8. januar i år. Mannen er også tiltalt for brudd på vegtrafikkloven, som omhandler aktsomhet i trafikken, melder Drammens Tidende..

NRK - 1 time siden

Trosser portforbud i Louisville

Rundt 100 demonstranter trosset både portforbud og politi i Louisville i Kentucky og protesterte for andre kveld på rad mot avgjørelsen i Breonna Taylor-saken. Portforbudet trådte i kraft klokken 21 lokal tid i den største byen i Kentucky i USA..

NRK - 1 time siden

Karnevalet i Rio blir utsatt

Rio de Janeiro har utsatt det årlige karnevalet i februar fordi Brasil fortsatt er hardt rammet av den globale koronapandemien. Det er ikke satt noen ny dato for de tradisjonelle og storslåtte paradene..

NRK - 1 time siden

Guvernør fordømmer skyting

Guvernør i Kentucky, Andy Beshear (D) fordømmer skytingen av to politibetjenter under demonstrasjoner i Louisville onsdag. Demonstrasjonene tiltok etter at en politimann slapp drapstiltale etter at Breonna Taylor ble drept i Louisville..

NRK - 1 time siden

Christopher Vialva henrettet

Torsdag henrettet USAs regjering Christopher Vialva (40) med giftsprøyte i det føderale fengselet i Terre Haute i Indiana. Han er den første svarte mannen som ble henrettet etter at myndighetene gjenopptok føderale henrettelser, melder The Guardian..

NRK - 1 time siden

Flere demonstrasjoner pågår i USA

Flere demonstrasjoner pågår i flere byer i USA natt til fredag. I går ble det kjent at en politimann slapp drapstiltale etter at Breonna Taylor ble skutt og drept i mars i Louisville. Byen har innført portforbud fra kl.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt