NRK > Nyheter

Monday, 06 April, 09:51

NRK - 26 Mar 20 kl. 16:21

1,6 millioner er i risikogruppene

1,6 millioner nordmenn er i risikogruppene, opplyser fungerende assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad torsdag. En tredjedel har risiko for å bli alvorlig rammet av koronavirus, og Helsedirektoratet ber de som er i gruppene følge deres råd..
Les mer på NRK


Les mer om:
Espen Rostrup Nakstad, Helsedirektoratet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 1,6, millionerer i , risikogruppene
P4 - 26 Mar 20 kl. 16:35

En av tre er i risikogruppene

En av tre nordmenn er i risikogruppene, som er ekstra utsatt dersom de skulle bli smittet av koronaviruset. Det kom frem på en pressekonfernanse med regjeringen og helsemyndighetene nå i ettermiddag. Det betyr at 1,6 millioner nordmenn kan utvikle alvorlig sykdom om de smittes av viruset.

VG - 26 Mar 20 kl. 17:03

Her er de nye corona-rådene til 1,6 millioner nordmenn

Helseminister Bent Høie (H) sier det er viktig å gi ekstra beskyttelsesråd til de i risikogruppene for alvorlig sykdom ved coronavirus-smitte. Helsedirektoratet sier dette gjelder 1,6 millioner nordmenn..

P4 - 31 Mar 20 kl. 15:26

Mange kontakter Diabetestelefonen

Diabetesforbundets veiledningstelefon har firedoblet trafikken i mars sammenlignet med en vanlig måned. Personer med diabetes er i en av risikogruppene for koronaviruset. Diabeteslinjen utvider nå åpningstiden og øker bemanningen i samarbeid med Helsedirektoratet..

NRK - 31 Mar 20 kl. 15:02

Mange bruker Diabetestelefonen

Diabeteslinjen – Diabetesforbundets veiledningstelefon – har fått fire ganger så mange henvendelser i mars som i en vanlig måned, melder NTB. Nå økes kapasiteten. Personer med diabetes er i en av risikogruppene for å få koronaviruset..

P4 - 26 Mar 20 kl. 16:43

Nye råd til folk i risikogrupper

- Folk som er i risikogruppene under koronautbruddet bør ikke isolere seg totalt, men må ta forholdsregler nå. Det sa helseminister Bent Høie på en pressekonferanse for kort tid siden kom med nye råd til de mest utsatt - som eldre, folk med alvorlige sykdommer, overvektige og røykere..

NRK - 26 Mar 20 kl. 14:43

Ikke flere unge er i respirator

Vestre Viken helseforetak avviser at flere unge mennesker mellom 20 og 45 år utenfor risikogruppene er lagt på respirator på intensivavdelingen på Bærum sykehus. De skriver at de ikke kjenner seg igjen i påstanden som Budstikka har fremsatt..

NRK - 14 Mar 20 kl. 07:57

Ber eldre holde seg borte

Apotek i Sverige ber eldre og personer i risikogruppene om å holde seg borte som følge av koronaepidemien. I stedet bes de eldre om å få yngre personer til å hente legemidlene deres mot framvisning av fullmakt på apoteket..

VG - 12 Mar 20 kl. 19:38

Etterlyser egen coronatelefon for risikogruppene

Med nedsatt immunforsvar og mulig coronasmitte, ønsker Joachim Sagen (34) å få testet seg. Onsdag satt han to timer i kø for å komme gjennom hos Oslo kommune sin coronatelefon. Da han til slutt kom gjennom, ble forbindelsen brutt..

P4 - 25 Mar 20 kl. 22:12

- Unge utenfor risikogruppe i respirator

Flere unge mennesker, som er utenfor risikogruppene, er lagt i respirator på intensivavdelingen på Bærum sykehus med koronasmitte. Det opplyser kilder til avisen Budstikka. Det skal ifølge avisen være snakk om personer mellom 20 og 45 år, som ikke har underliggende sykdommer.

NRK - 05 Feb 20 kl. 16:52

Tilbyr reindrifta 139,3 millioner

Staten har gitt tilbud om en ny reindriftsavtale til 139,3 millioner. Det er 3,2 millioner mer enn i år, men 100 millioner lavere enn det Norske Reindriftsamers Landsforbund har bedt om. Staten vil prioritere dem som har reindrift som hovednæring..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Importerer mindre fra Kina

Statistikken over utenrikshandel med varer viser stor nedgang i importen fra Kina. Importen fra Kina falt med over 15 prosent i uke 12 og 13, melder Statistisk sentralbyrå (SSB) mandag..

NRK - 2 minutter siden

Helikopterulykke i Sandnes

Politiet melder om en helikopterulykke i Sandnes. Piloten skal ifølge meldingen være uskadd. Nødetatene er på vei til stedet, i område Kråkeberget i Sandnes.

NRK - 15 minutter siden

Siktes for drapsforsøk mot politiet

En mann i 50-årene er siktet for drapsforsøk mot flere politifolk ved Dale i Sandnes i Rogaland. Agder politidistrikt etterforsker saken mot mannen. Mannen løsnet fredag flere skudd mot politiet.

NRK - 15 minutter siden

Spania flest døde per million

Spania er landet i verda med flest døde per million innbyggarar, ifølge avisa El País. I Spania har 265 døde per million innbyggarar, medan Italia som nummer to har 263 døde per million innbyggarar. Det er framleis Italia som har flest døde totalt..

NRK - 30 minutter siden

Ekstra ambulansefly i påska

Norsk Luftambulanse set inn ekstra fly for å sikre beredskapen i påska, sidan ordinær flytrafikk har færre flyavgangar. Dei ekstra flyavgangane skal vere for at personell skal komme seg på jobb, både ambulansetilsette og dei som driv vedlikehald..

NRK - 30 minutter siden

Synnøve Solemdal legg opp

Skiskyttar Synnøve Solemdal frå Tingvoll har valt å legge opp, og er ikkje tatt ut til landslaget. – Eg har blitt meir og meir nøgd med karrieren, så det kjenst veldig rett. Eg har mange draumar som eg har lyst til å gjere no, sier ho til NRK..

NRK - 30 minutter siden

Oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs startet børsuken med en vekst på 0,9 prosent til 718,5 poeng etter ti minutters handel. Stigningen kommer etter opptur i Tokyo, der både Nikkei- og Topix-indeksen steg med rundt 4 prosent..

NRK - 45 minutter siden

Boris Johnson skal framleis styre

Boris Johnson vil framleis styre landet, sjølv om han ligg på sjukehus i dag, opplyser kollegaen hans Robert Jenrick til BBC. Johnson har vore innlagd på sjukehus i natt, og skal vere der i dag for å vente på testsvar. Han hadde høg feber i går..

NRK - 45 minutter siden

Tyske bryggerier slipper ølskatt nå

Regjeringen i Tyskland rekker ut en hjelpende hånd til landets bryggerier under koronakrisen og slår inntil videre en strek over ølskatten. Bryggeriene kan nå søke om å få utsatt årets skatteinnbetaling til 31. desember..

NRK - 1 time siden

Børsoppgang i Tokyo

Veka starta med oppgang på børsen i Tokyo, der Nikkei-indeksen steig med 4,2 prosent. Den bredt samansette Topix-indeksen i Tokyo steig med 3,9 prosent måndag. Førre veke fall Nikkei-indeksen med 8,1 prosent, og Topix-indeksen med 9,2 prosent..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt