Roses av Kreftforeningen:

- Viser at hele familien rammes

Kreftforeningens generalsekretær lar seg imponere over statsminister Erna Solberg og ektemannens åpenhet om kreften.

TUNGT: Like før julefreden senket seg i statsministerboligen, fikk familien Finnes/Solberg den dystre bekreftelsen: «Du har kreft». Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens juleforberedelsene og gavehandelen pågikk for fullt, fikk statsminister Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes sjokkbeskjeden: «Du har kreft». Flere operasjoner fulgte. Etter behandlingen melder ekteparet om gode prognoser.

Mandag ble nyheten om Finnes' kreftdiagnose offentlig kjent gjennom Se og Hørs omtale. Generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, lar seg imponere over at ekteparet står fram og gir sykdommen et ansikt.

- Jeg synes det er både beundringsverdig, flott og viktig at statsministeren og ektemannen står fram med sykdommen. Det er beundringsverdig fordi det ikke er noen selvfølge at man klarer den belastningen på toppen av de andre lidelsene. Sykdommen kan ramme svært hardt, og foreningen er veldig glade for at de velger åpenheten, sier Ryel.

- Gir håp

Generalsekretæren mener effekten av at to så kjent person som statsministeren og hennes ektemann står fram med diagnosen, bidrar til at budskapet når ut til mange, og på den måten bidrar til å bryter grenser mange har for å snakke om kreft. Hun mener det også kan føre til at flere får tro på at det går an å komme seg gjennom en tung sykdomsperiode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.