- Verden raste sammen

I fjor ble IS-kvinnen Shamima Begum fratatt sitt britiske statsborgerskap. I et nytt intervju med ABC News forteller hun at hun ble skuffet.

IS-KVINNE: Shamima Begum sluttet seg til terrorgruppa IS da hun var 15 år gammel. Fem år seinere kjemper hun fortsatt for å få tillatelse til å reise tilbake til Storbritannia. FOTO: NTB Scanpix
IS-KVINNE: Shamima Begum sluttet seg til terrorgruppa IS da hun var 15 år gammel. Fem år seinere kjemper hun fortsatt for å få tillatelse til å reise tilbake til Storbritannia. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For omkring fem år siden forlot 15 år gamle Shamima Begum Storbritannia for å knytte seg til terrororganisasjonen IS i Syria. I et intervju med ABC News forteller hun om skuffelsen over å ha blitt fratatt sitt britiske statsborgerskap.

- På en måte forutså jeg det. Men jeg trodde at det ville bli annerledes ettersom jeg ikke hadde gjort noe galt før jeg knyttet meg til IS, sier hun.

- Da jeg ble nektet statsborgerskap, så føltes det ut som at hele verden raste sammen foran øynene mine. Særlig på grunn av måten jeg fikk beskjeden. Jeg ble ikke informert av myndighetene, men det var journalister som fortalte meg det.

Fratatt statsborgerskapet

Det var i fjor at daværende innenriksminister Sajid Javid kunngjorde at Begum hadde blitt fratatt sitt britiske statsborgerskap. Dette ble blant annet begrunnet med at Begum har anledning til å søke statsborgerskap i Bangladesh, hvor hennes foreldre ble født.

Tidligere denne måneden ble Begums sak avslått av et ankeutvalg i Storbritannia, ifølge The Guardian. Begums forsvarer har varslet at de vil anke saken videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.