- Vaktene kunne voldta henne fem ganger om dagen

Svenske Delal (23) tar vare på jenter som har flyktet fra IS.

DELER HISTORIENE: Delal Sidny (23) fra Karlstad har siden 2014 har jobbet med å ta vare på jenter og kvinner som har rømt fra terroristorganisasjonen IS, i Kurdistan i nord-Irak. Nå deler hun historien til en av disse jentene. Foto: Privat
DELER HISTORIENE: Delal Sidny (23) fra Karlstad har siden 2014 har jobbet med å ta vare på jenter og kvinner som har rømt fra terroristorganisasjonen IS, i Kurdistan i nord-Irak. Nå deler hun historien til en av disse jentene. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenske Expressen forteller historien om Delal Sidny (23) fra Karlstad, som siden 2014 har jobbet med å ta vare på mennesker som har rømt fra terroristorganisasjonen IS, i Kurdistan i nord i Irak.

En av dem er den 17 år gamle jenta hun har valgt å kalle Suzan.

- Valgte ut jomfruene Til Delal har Suzan fortalt om hvordan menn fra IS invaderte hjembyen hennes, og plukket ut en gruppe jenter, og at hun var en av disse.

- De undersøkte hvilke av jentene som var jomfruer og ikke. Jomfruene ble deretter tatt med inn på et rom med mellom 30 og 40 menn. De ble stilt på rekke, før mennene bestemte seg for hvilke jenter de ville ha, sier Delal til Expressen.

Suzan ble plukket ut av en tsjetsjensk mann, ifølge Delal. Han kjøpte også to andre jenter, og stilte dem opp foran seg hver eneste morgen.

Voldekter - Han luktet på dem, tok på dem og bestemte seg deretter for hvem av dem han ville ha for dagen. Når han var på vakt fikk livvaktene velge seg ut jentene. De var voldsomme mot Suzan. Ifølge henne selv kunne de voldta henne fem ganger daglig.

- De slo henne om hun ikke siterte fra koranen, samtidig som de... ja gjorde sitt med henne. De helte kokende vann på henne og de pisket henne, sier Delal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.