P4 > Nyheter

Lørdag, 08 August, 07:52

P4 - 01 aug. 20 kl. 22:27

- Utfordrerende at dager gikk tapt

- Det mest utfordrende med smitteutbruddet på Hurtigruten er at flere dager gikk tapt.
Det sier helseminister Bent Høie.
36 ansatte har fått påvist koronasmitte etter at skipet la til kai i Tromsø i går. Og nesten 400 passasjerer fra 69 kommuner er satt i karantene.
Onsdag fikk Hurtigruten beskjed om at en person som reise med skipet forrige uke har testet positivt, men andre passasjerer ble ikke varslet, selv om Folkehelseinstituttet rådet til det.
Les mer på P4


Les mer om:
Hurtigruten, Bent Høie, Tromsø, Folkehelseinstituttet, TV, FHI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Utfordrerendeat , dager, gikk, tapt
P4 - 28 mai 20 kl. 05:56

Ropstad: - Ingenting er tapt

- KrF kommer ikke til å gi opp kampen mot tidlig ultralyd og NIPT-testen. Det sier partileder Kjell Ingolf Ropstad to dager etter nederlaget i Stortinget, der flertallet gikk inn for en rekke endringer i bioteknologiloven. Ropstad sier til Vårt Land at ingenting er tapt, men at det er krevende saker å mobilisere flertall i.

NRK - 02 juni 20 kl. 10:55

Regnskogen forsvinner fremdeles

Store områder med gammel, karbonrik regnskog fortsetter å gå tapt over hele verden. Det viser satelittdata, melder BBC. Forskning fra Universitetet i Maryland viser at i fjor gikk en fotballbane med regnskog tapt hvert 6.

E24 - 15 juli 20 kl. 18:19

Saksøkte DNB etter å ha tapt mot hemmelig bud – gikk på nytt nederlag i retten

Marius Borthen (34) fikk bekreftet at hans bud var det høyeste. Fire minutter senere var leiligheten likevel solgt til en annen. Nå har han også tapt erstatningssøksmålet..

P4 - 02 aug. 20 kl. 23:04

Kritisk til håndteringen av utbruddet

Elere eksperter er svært kritiske til Hurtigrutens håndtering av smitteutbruddet. Førsteamanuensis ved institutt for klinisk og molekylær medisin ved NTNU, Svein Arne Nordbø, sir det er viktig at alarmen går med en gang noen tester positivt. Men i denne saken gikk det to dager før alarmen gikk.

P4 - 04 juni 20 kl. 16:41

Vil ta dager før man kan oppholde seg i skredområdet

Det vil ta mange dager før man kan oppholde seg i rasområdet på Kråkeneset i Alta. Det sier NVE som nå advarer mom fare for nye skred. Kystvakta KV Harstad ankom Altafjorden i natt for å bistå med opprydingen av jordskredet.

Dagbladet - 17 april 20 kl. 22:54

- Jeg kunne vært død

Morten gikk fra helt frisk til 12 dager i koma..

E24 - 27 april 20 kl. 23:03

Milliardsmell for Jens Ulltveit-Moes Umoe i fjor

2,2 milliarder kroner gikk tapt for investorens Umoe-konsern i 2019..

NRK - 21 juli 20 kl. 08:37

87.000 danske arbeidsplasser tapt

87.000 danske arbeidsplasser har gått tapt i perioden fra mars til mai, viser tall fra Danmarks Statistik. Årsaken er de omfattende tiltakene som ble innført for å hindre spredningen av koronaviruset..

P4 - 06 mai 20 kl. 14:35

Equinor har tapt 200 mrd

Equinor har tapt 200 milliarder kroner på investeringer i USA de siste 20 årene. Det bekrefter selskapet til Dagens Næringsliv. Blant annet gjorde de store investeringer da oljeprisen var høy..

NRK - 14 mai 20 kl. 19:29

Har tapt 17 millioner i uka

Kollektivtrafikken i Trøndelag har tapt 17 millioner kroner hver eneste uke under koronakrisen. Det viser en oversikt fra Trøndelag fylkeskommune. Nå ber de om mer penger fra Regjeringen for å unngå kutt i kollektivtilbudet til høsten..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Krisepakke i USA i det blå

Forhandlingene om en ny koronakrisepakke i USA har kollapset. Demokratene vil ha en omfattende pakke på 3000 milliarder dollar, mens republikanerens forslag var på 1000 milliarder dollar. Repbulikanerne gikk med på noen endringer blant annet støtte til de arbeidsledige, men det var ikke nok for demokratene.

P4 - 45 minutter siden

- Må bruke flere virkemidler mot oljeutslipp

Petroleumstilsynet må bli flinkere til å bruke virkemidlene sine når de følger opp ulovlige utslipp i oljebransjen. Det mener arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen. Tidligere i uka kom det frem at kun 11 av 3528 utslipp på norsk sokkel de siste 15 årene er politianmeldt av Miljødirektoratet, mens Petroleumstilsynet har ikke anmeldt noen.

P4 - 45 minutter siden

Usikkert om SAS-passasjere må i karantene

Det er usikkert om SAS-passasjerer som kom fra Nice i Frankrike i natt rakk hjem før karantenefristen gikk ut. Ved midnatt ble Frankrike rødt, dermed må alle reisende derifra i karantene fra da. SAS opplyser til VG at det offisielle landingstidspunktet for flyet var ved midnatt, men viser til helsemyndighetene når det gjelder karantene og andre retningslinjer..

P4 - 45 minutter siden

83 nye smittetilfeller det siste døgnet

83 personer har fått påvist koronaviruset det siste døgnet. Foreløpige tall fra Folkehelseinstiuttet viser at det nå er registrert 9551 tilfeller av koronasmitte her til lands. 15 personer var fredag innlagt på sykehus med påvist koronavirus, noe som er en mer enn torsdag.

P4 - 45 minutter siden

Leter etter savnet mann i Moi

Det pågår nå en leteaksjon ved Moi i Rogaland etter en 63 år gammel mann. Mannen er ikke sett siden torsdag ettermiddag. Frivillige, politi med hund og et redningshelikopter leter etter mannen..

P4 - 45 minutter siden

Giverkonferanse for Libanon

Frankrikes president Emmanuel Macron har invitert flere land til en giverkonferanse for bistand til Libanon. Konferansen vil skje via video og arrangeres søndag. USAs president Donald Trump er blant dem som vil delta, han har sagt han blir med fra sitt feriested i Florida..

P4 - 45 minutter siden

Venstre under sperregrensen for tiende gang

Venstre sliter på meningsmålingene. I en fersk måling fra Nationen får partiet en oppslutning på 2,5 prosent. Dette er tiende gang på ett år at de havner under sperregrensa på 4 prosent.

P4 - 8 timer siden

- Russland vil svekke Biden

Sjefen for USAs kontraetterretning mener Russland ikke vil at Joe Biden skal vinne presidentvalget til høsten. Han slår nå alarm om utenlandsk påvirkning av valget og at Russland bruker en rekke tiltak for å først og fremst å sverte Biden. Amerikanske myndigheter har tidligere slått fast at Russland forsøkte å påvirke presidentvalget i 2016..

P4 - 8 timer siden

5000 koronadødsfall i Russland

Over 5.400 personer døde med smitte av koronaviruset i Russland i juni. Det melder myndighetene i landet.

P4 - 8 timer siden

Dekker utgifter for ansatte

Hurtigruten dekker kost og losji for ansatte i karantene. Det er klart etter møter med fagforeningen Sjømannsforbundet, melder NRK. Forbundsleder forbundet Johnny Hansen sier det er uforståelig at rederiet ikke tok regningen med en gang, og sier han håper de ansatte også vil få lønn i karanteneperioden..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt