P4 > Nyheter

Thursday, 14 November, 04:49

P4 - 08 Nov 19 kl. 16:50

- Unødvendig å teste alle barn

- Det er ikke nødvendig å teste norskkunnskapene til absolutt alle barn i Norge.
Det mener Kommunenes Interesseorganisasjon, KS.
I dag ble det kjent at regjeringen fra høsten 2021 vil pålegge alle kommuner å vurdere norskkunnskapene til alle barn i barnehagealder.
KS sier dette er en jobb som allerede gjøres i svært mange kommuner og organisasjonen mener en lovfestet plikt ikke er veien å gå..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, Kommunenes Interesseorganisasjon

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Unødvendigå , teste, alle, barn
P4 - 01 Nov 19 kl. 11:55

- Helt nødvendig å stanse alle saker

- Det er helt nødvendig at Riksadvokaten nå stanset etterforskningen av alle NAV-saker som gjelder utenlandsopphold i EØS-land. Det sier SV-leder Audun Lysbakken. Siden 2012 er minst 48 personer feilaktig dømt til fengsel etter de fikk arbeidsavklaringspenger, sykepenger og pleiepenger mens de var i utlandet og Riksadvokaten frykter at feilen også gjelder for andre NAV-ytelser..

P4 - 09 Sep 19 kl. 15:42

– Kvinner i alle aldre burde teste seg for livmorhalskreft

– Også eldre kvinner må teste seg for livmorhalskreft. Det er oppfordringne fra assisterende generalsekretær i Kreftforeningen, Ole Alexander Opdalshei. Nye tall fra Kreftregisteret viser at èn av tre kvinner over 55 år ikke går til legen for å sjekke seg for kreftformen.

P4 - 24 Sep 19 kl. 12:52

- Må bli mer lik kunnskap om vold mot barn

- Det er helt nødvendig at flere tør å varsle hvis de mistenker vold mot barn. Det sier spesialsykepleier Tone Emilie Sinnangr ved Stine Sofie Stiftelse. Kripos har for første gang gjort en gjennomgang av straffesaker som gjelder alvorlig vold mot små barn, og blant funnene kommer det frem at kunnskapen om vold mot barn i politidistriktene og ved ulike helsestasjoner og barnevernstjenester varierer mye..

NRK - 21 Oct 19 kl. 08:12

Trump vil DNA-teste alle asylsøkere

President Donald Trump vil ta DNA-prøve av alle asylsøkere og migranter som kommer til USA og registrere dem i en omfattende FBI-database, som skal brukes av amerikansk politi som etterforsker forbrytelser, opplyser justisdepartementet i Washington..

VG - 21 Oct 19 kl. 08:25

Trump vil DNA-teste alle asylsøkere

President Donald Trump vil ta DNA-prøve av alle asylsøkere og migranter som kommer til USA og registrere dem i en omfattende FBI-database..

Hegnar.no - 01 Sep 19 kl. 07:42

Nest våteste august i Bergen noensinne

Årets augustmåned ble den nest våteste som noen gang er målt i Bergen. Rekorden fra 1929 står fremdeles..

VG - 23 Oct 19 kl. 09:37

Statsråd Anniken Hauglie: – Barn skal fortsatt få briller

La meg si det så tydelig som overhodet mulig. Regjeringen vil at barn fortsatt skal få nødvendig støtte til briller fra NAV. .

P4 - 27 Aug 19 kl. 07:15

Alle barn og unge får ikke delta

Barn er helt avhengig av foreldrene for å komme seg på aktiviteter, viser ny rapport..

Aftenposten - 07 Nov 19 kl. 08:23

255 barn holdes inne i frykt for luftforurensing i Bergen

Ingen barn får leke ute, og alle barn skal sove inne. Det er noen av tiltakene en av Bergens største barnehager innfører etter varsel om høy luftforurensing..

P4 - 07 Oct 19 kl. 16:19

- Burde gjort mer for fattige barn

- Regjeringen burde gjort mye mer for å redusere barnefattigdommen i Norge. Det mener Redd Barna. Organisasjonen viser til at over 100.

Fler nyheter fra P4

P4 - 18 timer siden

Færre arbeidsledige innvandrere

Arbeidsledigheten blant innvandrere går ned. Tall fra SSB viser at i alt 5,5 prosent av innvandrerne i Norge var helt uten jobb i tredje kvartal, det er en nedgang på 0,4 prosentpoeng fra samme periode i fjor. Blant befolkningen for øvrig er ledigheten den samme som i fjor på 1,7 prosent..

P4 - 5 timer siden

Jakter fortsatt tenåringer etter voldshendelse

Politiet jakter fortsatt tre gutter i 15-årsalderen etter at en 23 år gammel mann ble påført stikkskader i gamlebyen i Oslo i kveld. Mannen kom fra hendelsen uten kritiske eller livstruende skader. Det skal ikke ha vært vitner til hendelsen, men politiet ber folk om å ta kontakt dersom de har sett noen løpe fra stedet eller i nærområdet..

P4 - 5 timer siden

Hevder Helleland ble overvåket

Nestleder i Verdens antidopingbyrå, Linda Hofstad Helleland, hevder Russland kan ha forsøkte å hyre norske selskaper til å overvåke henne. I en ny bok hun utgir i morgen, skal PST advart henne om overvåkingen, skriver VG. Helleland har vært en tydelig motstander av å ta Russland inn igjen i varmen i byrået, etter avsløringene om systematisk juks i en årrekke.

P4 - 5 timer siden

Mann tidligere siktet for eksplosivbefatning

Mannen som ble siktet for ulovlig befatning med eksplosiver i sin egen bolig i Sola i Rogaland i kveld ble i april siktet for samme forhold. Den første saken er fortsatt under etterforskning. Det er ingen opplysninger om at mannen tilhører et miljø, skriver VG.

P4 - 6 timer siden

Trump ut mot riksretthøringen

USAs president Donald Trump gjentok i kveld at riksrettprosessen mot ham er en heksejakt. To toppdiplomater forklarte seg i Kongressen i dag i den første, offentlige høringen mot presidenten. En av diplomatene hevder at Trump dagen etter at han angivelig skal ha presset Ukrainas president til å etterforske hans rival Joe Biden, skal ha spurt om granskningene.

P4 - 6 timer siden

Mulig knivstikking i Oslo

En mann har blitt utsatt for vold i gamlebyen i Oslo med et mulig stikkvåpen. Politiet jakter tre unge gutter. Den skadde er fraktet med ambulanse til Oslo legevakt..

P4 - 7 timer siden

Kan ha funnet DNA-profil i Lørenskog-forsvinningen

DNA-profilen til en gjerningsperson som fraktet Anne Elisabeth Hagen bort fra sitt hjem kan være avslørt. Politiet har funnet et hittil ukjent DNA-spor på en sentral del av åstedet i hjemmet, som kan være med å løse mysteriet, skriver VG. Ifølge avisen jobber politiet nå intenst med å finne ut hvem DNA-profilen tilhører.

P4 - 8 timer siden

Oslo får ny vannforsyning

Oslo får ny vannforsyning i 2028. Bystyret vedtok i kveld planene om å etablere en reservannforsyning via en undergrunnstunnel fra Holsfjorden. I dag får ni av ti Oslo-beboere vannet sitt fra Maridalsvannet.

P4 - 8 timer siden

Ber studenter reiser hjem fra Hongkong

Universitetet i Bergen ber sine studenter i Hongkong reise hjem til Norge som følge av den pågående uroen i millionbyen. Det skriver Bergensavisen. Tidligere i dag ble norske studenter ved Baptist University i millionbyen evakuert etter at det oppsto demonstrasjoner på skoleområdet.

P4 - 8 timer siden

Omfattende lovbrudd i fiskebransjen

Forholdene som er avdekket fiskeindustrien er trolig bare toppen av et isfjell. Det frykter Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund. I 19 av 20 kontrollerte fiskebruk i Lofoten og Vesterålen i vår ble det avdekket flere brudd på arbeidstidsbestemmelser og sosial dumping, melder NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt