P4 > Nyheter

Saturday, 06 June, 22:35

P4 - 08 Nov 19 kl. 16:50

- Unødvendig å teste alle barn

- Det er ikke nødvendig å teste norskkunnskapene til absolutt alle barn i Norge.
Det mener Kommunenes Interesseorganisasjon, KS.
I dag ble det kjent at regjeringen fra høsten 2021 vil pålegge alle kommuner å vurdere norskkunnskapene til alle barn i barnehagealder.
KS sier dette er en jobb som allerede gjøres i svært mange kommuner og organisasjonen mener en lovfestet plikt ikke er veien å gå..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, Kommunenes Interesseorganisasjon

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Unødvendigå , teste, alle, barn
P4 - 13 May 20 kl. 18:06

Høie: – Test deg ved mistanke

Helseminister Bent Høie oppfordret igjen alle som mistenker at de har koronaviruset, til å teste seg. Frem til nylig har myndighetene vært nødt til å prioritere hvem de skulle teste, og alle med milde symptomer ble utelukket. Nå har kommunene kapasitet til å teste alle som kan være smittet - og det er viktig for å holde smitten i sjakk, sier Høie:.

Aftenposten - 25 May 20 kl. 07:07

FHI presiserer hvem som skal testes: Unødvendig å teste friske

Nå som spredningen av koronavirussmitte i Norge er liten, har det ingen hensikt å teste store grupper av friske, som for eksempel alle ansatte i en bedrift..

P4 - 11 Apr 20 kl. 21:51

Vil teste barn før barnehageåpning

Helsedirektoratet vil koronateste barn før barnehagene åpnes igjen. det sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til Dagbladet. Direktoratet planlegger et testsystem hvor alle barnehagefamilier og ansatte med symptomer kan teste seg før barnehagene åpner igjen 20.

P4 - 28 Apr 20 kl. 16:57

Luxembourg vil teste alle

Luxembourg vil teste hele befolkningen for koronasmitte innen utgangen av mai. Så langt har de gjennomført 39.000 tester, men regjeringen i landet har planer om å øke dette kraftig, og teste alle de drøyt 600.

P4 - 25 May 20 kl. 07:11

Ingen hensikt å teste store grupper

- Det er unødvendig å teste friske personer for koronasmitte. Det er beskjeden fra Folkehelseinstituttet, som i dag presiserer hvem som bør koronatestes. Og når det er så lite smitte i befolkningen som nå, har det liten hensikt å teste store grupper for viruset..

NRK - 28 Apr 20 kl. 16:47

Luxembourg vil teste alle i landet

Luxembourg vil teste hele befolkningen for smitte av koronaviruset før utgangen av mai, opplyser regjeringen i landet. Det skriver AFP. Etter planen skal de teste alle de 600.

P4 - 14 Apr 20 kl. 18:21

- Kan være nødvendig å teste seg flere ganger

Nye funn tyder på at det kan bli nødvendig å teste seg for korona flere ganger. Det mener Folkehelseinstituttet. Norske leger behandlet nylig en kvinne i 40-årene som først testet negativt på to neseprøver, men fikk positivt resultat da hun ble testet lenger ned i luftveiene.

Aftenposten - 11 Mar 20 kl. 15:13

Helsevesenet har ikke kapasitet til å teste alle, frykter å gå tom

Mange pasienter med feber, hoste og influensaverk som ber om å få bli testet opplever å bli avvist. – Vi kan ikke teste alle, sier forsker Petter Elstrøm ved FHI..

P4 - 24 Dec 19 kl. 07:33

Storbritannia vil DNA-teste nyfødte

Helseministeren i Storbritannia vil genteste alle nyfødte barn. På nyåret settes det i gang et prosjekt der 20.000 barn skal gentestes.

Klartale - 12 Apr 20 kl. 10:06

Vil teste barn for korona

20. april åpner barnehagene igjen. Helsemyndighetene vil teste barna for korona-virus før de skal i barnehagen..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Sundby får ikke hjelp på Olympiatoppen

Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby får ikke lenger hjelp på Olympiatoppen. 35-åringen er vraket fra landslaget, men var innstilt til et såkalt A-stipend på Olympiatoppen av Skiforbundet. Men dette har han nå fått avslag på, og dermed mister han tilgang til viktig fagpersonell frem mot VM til vinteren, melder NRK..

P4 - 30 minutter siden

Demonstrasjoner i Brasil

Også i Brasil har det vært mange demonstrasjoner mot rasisme og politivold de siste dagene. Og tall fra Brasil viser at mørkhudede er i stort flertall blant dem som blir drept av politiet. Ifølge en rapport fra delstaten Rio er hele 78 prosent av de drepte mørke i huden, mens befolkningen utgjør 54 prosent av delstatens innbyggere, melder NRK.

P4 - 45 minutter siden

Demonstranter ved Det hvite hus

Demonstranter samler seg nå i kveld, norsk tid, foran Det hvite hus i Washington D.C. Der har det vært demonstrasjoner mot politivold og rasisme i åtte dager, og ifølge Washington Post er dagens demonstrasjon ventet å bli den største.

P4 - 1 time siden

Største overdødelighet i nyere tid

Dødstallene i Europa på grunn av koronapandemien er de høyeste på kontinentet i nyere tid. Det viser tall fra EuroMomo, et nettverk som overvåker dødeligheten i 24 europeiske land, deriblant Norge, skriver Aftenposten. De siste 12 ukene har disse landene hatt nesten 800.

P4 - 1 time siden

Danmark fremskynder gjenåpning

Danmark fremskynder gjenåpningen av svømmehaller og treningssentre. De skulle egentlig åpne i begynnelsen av august, men nå har danske myndigheter bestemt seg for at de kan åpne allerede førstkommende mandag, skriver Ekstrabladet..

P4 - 1 time siden

Vil starte besøksordning hos familier med Downs syndrom

Norge skal tilby gravide besøk hos familier med barn med Downs syndrom. Danmark har i dag en slik ordning, og helseminister Bent Høie sier til NRK at han vil innføre ordningen i Norge, og at endringene i bioteknologiloven gjør at arbeidet fremskyndes. - Vi ønsker et samfunn med mangfold, og det er et vanskelig valg flere nå får - da er det viktig at informasjonen er så bred og balansert som mulig, sier Høie..

P4 - 1 time siden

Sommervarmen kommer tilbake

Været har svingt mye den siste tiden. Denne helgen har vært våt og kjølig mange steder. Men fra tirsdag, og ut kommende uke vil det være mer som minner om sommer igjen, over hele landet.

P4 - 2 timer siden

Raser mot strandsoneforslag

SV reagerer kraftig på regjeringens ønske om å bygge mer i strandsonen i Norge. Regjeringen vil åpne opp for at distriktene, i større grad enn i dag, kan bruke strandsonen til boliger og bedrifter. De vil ha unntak for områder med mye utbyggingspress, som langs Oslofjorden.

P4 - 1 time siden

Young Bloods-leder dømt

Mannen som har vært ansett som lederen i gjengen Young Bloods i Oslo er dømt til sju års fengsel. 29-åringen er dømt for å ha bestilt to alvorlige voldslovbrudd, melder TV 2. I det ene tilfellet ble et tidligere medblem av en konkurrerende gjeng skutt - og i det andre ble en mann holdt innesperret og torturert i to døgn, fordi han var beskyldt for å ha stjålet narkotika.

P4 - 2 timer siden

Avsluttet aksjon i Åsnes

Politiet har avsluttet politiaksjonen i Åsnes i Innlandet. Væpnet politi aksjonerte i flere timer mot en person som befant seg i et hus. Det ble også avfyrt et skudd fra huset, uten at noen ble skadet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt