Roger Stone:

- Trump-verdenen venter på en benådning

Politico beskriver det som den dårligst bevarte hemmeligheten i Washington.

Roger Stone forlater retten etter at han ble dømt til over tre års fengsel. REUTERS/Mary F. Calvert
Roger Stone forlater retten etter at han ble dømt til over tre års fengsel. REUTERS/Mary F. Calvert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Roger Stone, president Donald Trumps tidligere rådgiver, ble i november dømt for å ha løyet for Kongressens etterforskere og for å ha forsøkt å hindre en person i å vitne.

Først i går ble straffeutmålingen klar. Han er dømt til 40 måneders fengsel, altså over tre år. Langt mindre enn det aktoratet gikk for i første omgang. Mer om det siden.

Til tross dommen og straffen er ikke alt håp ute for Roger Stone. Et 35 år langt forhold med presidenten kan fortsatt redde ham.

- Veldig urettferdig

Nylig skapte presidenten furore i amerikanske medier, da han benådet en rekke straffedømte, blant dem flere hvitsnippforbrytere og en tidligere Illinois-guvernør som sonet en korrupsjonsdom på 14 år.

Samme dag sa han til pressen at han ikke hadde tenkt på om han skulle gjøre det samme for Roger Stone. Så fikk hans tidligere rådgiver dommen sin, og plutselig åpnet Trump opp for renvaskelse likevel:

- Jeg kommer ikke til å gjøre noe med den enorme makten som presidenten har. Jeg vil at prosessen skal utspille seg, jeg tror det er det lureste nå, sa Trump.

Men Trump sa at han mente Stone hadde en veldig god sjanse for å bli renvasket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.