15 000 demonstranter i Oslo:

- Tankeløst

Fremskrittspartiets Roy Steffensen mener at det er tankeløst av de 15 000 demonstrantene i Oslo å møte opp. Men han støtter budskapet.

DEMONSTRASJON: Flere tusen har møtt opp for å demonstrere etter drapet på George Floyd. Video: Øistein Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag var anslagsvis 12 000 - 15 000 demonstranter på plass utenfor Stortinget i Oslo.

De sto tett og demonstrerte mot politivold. Demonstrasjonen var en av flere verden over, etter at 46 år gamle George Floyd døde etter at en politimann satt seg på halsen hans i USA.

Mange hadde på seg munnbind og hansker, men langt fra alle.

- Hundretusener uten jobb, skoler og barnehager ble stengt, milliardene renner ut for å hindre et næringsliv i ruiner, eldre sitter alene uten besøk, og så gir 15 000 inne i Oslo totalt blaffen i råd fra myndighetene og stimler sammen. Tankeløst, skriver FrP-politiker Roy Steffensen på Twitter.

Overfor Dagbladet utdyper Steffensen kritikken sin, og sier at han ikke er uenig i budskapet til demonstrantene, men at han mener at det er kritikkverdig at så mange samles.

Hundretusener uten jobb

- Hundretusener har mistet jobbene sine, eldre sitter på gamlehjem og ikke får besøk, og ikke tør å få besøk. Vi har stengt ned hele samfunnet, og brukt hundrevis av milliarder for å begrense skadeomfanget så mye som mulig, så da syns jeg det er tankeløst det de gjør i Oslo nå, sier Steffensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.