- Så lenge kan viruset overleve

Etter å ha analysert 22 studier om coronavirus, har forskere kommet fram til et estimat på hvor lenge covid-19 kan overleve om det ikke desinfiseres.

INFISERT CELLE: Forskere ved universitetet i Hongkong har frigitt bilde av en celle som er infisert av coronaviruset. Foto: Universitet i Hongkong Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag passerte antallet døde av den nye typen coronavirus, (covid-19), 2400 personer. Samtidig er det registrert over 77 000 smittede.

Tidligere denne måneden publiserte The Journal of Hospital Infection en forskningsrapport om overlevelsen til to andre virus, som også tilhører coronaviruset.

Det nye coronaviruset er et tidligere ukjent virus, men har likevel visse genetiske likheter med SARS-viruset som også tilhører koronavirusfamilien, og viruset som forårsaker MERS, som er et annet coronavirus.

Disse coronavirusene (SARS og MERS) har vist seg å kunne overleve på ulike overflater - som metal, glass og plastikk i opptil ni dager, om overflatene ikke har blitt desinfisert, ifølge studien fra The Journal Hostpital Infection.

Desinfiserer

Den kinesiske sentralbanken har begynt å bruke ultrafiolett lys og høye temperaturer for å desinfisere pengesedler, som de deretter låser ned og lagrer i 7–14 dager.

I heiser er det installert beholdere med papirservietter, som folk skal bruke før de trykker på knappene, og taxisjåfører er blitt bedt om å desinfisere bilene sine hver dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.