Hans Gaarder døde med corona

- Synes det er trist

Konspirasjonsteoretiker Hans Gaarder (60) døde med corona. Skeptiker uttrykker respekt.

FRONTFIGUR: Hans Gaarder (60) har frontet en rekke kontroversielle aksjoner. Her fra Oslo i 2014, under en demonstrasjon i regi av «Oslo Chemtrails», som hevder befolkningen blir manipulert av kondensstripene man ser etter fly. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FRONTFIGUR: Hans Gaarder (60) har frontet en rekke kontroversielle aksjoner. Her fra Oslo i 2014, under en demonstrasjon i regi av «Oslo Chemtrails», som hevder befolkningen blir manipulert av kondensstripene man ser etter fly. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg likte ham egentlig, og synes det er trist. Gaarder var hel ved; han hadde ikke noen økonomisk baktanke ved virksomheten, men ville at flest mulig skulle høre budskapet, sier forfatter og skeptiker John Færseth til Dagbladet.

Avviser corona

Færseth har skrevet flere bøker om konspirasjonsteorier, og har derfor naturlig kommet i kontakt med Hans Gaarder (60). Gaarder har i en årrekke vært en av Norges mest profilerte konspirasjonsteoretikere, gjennom blant annet nettstedet Nyhetsspeilet, foredrag og sosiale medier.

Nyhetsspeilet bekrefter fredag selv at Gaarder er personen som Gran kommune på Hadeland opplyser døde med covid-19 tirsdag. Men nettstedet avviser at coronaviruset er dødsårsaken.

«Hans siste ettermæle er en falsk nyhet», konstaterer nettstedet - hvor Gaarder selv har publisert en rekke artikler hvor han avviser så vel coronapandemien som vaksinering.

Ifølge Gran kommune hadde den avdøde covid-19-symptomer i én til to uker uten å oppsøke helsehjelp. Dette setter de i sammenheng med et smitteutbrudd i nabokommunen Jevnaker, ettersom Gaarder skal ha hatt ett eller to arrangementer på låven sin i palmehelga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.