P4 > Nyheter

Tirsdag, 07 Juli, 17:58

P4 - 06 juni 20 kl. 22:57

- Skrevet feil norsk med vilje

- Trusselbrevet i Lørenskog-saken er skrevet feil norsk med vilje.
Det tror den danske trusselbrevforskeren Tanya Karoli Christensen.
Brevet, som ble funnet i boligen etter at Anne Elisabeth Hagen forsvant, er skrevet på gebrokkent norsk.
Forskeren sier avsenderen forsøker å skrive norsk, med en variasjon av engelsk og svensk, som om vedkommende ikke har klart å bestemme seg.
– Avsenderen kan mye norsk, og det ser ut som personen med vilje forsøker å vise at han eller hun ikke er norsk, sier Christensen til VG..
Les mer på P4


Les mer om:
Lørenskog, Tanya Karoli Christensen, Anne Elisabeth Hagen, Christensen, VG

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skrevet, feil, norskmed , vilje
VG - 06 juni 20 kl. 22:32

Trusselbrev-forsker: Det er skrevet feil norsk med vilje

Den danske trusselbrev-forskeren Tanya Karoli Christensen mener forfatteren av trusselbrevet i Lørenskog-saken kan en hel del norsk – og skriver feil med vilje..

NRK - 07 juni 20 kl. 10:42

Uenighet om brevet i Hagen-saken

Mens politiets eksperter skal ha slått fast at de som skrev trusselbrevet til Tom Hagen ikke er skandinaviske, mener en forsker på trusselbrev noe annet. Danske Tanya Karoli Christensen er uenig og sier til VG at det er skrevet feil norsk med vilje..

P4 - 17 mars 20 kl. 22:10

Flere koronapasienter utskrevet

Flere koronapasienter har blitt skrevet ut fra sykehus i dag. Ved Haukeland universitetssykehus er nå fire pasienter innlagt etter at en person er skrevet ut, melder NRK. I Vestfold er ingen innlagt etter at den siste pasienten er skrevet ut..

Aftenposten - 21 april 20 kl. 12:06

Fikk passet påskrevet av Eggen: – Kanskje den ene gangen Nils Arne har tatt feil

Pål-André Helland (30) må le av oppfatningen om at han ikke løper nok. Han mener mandagens RBK-trening er med og beviser det motsatte..

NRK - 19 juni 20 kl. 08:07

Trump anklager Kina for spredning

Trump beskylder Kina for å ha spredt koronaviruset med vilje for å sabotere den globale økonomien. – Det er en mulighet for at det var med vilje, sier han til Wall Street Journal. Han understreker at han ikke bygger ideen på etterretning..

P4 - 22 juni 20 kl. 17:53

Bekrefter Mørk-overgang

Nå er det bekreftet at Nora Mørk vender hjem til norsk håndball. 29-åringen har skrevet under for Vipers. Hun kommer fra den rumenske toppklubben CSM Bucuresti..

NRK - 24 feb. 20 kl. 17:27

Skal ha kjørt inn med vilje

Mannen som kjørte inn i en folkemengde Volksmarsen i Tyskland skal i følge politiet ha gjort det med vilje. Lokalavisa Hessenschau har snakket med politiet som sier de tror det var en bevisst handling. Politet har ikke sagt noe om motivet til mannen..

Aftenposten - 26 mai 20 kl. 15:00

Sykepleierleder reagerer på feil bruk av munnbind på flyplasser: – Mange spiser og drikker med munnbindet på haken

– Feil bruk av munnbind øker risiko for smitte, sier Lill Sverresdatter Larsen. Lederen i Norsk Sykepleierforbund ble rystet etter et opphold på Gardermoen..

P4 - 30 juni 20 kl. 11:54

Ap: - Regjeringen burde gjort mer

Arbeiderpartiet mener regjeringen burde vist mer vilje til å redde SAS. Aps Sverre Myrli sier til VG at han skulle ønske den norske regjeringen hadde vist samme vilje som den svenske og danske stat..

P4 - 21 april 20 kl. 19:17

Utskrevne ti år yngre enn de døde

Koronapasientene som er skrevet ut fra intensivavdelinger ved norske sykehus er i snitt ti år yngre enn pasientene som har mistet livet på en intensivavdeling. Det opplyser Folkehelseinstituttet, FHI. De som er skrevet ut har også færre risikofaktorer enn de som døde.

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

For dårlig hjelp til slagrammede

Altfor få personer, som har hatt slag, får den hjelpen de trenger. Ferske tall fra Norsk Hjerneslagregister viser at under 40 prosent av de slagrammede får etterkontroll. Årlig rammes 12.

P4 - 30 minutter siden

Brasils president koronasmittet

Brasils president Jair Bolsonaro har fått påvist koronavirus. Det sa han i et TV-intervju i dag, ifølge Washington Post. Han sier videre at han føler seg bra etter første runde med behandling..

P4 - 45 minutter siden

Oslo Børs endte ned

Oslo Børs endte svakt ned ved slutt i dag. Hovedindeksen ente på 808,92 poeng, det er en nedgang på 0,13 prosent. Både sjømat og shipping har i dag falt i tillegg har det vært mye rødt i energisektoren..

P4 - 45 minutter siden

MC-fører til sykehus etter ulykke med bil

En motorsyklist er sendt til sykehus etter en ulykke med en bil på Vestnes i Møre og Romsdal. Tilstanden til MC-føreren er ikke kjent. Føreren skal ha kjørt på en bil som stod stille i 60-sonen bakfra..

P4 - 45 minutter siden

Karaktersnittet i matte øker

Karaktersnittet for eksamen i matematikk for 10.-klassinger gikk opp fra 2017 til 2019. Gjennomsnittskarakteren økte fra 3,4 til 3,6 viser en ny rapport laget av Fafo for Utdanningsdirektoratet.

P4 - 45 minutter siden

Over 200.000 dødsfall i Europa

Over 200.000 mennesker er nå døde som følge av koronaviruset i Europa. Det viser en oversikt nyhetsbyrået AFP har laget.

P4 - 45 minutter siden

Høie ber kommuene stramme opp utestedene

Helseminister Bent Høie ber kommunene stramme opp utestedene. Han er bekymret over at smittevernreglene ikke overholdes. Derfor har Helsedirektoratet i dag sendt ut et brev til kommunene for å skjerpe kontrollen.

P4 - 1 time siden

Flere stoppet på grensen i Finnmark

Politiet i Finnmark har bortvist 11 utenlandske turister på 24 timer. Åpen grense til Finland gjør at turistene bare kjører rett inn i Norge, og de fleste vet ikke om innreiserestriksjonen som følge av koronaviruset. To estere og to franskmenn er i dag stoppet i Finnmark og bortvist fra landet, sier politiet til NRK..

P4 - 1 time siden

Politiet har punktert på vei til ulykke

En person er skadet etter at en firhjuling og en personbil har kolidert på Skjervøy i Nord-Troms. Brannbil og ambulanse er på stedet. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent.

P4 - 1 time siden

To tog har kollidert i Tsjekkia

To persontog har kollidert i Tsjekkia i ettermiddag. Det melder lokale medier. Alle omstendighetene rundt ulykken er ikke kjent, men ulykken skal ha skjedd ved en stasjon.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt