P4 > Nyheter

Wednesday, 16 October, 07:54

P4 - 04 May 18 kl. 19:12

- Skal se på bruken av palmeolje

- Utfordringen med palmeolje er noe regjeringen tar med i den videre biodrivstoffsatsingen.
Det sier Klima- og miljøminister Ola Elvestuen.
Nye tall fra Miljødirektoratet viser at 46 prosent av biodieselen i Norge i fjor var palmeolje, noe miljøbevegelsen kaller en klimabombe som både øker CO2-utslippene og ødelegger regnskogen..
Les mer på P4


Les mer om:
Klima, Ola Elvestuen, Miljødirektoratet, Norge, CO2

Dele artikeln

299 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skalse på , brukenav , palmeolje
Dagbladet - 17 May 18 kl. 12:13

Klimaministeren vil kutte bruken av palmeolje. Får slakt av SV

Klimaminister Ola Elvestuen (V) vil ha ned bruken av omstridt palmeolje i biodrivstoff ved å øke produksjonen av norsk biodrivstoff. SV slakter strategien..

P4 - 04 May 18 kl. 14:20

Mye palmeolje på tanken

46 prosent av biodieselen som ble fylt på norske tanker i fjor, var palmeolje. Det viser tall fra Miljødirektoratet. Bruken av biodrivstoff øker, men det gjør også andelen palmeolje.

NRK - 06 Nov 18 kl. 07:38

Vil ha boikott av Esso og Shell

Høyres Stefan Heggelund ber folk flest boikotte Esso og Shell, som har palmeolje i sin drivstoffmiks. Men regjeringens egne biler tanker selv hos dem. Stortinget diskuterer i dag hvordan man skal begrense bruken av palmeolje i norsk biodrivstoff..

P4 - 05 May 18 kl. 13:17

- Bruken av biodrivstoff er en katastrofe

Regnskogfondet mener Norges bruk av biodrivstoff er en katastrofe for regnskogen og miljøet. Årsaken er at 317 av de 659 millionene liter med biodrivstoff som ble solgt i Norge i fjor, var basert på palmeolje, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge Regnskogfondet er palmeoljeproduksjon årsaken til at regnskolen i Sørøst-Asia ødelegges.

VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Kilder til VG: Endrer avgiftsfritak for å bli kvitt palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å få ned bruken av palmeolje på norske veier..

VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Kilder til VG: Innfører full avgift på biodrivstoff med palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å få ned bruken av palmeolje på norske veier..

NRK - 03 May 19 kl. 09:35

Mindre bruk av palmeolje

Norske biler kjørte med langt mindre palmeolje på tanken i 2018 enn året før. Importen av palmeolje var cirka 93 mill. liter.

NRK - 15 Jun 18 kl. 05:52

EU enige om palmeolje

Etter lange forhandlinger ble EU-landene er enige om et nytt fornybardirektiv. Avtalen innebærer at 32 prosent av energien i unionen skal være fornybar innen 2030, og en gradvis utfasing av palmeolje i drivstoff..

NRK - 20 Nov 18 kl. 22:17

Klimaløft i statsbudsjettet

Enova får en økning på 450 millioner kroner i neste års statsbudsjett. Klimasats øker med 50 millioner. Regjeringen øker også støtten på å fremme tiltak for å hindre bruken av palmeolje..

Dagbladet - 04 May 18 kl. 09:43

Sjokktall om biodrivstoff: Nesten halvparten laget av palmeolje

Tall fra Miljødirektoratet viser at 46 prosent av biodrivstoffet som omsettes i Norge er basert på palmeolje. - En varslet klimabombe, mener Zero..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Mer populært med talemeldinger

Er du en av dem som skriver SMS er du kanskje en utdøende rase. Talemeldinger har begynt å ta av i store deler av verden, og begynner nå å få fotfeste i Norge også. Bare i september sendte nordmenn fem millioner lydmeldinger via SMS, opplyser Telenor til Aftenposten.

P4 - 30 minutter siden

Ap: - For dyrt med barnehage

Ap-leder mener det er dårlig nytt for barnefamiliene at det blir dyrere å ha barn i barnehage fra 1. januar..

P4 - 1 time siden

Sterke reaksjoner på spareplan i fengslene

Norsk fengsels-og friomsorgsforbund reagerer på kuttene i norske fengsler. I går skrev Klassekampen at Kriminalomsorgsdirektoratet er i gang med en omfattende effektiviseringsprosess som følge av at de har fått færre penger til å drifte fengselene. Enkelte av tiltakene er flere deltidsstillinger og å gi dømte tilgang til kjøkken.

P4 - 1 time siden

Dårligere likestilling i toppen av regjeringspartiene

Regjeringspartiene er langt dårligere til å nominere kvinner på topp enn Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Det viser en kartlegging avisa Nationen har gjort. Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner, mens Arbeiderpartiet og Senterpartiet på sin side har henholdsvis 54 og 46 kvinnelige ordførere..

P4 - 1 time siden

Vil ha abort-debatt i Krf

Leder i KrfU, Martine Tønnessen vil ha en debatt om abort og homoekteskap i partiet. Hun sier til Klassekampen at partiet bør legge bort gamle kampsaker og akseptere dagens abortlov og adopsjon for homofile. Tønnessen går av som leder på partiets landsmøte kommende helg..

P4 - 1 time siden

Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner

34,5 prosent av ordførerne er kvinner. Det er like mange som det har vært, men siden det er vesentlig færre kommuner, blir andelen høyere. Arbeiderpartiet, senterpartiet og lokale lister har høyest andel kvinner blant sine ordførere etter årets valg, skriver avisa Nationen.

P4 - 2 timer siden

Bedrifter vil ha større plass

Stadig flere bedrifter i Oslo tror på gode tider og vil større kontorplass. Mens 60 prosent av bedriftene ønsket mindre plass per ansatt i 2015, like etter oljenedturen, er dette nå redusert til 30 prosent. Samtidig har andelen som ønsker seg mer kontorplass økt fra 20 til 40, skriver Finansavisen..

P4 - 2 timer siden

Erdogan: Tyrkisk soldat drept

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier en tyrkisk soldat ble drept i et angrep i Manbij nord i Syria i går. Han hevder syriske regjeringsstyrker står bak. - Det var et resultat av regimets artilleriskyts, sier Erdogan til pressen.

P4 - 2 timer siden

Borten Moe blir plattformsjef på Draugen

Tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe skal bli plattformsjef på Draugen-plattformen i Norskehavet. Stavanger Aftenblad melder at den tidligere Senterparti-toppen allerede har tatt sikkerhetskurs og straks skal gå i gang med lærlingperioden for å bli oljearbeider i Nordsjøen. Draugen er eid av oljeselskapet Okea, der Borten Moe var tidligere direktør og fremdeles er medeier..

P4 - 1 time siden

Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus

USAs visepresident Mike Pence sier han ikke vil gi ut dokumenter til Representantenes hus i forbindelse med riksrettsprosessen mot president Donald Trump. Årsaken er at det ikke har vært en formell avstemning om å starte en riksrettsprosess. Demokratene i Representantens hus vurderte å holde formell avstemning, men lederen av Huset Nancy Pelosi sa i går kveld at det ikke vil bli en avstemning..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt