P4 > Nyheter

Friday, 28 February, 10:16

P4 - 04 May 18 kl. 19:12

- Skal se på bruken av palmeolje

- Utfordringen med palmeolje er noe regjeringen tar med i den videre biodrivstoffsatsingen.
Det sier Klima- og miljøminister Ola Elvestuen.
Nye tall fra Miljødirektoratet viser at 46 prosent av biodieselen i Norge i fjor var palmeolje, noe miljøbevegelsen kaller en klimabombe som både øker CO2-utslippene og ødelegger regnskogen..
Les mer på P4


Les mer om:
Klima, Ola Elvestuen, Miljødirektoratet, Norge, CO2

Dele artikeln

299 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skalse på , brukenav , palmeolje
Dagbladet - 17 May 18 kl. 12:13

Klimaministeren vil kutte bruken av palmeolje. Får slakt av SV

Klimaminister Ola Elvestuen (V) vil ha ned bruken av omstridt palmeolje i biodrivstoff ved å øke produksjonen av norsk biodrivstoff. SV slakter strategien..

P4 - 04 May 18 kl. 14:20

Mye palmeolje på tanken

46 prosent av biodieselen som ble fylt på norske tanker i fjor, var palmeolje. Det viser tall fra Miljødirektoratet. Bruken av biodrivstoff øker, men det gjør også andelen palmeolje.

NRK - 06 Nov 18 kl. 07:38

Vil ha boikott av Esso og Shell

Høyres Stefan Heggelund ber folk flest boikotte Esso og Shell, som har palmeolje i sin drivstoffmiks. Men regjeringens egne biler tanker selv hos dem. Stortinget diskuterer i dag hvordan man skal begrense bruken av palmeolje i norsk biodrivstoff..

P4 - 05 May 18 kl. 13:17

- Bruken av biodrivstoff er en katastrofe

Regnskogfondet mener Norges bruk av biodrivstoff er en katastrofe for regnskogen og miljøet. Årsaken er at 317 av de 659 millionene liter med biodrivstoff som ble solgt i Norge i fjor, var basert på palmeolje, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge Regnskogfondet er palmeoljeproduksjon årsaken til at regnskolen i Sørøst-Asia ødelegges.

VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Kilder til VG: Endrer avgiftsfritak for å bli kvitt palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å få ned bruken av palmeolje på norske veier..

VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Kilder til VG: Innfører full avgift på biodrivstoff med palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å få ned bruken av palmeolje på norske veier..

NRK - 03 May 19 kl. 09:35

Mindre bruk av palmeolje

Norske biler kjørte med langt mindre palmeolje på tanken i 2018 enn året før. Importen av palmeolje var cirka 93 mill. liter.

NRK - 15 Jun 18 kl. 05:52

EU enige om palmeolje

Etter lange forhandlinger ble EU-landene er enige om et nytt fornybardirektiv. Avtalen innebærer at 32 prosent av energien i unionen skal være fornybar innen 2030, og en gradvis utfasing av palmeolje i drivstoff..

NRK - 20 Nov 18 kl. 22:17

Klimaløft i statsbudsjettet

Enova får en økning på 450 millioner kroner i neste års statsbudsjett. Klimasats øker med 50 millioner. Regjeringen øker også støtten på å fremme tiltak for å hindre bruken av palmeolje..

P4 - 21 Nov 19 kl. 05:52

- Kan tvinges tilbake til fossile busser

En endring i avgiften for biodrivstoff kan tvinge busser tilbake til fossil diesel. Det advarer KS i et brev til finansministeren, skriver Aftenposten. I et forsøk på å bli kvitt bruken av palmeolje i biodrivstoff har regjeringen foreslått at all biodiesel som brukes, skal ilegges veibruksavgift.

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Virusfrykten gir fortsatt fall på Oslo Børs

Den siste uken har vært den verste siden finanskrisen i 2011 for Oslo Børs. Siden børsen åpnet klokken ni har hovedindeksen falt med 2 prosent - og den siste uken har hovedindeksen totalt falt 10 prosent. Kommunikasjonssjef Geir Harald Aase sier nedgangen i dag var forventet..

P4 - 15 minutter siden

Vil stenge luftrom over Syria

Tyrkia har bedt om at luftrommet stenges over deler av Syria. President Recep Erdogan sier sivilbefolkningen i Idlib-provinsen må beskyttes mot luftangrep fra syriske regimestyrker. Det er nå store uroligheter i området etter at 33 tyrkiske soldater ble drept i et syrisk luftangrep i går.

P4 - 1 time siden

Christers Ostesufflé

Øystein fikk endelig servert sin ønskerett, nemlig ostesufflé..

P4 - 45 minutter siden

Oppretter infotelefon etter nødtelefon-kaos

Helsedirektoratet oppretter en informasjonstelefon etter nødtelefon-kaoset i går. Folk med frykt for korona ringte i går nødnummeret 113 så mange ganger at tjenesten gikk ned for telling. Nummeret man nå kan ringe dersom man har spørsmål om viruset er 815 55 015.

P4 - 1 time siden

Røde Kors: – Svært alvorlig situasjon

Bekymret etter uroligheter. – Flyktningsituasjonen i Syria er svært alvorlig. Det sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland.

P4 - 1 time siden

Brukte 8 milliarder på blant annet godteri

Nordmenn grensehandlet for 8 milliarder kroner på godteri, alkohol, tobakk og snus i fjor. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. I alt grensehandlet nordmenn for 15,6 milliarder kroner i 2019.

P4 - 1 time siden

Venter røde tall på Oslo Børs

Det kan bli en ny dag med blodrøde tall på Oslo Børs når den nå åpner om få sekunder. Den siste uken har hovedindeksen falt 10 prosent, og ifølge Oslo Børs ligger det an til den største prosentvise nedgangen siden 2011, i løpet av en uke. Verdens aksjemarkeder reagerte i går svært negativt på det pågående koronautbruddet, og går mot den verste uken siden finanskrisen i 2008..

P4 - 1 time siden

Død person funnet i brennende bil

En person ble funnet død i en bil som brant i Moss i morges. Politiet etterforsker saken for å identifisere avdøde, og for å finne ut hva som har skjedd. Brannen er nå slukket av brannvesenet.

P4 - 1 time siden

Stort press på legevaktene

- Presset på legevaktene i Oslo er nå så stort at voksne og barn må vente lenge for å bli testet for det nye koronaviruset. Det opplyser allmennlegevakten i Oslo til Aftenposten. En familie fra Oslo, som kom fra Italia da datteren ble syk, forteller til avisen at de ventet i 15 timer på at de skulle testes.

P4 - 1 time siden

Svakeste Høyre-måned på ti år

Fremskrittspartiet ut av regjering gir Høyre mareritt-målinger. I februar - som var den første hele måneden etter at Frp gikk ut av regjering - fikk Høyre i snitt støtte fra 19 prosent av velgerne. Det viser tall fra nettstedet Poll of polls.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt