P4 > Nyheter

Thursday, 21 November, 03:36

P4 - 27 Aug 19 kl. 08:37

- Russiske mellomdistanseraketter ved norskegrensen

Russland har utplassert mellomdistanseraketter langs grensen til Norge.
Det sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.
I podkasten «Krig & Sånn», fra Forsvarets forum, understreker Bruun-Hanssen at han ikke frykter at Russland vil avfyre raketter mot Norge i nærmeste framtid. Likevel er han klar på at disse nye våpnene har europeiske byer som mål, i motsetning til tidligere, da våpnene hadde lengre rekkevidde..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, Haakon Bruun-Hanssen, Forsvarets, Bruun-Hanssen, Russland

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russiske, mellomdistanseraketter, ved, norskegrensen
P4 - 03 Aug 19 kl. 19:10

USA vil plassere ut mellomdistanseraketter

USA vil plassere ut mellomdistanseraketter i Asia i løpet av noen få måneder. Det opplyser USAs forsvarminister dagen etter at våpenkontrollavtalen INF trådte ut av kraft. Det er ventet at dette vil skape sterke reaksjoner i Kina..

P4 - 08 Aug 19 kl. 23:20

Ni militærfly langs norskegrensen

Forsvaret har idenifisert totalt ni russiske militære fly som fløy langs norskekysten. Det opplyser forsvaret til nettstedet Aldrimer. Hele tre ganger har forsvarets kampfly vært på vingene torsdag i forbindelse med en russisk militærøvelse.

VG - 29 Aug 19 kl. 11:37

Forsvarssjefen feilinformerte om russiske raketter

Haakon Bruun-Hanssen uttrykte bekymring over russernes mellomdistanseraketter. – Han mente kortdistanse, opplyser Forsvaret..

P4 - 25 Jul 19 kl. 06:46

– Russisk ubåtulykke kunne ført til en global katastrofe

Den mystiske ulykken på en russisk atomubåt som kostet 14 mennesker livet 1. juli, i år, kunne fått langt alvorligere følger. Det skriver Aftenposten, som har samlet informasjon fra en rekke russiske kilder etter at russiske myndigheter har lagt lokk på saken.

Dagbladet - 27 Aug 19 kl. 07:54

Forsvarssjefen: - Russland har plassert atomraketter 16 kilometer fra Norge

Nytt og farlig spill om utplassering av kjernefysiske mellomdistanseraketter..

Dagbladet - 15 Aug 19 kl. 16:51

Radioaktiv luft påvist i Finnmark

Det er målt små nivåer av radioaktivitet i luften i Finnmark i etterkant av en ulykke på en Russisk marinebase nær norskegrensen..

NRK - 05 Aug 19 kl. 16:01

Vil ha nye nedrustningssamtaler

Russlands president Vladimir Putin ba mandag om nye nedrustningssamtaler med USA etter at den viktige INF-avtalen om mellomdistanseraketter har kollapset..

Aftenposten - 07 Nov 19 kl. 19:00

Dagens quiz: Fredag 8. november 2019

Hvor mye kontanter kan du maksimalt ta med deg over norskegrensen uten å måtte melde ifra til Tolletaten?.

Hegnar.no - 05 Aug 19 kl. 17:03

Putin: Vi er klare for nye nedrustningssamtaler med USA

Russlands president Vladimir Putin ba mandag om nye nedrustningssamtaler med USA etter at den viktige INF-avtalen om mellomdistanseraketter har kollapset..

Hegnar.no - 04 Aug 19 kl. 07:50

USA vil utplassere mellomdistanseraketter i Asia innen få måneder

USAs forsvarsminister Mark Esper sier han vil utplassere en konvensjonell mellomdistanserakett i Stillehavsregionen i løpet av få måneder..

Fler nyheter fra P4

P4 - 4 timer siden

Drapsforsøk Drammen

En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en kvinne ble knivstukket på åpen gate i Drammen i ettermiddag, melder NRK. Ifølge politiet ligger kvinnen på sykehus med alvorlige skader..

P4 - 4 timer siden

3,6 mill erstatning

En mann i 60-åra er dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning for overgrep mot en jente som skjedde på 1990-tallet, i tillegg til 300 tusen kroner i oppreisning. Mannen er også i Bergen tingrett dømt til fengsel i 3 år og 9 måneder, melder Bergens Tidende..

P4 - 5 timer siden

Grov barnemishandling

En mor er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i to år for grov mishandling av sine to spedbarn ved flere anledninger. Faren ble dømt til 20 måneders fengsel for passiv medvirkning. Ifølge dommen hadde spedbarna skader som brukne ribbein, knusningsskade i hode og sårskader.

P4 - 7 timer siden

Aksjon Nordpolen

Norske myndigheter har forberedt seg på en bergingsoperasjon av Børge Ousland og Mike Horn, melder Nordlys. De to er på en ekspedisjon som skulle gå fra Alaska og videre på tvers av Polhavet, men har møtt på problemer. De skal ikke være i livsfare..

P4 - 8 timer siden

Snop gratis

Regjeringen har bestemt at produsenter og importører som gir sjokolade og brus til veldedige formål, skal slippe å betale avgifter for dette. Finansminister Siv Jensen sier til NTB at dette handler om sunn fornuft..

P4 - 9 timer siden

NAV-sjef visste ikke

Sjefen i NAV, Sigrun Vågeng, sier til VG at hun ikke visste allerede i februar at folk satt uskyldig fengslet. I dag sa arbeidsminister Anniken Hauglie til at det er svært alvorlig dersom NAV allerede i februar visste om straffesaker som skyldtes feil tolkning av EØS-reglene..

P4 - 10 timer siden

Strengere straff etter anke

En 22 år gammel rumensk mann er dømt til åtte års ubetinget fengsel for å ha voldtatt en ung mor som var på trilletur med barnet sitt på Sem utenfor Tønsberg i mars. Dommen i Agder lagmannsrett er ett år strengere enn straffen i tingretten, melder Aftenposten. I følge dommen tok han kvelertak på kvinnen tre ganger før han voldtok henne.

P4 - 10 timer siden

Beboer på sykehjem som omkom

Det er en mannlig beboer ved et sykehjem som drives av Kirkens Bymisjon som omkom i en balkongbrann i Oslo i ettermiddag. Det melder VG. Politiet er på stedet og gjør tekniske undersøkelser og avhører vitner og med å ta vare på ansatte og involverte.

P4 - 10 timer siden

NAV-ofre kan vente lenge på erstatning

De som er uriktig dømt for trygdesvindel kan måtte vente lenge på å få erstatning. Regjeringen vil ikke etablere en hurtigløsning, melder NTB. Til nå er det kjent at 85 personer kan ha blitt uskyldig dømt for trygdesvindel etter at NAV har feiltolket EØS-regelverket i flere år, og disse har i utgangspunktet rett til erstatning..

P4 - 10 timer siden

Vanskelig å gjøre folks boliger klimavennlige

Det er vanskelig å gjøre folks hjem klimavennlige, fordi det er så mange hindre. Det mener Norske Boligbyggslags Landsforbund, NBBL Boligbyggelagene og blokkbebyggelsen i Norge kan virkelig gjøre en forskjell i det grønne skiftet og målet er å kutte energiforbruket med 10 Terrawatt. Men i følge direktør for interessepolitikk og jus, Henning Lauridsen er det for mange propper i systemet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt