P4 > Nyheter

Mandag, 13 Juli, 04:08

P4 - 15 okt. 19 kl. 08:06

- Riktig å dømme til tvungent psykisk helsevern

Tirsdag begynner rettssaken mot den 20 år gamle russiske mannen som er tiltalt for to drapsforsøk i en Kiwi-butikk i Oslo i januar.
Ifølge tiltalen stakk han en kvinne i 20-årene i ryggen med en kniv, slik at hun ble påført livstruende skader.
Han skal også ha forsøkt å knivstikke en mann, men lyktes ikke.
Statsadvokaten vil at mannen skal dømmes til tvunget psykisk helsevern ..
Les mer på P4


Les mer om:
Kiwi, Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Riktigå , dømme, til, tvungent, psykisk, helsevern
P4 - 02 sep. 19 kl. 20:42

Økning i bruk av tvungent psykisk helsevern

Det har vært en kraftig økning i hvor mange som blir dømt til tvungent psykisk helsevern. Fra 2014 og fram til i fjor har antallet økt fra 141 til 215, viser tall fra Nasjonal koordineringsenhet for dom til tvungent psykisk helsevern ved Oslo universitetssykehus. Nesten halvparten av de som ble dømt til dette har begått drap eller drapsforsøk..

NRK - 13 nov. 19 kl. 09:29

Dømt til tvungent psykisk helsevern

En 49 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha drept Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) brutalt med øks i Haugesund 19. februar i år. Det skriver TV 2..

NRK - 16 juni 20 kl. 20:39

Dømt til tvungent psykisk helsevern

En 31 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept sin mor med kniv på Ellingsrud i Oslo i februar i fjor. Dommen er i tråd med påstanden til aktor. 31-åringen har erkjent drapet..

NRK - 06 nov. 19 kl. 21:00

Dømt til tvungent psykisk helsevern

En russisk statsborger (20) som var tiltalt for drapsforsøk på to personer i en butikk i Oslo i januar, er i Oslo tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern..

NRK - 02 nov. 19 kl. 13:15

Flere i tvungent psykisk helsevern

Av de totalt 16 personene som er dømt til tvungent psykisk helsevern i Norge, bor tre av disse i Vennesla, skriver Vennesla Tidende. Vilkårene for en slik dom er alvorlig forbrytelse mot andre personer som eksempelvis drap, vold eller grove trusler..

Aftenposten - 02 sep. 19 kl. 20:10

For syke for fengsel, for farlige til å gå fri. Nå er 215 dømt til tvungent psykisk helsevern.

De er dømt for drap, drapsforsøk, vold og annen alvorlig kriminalitet, men er så syke at de ikke kan straffes. Antallet som er dømt til tvungent psykisk helsevern, øker kraftig..

Aftenposten - 13 nov. 19 kl. 09:34

Mann dømt til tvungent psykisk helsevern etter øksedrap

En 49 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapet på Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) i Haugesund tidligere i år..

VG - 13 nov. 19 kl. 09:28

Mann dømt til tvungent psykisk helsevern etter øksedrap

En 49 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapet på Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) i Haugesund tidligere i år..

P4 - 05 nov. 19 kl. 15:05

Ber om tvungent psykisk helsevern

Aktor har lagt fram påstand om tvungent psykisk helsevern for 49-åringen som er tiltalt for å ha drept en 67 år gammel kvinne med øks på en gravlund i Haugesund i februar. Det ble klart under aktors prosedyre i Haugaland tingrett i ettermiddag. De sakkyndige har tidligere slått fast at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

P4 - 02 mars 20 kl. 17:29

Dømt til tvungent psykisk helsevern

En 37 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha drept sin mor med kniv på Landås i Bergen i mars i fjor. De sakkyndige har konkludert med at mannen var psykotisk da drapet skjedde, og at han dermed ikke kan straffes for handlingen. 37-åringen dømmes også til å betale en erstatning på 1,5 millioner kroner til faren og sine seks søsken..

Fler nyheter fra P4

P4 - 7 timer siden

Ferjekø på over én kilometer til Lofoten

Det er køer på over én kilometer på vei over til Lofoten i kveld. Det er ved fergeleiet Bognes i Ofoten at køene strekker seg over en kilometer bakover. Statens Vegvesen sier fergemannskapet aldri har opplevd så lang kø før..

P4 - 6 timer siden

Sør-Afrika forbyr salg av alkohol

Presidenten i Sør-Afrika vil forby salg av alkohol. Ifølge The Guardian skal forbudet være for å redusere antallet pasienter som blir lagt inn på sykehus for å ha ledig plass til koronapasienter. Det blir også innført portforbud på nattestid for å redusere trafikkulykker, og det blir påbudt å bruke ansiktsmasker offentlig, ifølge AP..

P4 - 6 timer siden

Mener det er lite sannsynlig å bli smittet i utlandet

- Det er svært lite sannsynlig å bli smittet av koronaviruset hvis man reiser til landene som er markert grønne. Det sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til TV 2. Sykepleierforbundet gikk tidligere i dag ut og ba folk holde seg hjemme av henyn til de som jobber på sykehusene.

P4 - 5 timer siden

Politimann etterforskes etter avhør

En politimann etterforskes etter at han ble fysisk i et avhør. Ifølge TV 2 skal politimannen ha lagt en person i bakken og tatt halsgrep på ham fordi han nektet å gi fra seg passordet til Snapchat-kontoen sin i avhør. Saken etterforskes..

P4 - 6 timer siden

Beruset 19-åring brøt seg inn i bolig på Jevnaker

En familie på Jevnaker i Viken fant en fremmed mann i stua da de kom hjem i kveld. Ifølge politiet skal mannen ha vært veldig full da politiet kom til stedet og tok ham med til arresten. Mannen skal ha fortalt en historie om hvordan han kom seg dit som politiet ikke får til å henge på greip.

P4 - 6 timer siden

Rømte fra psykiatrisk institusjon

En pasient rømte i dag fra en psykiatrisk institusjon i Tromsø. Pasienten truet til seg en bil fra en ansatt og stakk fra stedet. Etter å ha etablert veisperring fikk politiet tak i pasienten..

P4 - 7 timer siden

Ferjekø på over én kilometer i Lofoten

Det er køer på over én kilometer på vei over til Lofoten i kveld. Det er ved fergeleiet Bognes i Ofoten at køene strekker seg over en kilometer bakover. Trafikkoperatør i Statens Vegvesen sier fergemannskapet aldri har opplevd så lang kø før..

P4 - 8 timer siden

Undersøkte brønner etter Madeleine McCann

Portugisisk politiet har den siste uken undersøkt brønner i Algarve-regionen på jakt etter britiske Madeleine McCann. Jenta var bare tre år da hun ble meldt savnet i 2007. Flere medier opplyser nå at politiet og dykkere har undersøkt brønner rundt 16 kilometer fra feriehuset hvor jenta ble meldt savnet..

P4 - 8 timer siden

Mener flyselskapene forsinker utbetalinger bevisst

Bransjeorganisasjonen Virke mener flyselskapene bevisst holder tilbake kundens penger. Da koronakrinse kom gikk flere flyselskaper fra et helautomatisk system til å behandle refusjoner på kansellerte flybilletter manuelt. Leder i Virke Reiseliv Astrid Bergmål mener det bare er en bevisst strategi.

P4 - 8 timer siden

Svekket mistanke om straffbar handling etter dødsfall

Politiet har svekket mistanken om at noe mistenkelig har skjedd etter at en mann ble funnet død i en bolig i Steinkjær. I en pressemelding i kveld opplyser politiet at de har gjort flere tekniske og taktiske undersøkelser som har svekket denne mistanken. En person ble siktet og pågrepet etter funnet, men er nå løslatt etter avhør..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt