P4 > Nyheter

Friday, 22 November, 03:52

P4 - 15 Oct 19 kl. 08:06

- Riktig å dømme til tvungent psykisk helsevern

Tirsdag begynner rettssaken mot den 20 år gamle russiske mannen som er tiltalt for to drapsforsøk i en Kiwi-butikk i Oslo i januar.
Ifølge tiltalen stakk han en kvinne i 20-årene i ryggen med en kniv, slik at hun ble påført livstruende skader.
Han skal også ha forsøkt å knivstikke en mann, men lyktes ikke.
Statsadvokaten vil at mannen skal dømmes til tvunget psykisk helsevern ..
Les mer på P4


Les mer om:
Kiwi, Oslo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Riktigå , dømme, til, tvungent, psykisk, helsevern
P4 - 02 Sep 19 kl. 20:42

Økning i bruk av tvungent psykisk helsevern

Det har vært en kraftig økning i hvor mange som blir dømt til tvungent psykisk helsevern. Fra 2014 og fram til i fjor har antallet økt fra 141 til 215, viser tall fra Nasjonal koordineringsenhet for dom til tvungent psykisk helsevern ved Oslo universitetssykehus. Nesten halvparten av de som ble dømt til dette har begått drap eller drapsforsøk..

NRK - 13 Nov 19 kl. 09:29

Dømt til tvungent psykisk helsevern

En 49 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha drept Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) brutalt med øks i Haugesund 19. februar i år. Det skriver TV 2..

NRK - 06 Nov 19 kl. 21:00

Dømt til tvungent psykisk helsevern

En russisk statsborger (20) som var tiltalt for drapsforsøk på to personer i en butikk i Oslo i januar, er i Oslo tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern..

NRK - 02 Nov 19 kl. 13:15

Flere i tvungent psykisk helsevern

Av de totalt 16 personene som er dømt til tvungent psykisk helsevern i Norge, bor tre av disse i Vennesla, skriver Vennesla Tidende. Vilkårene for en slik dom er alvorlig forbrytelse mot andre personer som eksempelvis drap, vold eller grove trusler..

Aftenposten - 02 Sep 19 kl. 20:10

For syke for fengsel, for farlige til å gå fri. Nå er 215 dømt til tvungent psykisk helsevern.

De er dømt for drap, drapsforsøk, vold og annen alvorlig kriminalitet, men er så syke at de ikke kan straffes. Antallet som er dømt til tvungent psykisk helsevern, øker kraftig..

Aftenposten - 13 Nov 19 kl. 09:34

Mann dømt til tvungent psykisk helsevern etter øksedrap

En 49 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapet på Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) i Haugesund tidligere i år..

VG - 13 Nov 19 kl. 09:28

Mann dømt til tvungent psykisk helsevern etter øksedrap

En 49 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapet på Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) i Haugesund tidligere i år..

P4 - 05 Nov 19 kl. 15:05

Ber om tvungent psykisk helsevern

Aktor har lagt fram påstand om tvungent psykisk helsevern for 49-åringen som er tiltalt for å ha drept en 67 år gammel kvinne med øks på en gravlund i Haugesund i februar. Det ble klart under aktors prosedyre i Haugaland tingrett i ettermiddag. De sakkyndige har tidligere slått fast at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Aftenposten - 28 Oct 19 kl. 17:04

36-åring dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapsforsøk på tog på Oslo S

En rumensk mann mener han fikk beskjed av djevelen om å reise til Oslo for å drepe. Nå har Oslo tingrett dømt ham til overføring til tvungent psykisk helsevern..

P4 - 28 Jun 19 kl. 16:14

- Bør dømmes til tvungent psykisk helsevern

17-åringen som er tiltalt for å ha drept en 16 år gammel jente på Vinstra mener han bør dømmes til tvungent psykisk helsevern. Det kom frem i retten i ettermiddag. Og det sier også hans forsvarer, Nora Hallén, som er helt tydelig på at 17-åringen var utilregnelig da drapet skjedde.

Fler nyheter fra P4

P4 - 7 timer siden

Hockey torsdag

I kveldens siste kamp i eliteserien i hockey, slo Storhamar Sparta 6-5. Storhamar scoret det siste målet 1 sekund før kampslutt. Stavanger leder nå på tabellen foran Storhamar, Frisk og Lillehammer..

P4 - 7 timer siden

Ingvild utestengt juni

Allerede i juni ble langrennsløper Ingvild Flugstad Østberg nektet av langrennsledelsen å delta i renn. Det gjaldt et rulleskirenn og en treningssamling. Av helsemessige årsaker har Flugstad Østberg fått startnekt i åpningshelga på Beitostølen og verdenscupåpningen i Ruka i Finland neste helg..

P4 - 6 timer siden

Sp måling

I en ny meningsmåling Ipsos har gjennomført for Dagbladet, får Sp 19,2 prosent oppslutning. Med dette er partiet dobbelt så stort som Frp og nesten jevnt med Ap og Høyre. Frp får en oppslutning på 9,7 prosent, som er det svakeste resultatet målt av Ipsos så lenge Frp har vært i regjering..

P4 - 8 timer siden

Pågrepet i Sandnes

Fire menn mellom 20 og 40 år er pågrepet etter en voldshendelse mot en kvinne i 40-åra på åpen gate i Sandnes i Rogaland ved 13-tida i dag. To av mennene ble pågrepet i en væpnet aksjon på Bedriftshotellet i Sandnes, melder NTB..

P4 - 7 timer siden

Ikke 6-timers dag

De ansatte ved Tines ostepakkeri på Heimdal i Trøndelag må jobbe lengre dager enn før. I 12 år har de hatt 6 timers dag, men nå må de arbeide sju og en halv time daglig, melder NRK. Tine sparer rundt 8 millioner kroner på at de ansatte jobber lengre hver dag..

P4 - 10 timer siden

Odd ulovlig gave

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five fra Arbeiderpartiet, ble politianmeldt i dag på grunn av en pengegave kommunen har gitt til Odd ballklubb. Gaven skal ikke ha vært til politisk behandling. Ifølge avisa Varden skal ordføreren i fjor ha inngått en avtale om å betale 400 tusen kroner til Odds 125-års jubileum..

P4 - 9 timer siden

Ute av curling-EM

Det norske herrelaget endte på 6. plass og er ute av sluttspillet i EM i curling, til tross for at de vant over Nederland i dag. I de innledende rundene ble Norge fradømt serien over England fordi en innbytter brukte en ulovlig kost..

P4 - 10 timer siden

Netanyahu korrupsjon

Det blir tatt ut korrupsjonstiltale mot Israels fungerende statsminister Benjamin Netanyahu. Det melder den israelske TV-kanalen Channel 13. Det skal være første gang en Israelsk statsminister står tiltalt for for korrupsjon..

P4 - 10 timer siden

Advarer om glatte veier

Innlandet politidistrikt advarer nå om glatte veier i distriktet. Det skjer etter at flere biler har havnet av veien på E6 ved Ringebu i Oppland..

P4 - 30 Nov 99 kl. 00:00

- Send julegavene ekstra tidlig

Posten ber nå folk om å sende juleposten ekstra tidlig dersom den skal rekke fram før julaften. Pakker som skal til Sverige, Danmark, Finland og Island, bør sendes før 13. desember, mens brev og små pakker som skal samme sted, bør sendes innen 15.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt