- Overvektige må virkelig passe på

Fedme er en vesentlig risikofaktor for coronasmittede, sier fransk epidemiolog og viser til at folk med fedme får flere komplikasjoner og er lenger smittsomme.

SE NÅ: Dagbladet TV gir deg siste nytt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den franske sjefepidemiologen Jean-François Delfraissy peker blant annet på en studie av svineinfluensa-utbruddet i 2009, som konkluderte med at faren for å havne på sykehus var dobbelt så stor hos folk med fedme som hos andre, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Han viser også til en folkehelsestudie fra University of Michigan som konkluderer med at folk med fedme er smittsomme over lengre tid, og dermed kan bidra til at smitten brer seg blant en større del av befolkningen.

Unge kan rammes

Delfraissy, som leder det faglige rådet franske myndigheter forhører seg med under coronakrisen, er bekymret for ungdom som blir smittet av viruset.

– Det kan slå ut unge mennesker, særlig de med fedme. De som er overvektige, må virkelig passe på, sa epidemiologen i et intervju med franceinfo radio.

40 prosent av amerikanerne

Epidemiologen mener 25 prosent av Frankrikes befolkning lever med stor risiko for koronaviruset enten fordi de er gamle, har andre sykdommer eller lider av fedme. Spesielt bekymret er han for befolkningen i USA, der over 40 prosent av befolkningen er alvorlig overvektige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.