- Ikke få panikk

Den første personen som ble påvist smitte av coronaviruset i Norge har gitt en uttalelse.

SMITTET: Folkehelseinstituttet opplyser at tre nye personer er smittet av coronaviruset i Norge. Reporter: Frode Andresen. Video: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seint torsdag kveld har Tromsø kommune sendt ut en uttalelse fra kvinnen som har blitt påvist smitte av coronaviruset i Tromsø.

- Jeg føler meg frisk og har det bra. Jeg får tett oppfølging fra kommunen og øvrige helsemyndigheter. Nå vil jeg oppfordre alle til å sette seg inn i rådene som kommer fra myndighetene og ikke få panikk.

- Etter at saken ble kjent i media i går kveld, har jeg og min nærmeste familie hatt en enorm pågang fra omverdenen og spesielt journalister. Jeg har nå behov for ro. Jeg ber om forståelse for dette, og håper mediene kan respektere at jeg og den nærmeste familien min ikke vil bli kontaktet.

Samtidig opplyser Tromsø kommune at de har jevnlig kontakt med kvinnen.

Reiserute

Kvinnen ankom Oslo fra Hubei-regionen i Kina før helga. I Oslo ble hun testet for coronasmitte, som ga et negativt resultat.

Deretter ble hun fraktet til Tromsø med et rutefly. I Tromsø ble hun fraktet fra flyplassen til leiligheten med bil. Der ble det utført en ny test, som ga et positivt resultat.

Torsdag kveld bekreftet Folkehelseinstituttet at ytterligere tre personer har blitt påvist smitte i Norge. To befinner seg i Oslo kommune, og har trolig blitt smittet under et opphold i Nord-Italia. Den tredje befinner seg i Asker og Bærum, og har trolig blitt smittet i forbindelse med et opphold i Iran.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.