P4 > Nyheter

Sunday, 05 April, 17:24

P4 - 27 Feb 20 kl. 14:24

- Ikke for strenge om sykepenger

EU-kommisjonen mener norske myndigheter likevel ikke har tolket reglene feil i NAV-skandalen.
De støtter dermed en norsk høyesterettsdommer som mener ingen av de som er dømt for trygdebedragerier er behandlet for strengt.
I følge rett24 mener kommisjonen at det er opp til statene selv om de vil stille oppholdskrav for rett til sykepenger, så lenge man får ytelsen om man flytter permanent..
Les mer på P4


Les mer om:
NAV

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ikke, for, strengeom , sykepenger
VG - 12 Dec 19 kl. 09:25

For 19 år siden vant Odd (68) frem om sykepenger i utlandet: Men NAV fortsatte å gjøre feil

Etter en runddans med byråkratiet i Norge, vant Odd Misund frem hos ESA allerede i 2000: Norske myndigheter fikk streng beskjed om at de ikke kunne nekte sykepenger til folk som oppholder seg i andre EØS-land..

VG - 12 Dec 19 kl. 09:25

For 19 år siden vant Odd (68) frem om sykepenger i utlandet: Men NAV fortsetter å gjøre feil

Etter en runddans med byråkratiet i Norge, vant Odd Misund frem hos ESA allerede i 2000: Norske myndigheter fikk streng beskjed om at de ikke kunne nekte sykepenger til folk som oppholder seg i andre EØS-land..

P4 - 03 Nov 19 kl. 08:49

- Ikke fritt fram å motta trygd i utlandet

- Det er fortsatt ikke fritt frem å motta sykepenger eller arbeidsavklaringspenger i utlandet, det følger med forpliktelser og vilkår. Det sier Arbeidsminister Anniken Hauglie til VG. Siden 2012 er minst 48 personer feilaktig dømt til fengsel etter de fikk arbeidsavklaringspenger, sykepenger og pleiepenger mens de var i utlandet.

Aftenposten - 23 Mar 20 kl. 10:40

FHI: Strenge tiltak kan måtte pågå i måneder

Det er ikke mulig å stoppe koronaepidemien, mener Folkehelseinstituttet (FHI). Det kan bety strenge tiltak i flere måneder framover..

Klartale - 20 Mar 20 kl. 12:59

Nye regler for sykemelding

Du må ikke lenger ha erklæring fra lege for å få sykepenger fra Nav. Det gjelder dersom du har fravær som følge av korona-viruset..

Klartale - 22 Mar 20 kl. 21:32

Solberg: – Uvisst hvor lenge vi må ha strenge krav

Statsminister Erna Solberg vet ikke hvor lenge Norge må leve under strenge krav. Men hun tror vi kommer til å feire en annerledes 17.mai..

NRK - 15 Mar 20 kl. 23:50

Ber boligmeglere ta strenge grep

Eiendomsmeglere må ta strenge grep for å begrense smittefaren under visning, sier bransjeorganisasjonen Eiendom Norge. Det er allerede færre på visninger. Bransjen frykter færre salg og at mange meglere vil bli permittert..

NRK - 28 Mar 20 kl. 09:55

Kinesere får reise til Wuhan

Strenge reiserestriksjoner er blitt opphevet i byen Wuhan, hvor koronautbruddet begynte. De elleve millioner innbyggerne i byen har levd med svært strenge restriksjoner i nesten to måneder. Kina sier at virusutbruddet i landet er under kontroll..

Aftenposten - 06 Nov 19 kl. 10:45

Kallmyr inspirert av strenge asylregler i Australia

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) finner erfaringene fra strenge asylregler i Australia inspirerende og vil fjerne motivasjonen for båtmigranter til Europa..

NRK - 22 Jan 20 kl. 16:28

Nav: Ingen systematisk feil

En gjennomgang av Navs praktisering av EØS-regelverket viser at det ikke er gjort feiltolkninger på flere områder enn arbeidsavklaringspenger, sykepenger og pleiepenger. Det er Arbeids- og velferdsdirektoratet som har vurdert Navs håndtering..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Tre koronadødsfall ved sykehjem i Oslo

Tre beboere med påvist koronasmitte døde ved to ulike sykehjem i Oslo lørdag. Det melder Sykehjemsetaten i en pressemelding nå i ettermiddag. En av beboerne bodde på Nordseterhjemmet, og de to andre på Majorstutunet bo- og behandlingssenter.

P4 - 1 time siden

Paven talte uten publikum

Selv paven går digitalt i disse dager. Palmesøndag er tradisjonelt en dag da paven holder påskens første messe. Men i år talte pave Frans uten publikum på Petersplassen.

P4 - 45 minutter siden

Smittede bør bruke munnbind

Folkehelseinstituttet har oppdatert sine munnbind-anbefalinger i dag. Nå ber de alle med mistenkt eller bekreftet koronasmitte om å bruke munnbind. Tidligere var anbefalingen at munnbind skulle brukes i møte med primærhelsetjeneste og såkalt prehospital tjeneste.

P4 - 30 minutter siden

Dødstallet i Storbritannia kan nå 20.000

4.943 personer er nå døde av koronaviruset i Storbritannia. Antallet døde har økt med 621 siste døgnet.

P4 - 1 time siden

Unntas fra utreiseforbud

Helsepersonell som skal delta i internasjonalt hjelpearbeid, kan nå unntas fra utreiseforbudet. Det har Helse- og omsorgsdepartementet bestemt i dag. Som vi hørte på P4-nyhetene tidligere i dag, har Røde Kors og Leger Uten Grenser bedt om unntak da det nå blir stort behov for helsearbeidere i fattige land der koronasmitten begynner å bre seg..

P4 - 2 timer siden

Vil ha kompetanseheving for flere

Arbeidstakerorganisasjonene Akademikerne og NITO krever at osgå arbeidsledige akademikere skal få rett til kompetanseheving. Før helgen la regjeringen penger på bordet for at permitterte skal gjøres klare til å gå raskt tilbake i jobb etter koronakrisen. Men de som organiserer de høyest utdannede, mener permitterte også må få ta kurs som del av en akademisk grad - inntil 20 studiepoeng.

P4 - 2 timer siden

- Uaktuelt å åpne skoler nå

- Det er uaktuelt for Oslo å åpne skoler og barnehager rett etter påske. Det sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen til Aftenposten. Hun sier det ikke er trygt å åpne ennå, og mener det heller ikke er riktig av praktiske hensyn, fordi folk trenger forutsigbarhet.

P4 - 2 timer siden

WHO: - rapporter om mer vold i hjemmet

Verdens helseorganisasjon, WHO, er bekymret etter rapporter om mer vold i familier etter at virusutbruddet begynte. Her hjemme har politiet sagt at de frykter de ikke klarer å avdekke alle tilfellene av vold i nære relasjoner når folk er i karantene og har hjemmekontor. WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus, sier slike saker har økt i flere land..

P4 - 2 timer siden

Vil ikke sette inn mannskaper i Oslo

Sjef for Sivilforsvaret, Tore Ketil Stårvik, vil ikke sette inn sine mannskaper i Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen har sagt at det er aktuelt for å sørger for at folk følger ikke bryter bestemmelsene om å holde avstand, og å ikke samles i store grupper. Stårvik sier til Forsvarets Forum at de ikke oppfatter situasjonen som kritisk og akutt, og ber Oslo kommune vurdere andre alternativer først..

P4 - 3 timer siden

- Nav-systemene hadde kollapset

Dersom denne krisen hadde oppstått for tre år siden, ville Navs systemer ha kollapset. Det sier IT-direktør i Nav, Jonas Slørdahl Skjærpe. Arbeidsledigheten har under koronakrisen skutt i været, og er nå på det høyeste nivået siden 2.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt