- Håper Venstre tenker seg om én gang til

Siv Jensen (Frp) holder fast ved at partiet er ferdig med bompengeforhandlingene, selv om Venstre ikke stiller seg bak avtaleskissen.

BOMKAOS: Siv Jensen om bompengekaoset. Reporter: Trym Mogen. Video: Bjørge Dahle Johansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kunne en smilende Siv Jensen meddele at Fremskrittspartiet hadde godtatt et utkast til en løsning på bompengestriden. Regjeringspartienes forhandlinger om bompenger har foregått siden før sommeren.

Likevel startet uka med en regjering i full splid: Venstre er ikke enig. Partiet vil forhandle videre om skissen.

Det store spørsmålet er: Vil det bli en regjeringskrise på grunn av bompenger?

Mandag klokka 19.45 møtte Frp-lederen til partilederutspørring hos NRK.

Under utspørringen vil ikke Jensen gå inn på avtalens innhold før de er ferdige med den og den kan offentliggjøres, men hun ville fortelle om Frp's ambisjoner:

- Vi ønsker både lavere takster, ønsker å slette gjeld, ønsker å legge ned flere bomprosjekter. Vi ønsker rett og slett at folk skal oppleve at de får sitte igjen med litt mer i egen lommebok enn de nå opplever, sa Jensen.

Vil ikke forhandle videre

Selv om Høyres Jan Tore Sanner i morges var krystallklar på at alle de fire partiene har et ansvar for å finne en løsning, holder Jensen på sitt:

- Vi blir ikke tvunget til noe som helst. Vi er nå ferdig forhandlet, sier Jensen på vei ut fra NRK, og legger til at det hadde vært hyggelig å snakke om andre saker mot slutten av valgkampen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.