P4 > Nyheter

Monday, 18 November, 14:52

P4 - 18 Oct 19 kl. 14:14

- Hever terskelen for å varsle

Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm frykter at boka til Haddy Njie kan gjøre at folk vegrer seg for å varsle om seksuell trakassering.
Njie ga nylig ut ei bok om hvordan hun og ektemannen Trond Giske opplevde #metoo-sakene.
Bjurstrøm sier til Dagens Næringsliv at boka skaper et feilaktig inntrykk av at seksuell trakassering automatisk er en straffbar handling..
Les mer på P4


Les mer om:
Hanne Bjurstrøm, Haddy Njie, Trond Giske, Dagens Næringsliv

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hever, terskelen, forå , varsle
Hegnar.no - 18 Jul 19 kl. 06:16

Stadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien

Terskelen for å varsle om avvik i olje- og gassektoren blir stadig høyere, ifølge en rapport fra Petroleumstilsynet..

P4 - 18 Jul 19 kl. 15:33

– En holdningsutfordring

– Vi må klare å snu utviklingen med at arbeidere i oljebransjen ikke tør å varsle om sikkerhetsavvik. Det mener Arbeiderpartiet. I en undersøkelse Petroleumstilsynet har gjort sier en av tre at det er ubehagelig å varsle om slike avvik.

P4 - 17 Jul 19 kl. 11:47

Hever aldersgrense på røyk

Den amerikanske delstaten New York hever aldersgrensen for røyking fra 18 til 21 år. Endringen trer i kraft i november, og målet er at færre tenåringen skal bli avhengige av røyk. 95 prosent av alle som røyker i USA begynner før de har fylt 21, ifølge den amerikanske kreftforeningen..

P4 - 12 Aug 19 kl. 11:45

Hever farenivået for Veslemannen

Norges vassdrags- og energidirektorat hever farenivået til oransje for fjellpartiet Veslemannen i Romsdal. Bakgrunnen er at det har kommet opp mot 20 millimeter nedbør i løpet av det siste døgnet, som har gitt økte hastigheter i fjellpartiet, opplyser NVE..

E24 - 20 Sep 19 kl. 13:36

Første bank ut: DNB hever boligrenten

Norges største bank hever boliglånsrenten med 0,25 prosentpoeng etter at Norges Bank satte opp styringsrenten torsdag..

P4 - 07 Jul 19 kl. 09:52

Hever farenivået på Mannen

NVE hever nå farenivået på fjellpartiet Veslemannen til rødt. Det skjer etter mange steinsprang i natt og at bevegelsene økte betydelig i den øvre delen av fjellpartiet etter mye snøsmelting, skriver NVE. Nå i morgentimene er det også tegn på at bevegelsene øker i nedre del av fjellpartiet.

E24 - 19 Sep 19 kl. 10:00

Norges Bank hever renten for fjerde gang på ett år

Norges Bank hever renten for fjerde gang på ett år. På forhånd var det stor usikkerhet om det ville skje, etter økt global uro og rentekutt utenlands..

P4 - 07 Jul 19 kl. 09:35

Iran hever anrikingsgraden

Iran øker nå anrikingen av uran i en høyere grad enn det atomavtalen tillater. Det opplyser landets myndigheter. Iran har lenge varslet at de ville gå bort fra den avtalte grensen etter at USA har trukket seg fra avtalen og innført harde sanksjoner mot landet.

E24 - 20 Sep 19 kl. 13:36

Første bank ut: DNB hever boligrenten etter Norges Banks renteheving

DNB hever boligrenten med 0,25 prosentpoeng etter Norges Banks renteheving, og er dermed første bank ut etter Norges Banks rentehevning..

NRK - 11 Nov 19 kl. 09:51

Fant ukjent korallrev ved Stord

Forskere fra Havforskningsinstituttet har funnet et korallrev ved Bukkaskjeret på terskelen til Hardangerfjorden. Det strekker seg flere hundre meter i hver retning, og forskerne antar det er minst 4000 år gammelt..

Fler nyheter fra P4

P4 - 10 minutter siden

Ikke mistenkelig dødsfall

Politiet mistenker ikke at det har skjedd noe straffbart med den 36 år gamle mannen som ble funnet død i Vanassen i Stavanger lørdag. De opplyser i dag at de ser på det som en drukningsulykke..

P4 - 30 minutter siden

Eksplosjon på skole i Sverige

En person er kjørt til sykehus etter en eksplosjon på en skole i Helsingborg i Sverige rundt klokken ett i dag. Personen skal ikke være alvorlig skadet, melder SVT. Politiets bombegruppe er på vei til stedet for å undersøke at det ikke er flere gjenstander som kan eksplodere.

P4 - 30 minutter siden

Jehovas vitner beholder statsstøtten

Jehovas vitne får beholde statsstøtten selv om medlemmene i trossamfunnet ikke får stemme ved valg. Fylkesmannen i Oslo og Viken har konkludert med at det ikke er et juridisk holdbart grunnlag for å trekke statsstøtten tilbake, melder Dagbladet. Da det ble kjent i høst at medlemmer blir ekskludert om de stemmer, ba barne- og familieministeren Fylkesmannen vurdere statstøtten..

P4 - 45 minutter siden

Arbeidstilsynet: - Alvorlig at ledere ikke blir mer bevisste

- Nå må ledere ta ansvar og sette seksuell trakassering på dagsorden. Det er den klare oppfordringen fra direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet. En ny undersøkelse Kantar har gjort for NHO viser at 8 av 10 spurte mener ledelsen har for lite fokus på seksuell trakassering opp mot julebordsesongen..

P4 - 45 minutter siden

- Et svik fra de folkevalgte

Det er de folkevalgte på Stortinget som har sviktet når togtilbudet er så dårlig som i dag. Det sier leder i Pendlerforeningen, Willy Frantzen. I en fersk undersøkelse fra Vy faller kundenes tilfredshet som en stein på samtlige av landets togstrekninger..

P4 - 1 time siden

Fikk tilbud om helsehjelp drapsdagen

Politiet ble varslet om den 27 år gamle mannen som er siktet for knivdrap i Florø i Sogn og Fjordane natten før drapet skjedde. Han skal ha forsøkt å ta seg inn i en privatbolig og oppførte seg truende, og eieren ringte politiet. Politiet skal så ha varslet den lokale legevakten, melder Bergens Tidende.

P4 - 1 time siden

Utsetter åpningen av Nasjonalmuseet

Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt. I følge NTB blir det nå ikke åpnet før våren 2021. Etter planen skulle det åpnet for publikum til neste år.

P4 - 1 time siden

Jordskredfare på Østlandet

Det er jordskredfare for deler av Østlandet nå, Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå. Det ventes mye nedbør, opp mot 40 millimeter i døgnet fram til tirsdag. Samtidig skal temperaturene stige så det blir regn og snøsmelting.

P4 - 2 timer siden

Ungdomsskole evakuert

387 elever ved Eidsberg Ungdomsskole i Østfold ble evakuert i ettermiddag etter at flere fikk pustebesvær. Opp mot 200 elever skal ha fortalt om ubehagelig lukt og svie i øynene og de sjekkes av helsepersonell og lege. Politiet undersøker om det kan være pepperspray eller CS-gass som er utløst..

P4 - 2 timer siden

Kunnskapsministeren: - Største endring på 13 år

Mer praktisk arbeid, digital dømmekraft, læring om 22. juli og kildekritikk. Det er bare noen av temaene i de nye læreplanene, som kunnskapsminister Jan Tore Sanner lanserte i formiddag.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt