Dagbladet > Utenriks

Tuesday, 19 October, 14:30

Dagbladet - 20 sep 21 kl. 11:02

- Frankrike er ofte sure

Da Joe Biden offentliggjorde den hemmelige atomavtalen, tapte Frankrike ansikt og over 320 milliarder kroner. Nå er franskmennene i harnisk..
Les mer på Dagbladet


Les mer om:
Joe Biden, Frankrike

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frankrikeer , ofte, sure
NRK - 19 sep 21 kl. 06:33

Spilte med åpne kort sier minister

Australia var åpne og ærlige med Frankrike om bekymringer om ubåtkontrakten som aldri ble noe av, sier den australske forsvarsministeren. Australias forsvarsavtale med USA førte til at det aldri ble noe av ubåtkjøpet fra Frankrike. Det har utløst en diplomatisk krise.

NRK - 18 sep 21 kl. 11:21

USA vil møte Frankrike neste uke

USA håper de får diskutert striden med Frankrike om en ny sikkerhetsavtale med Australia ved FNs hovedforsamling neste uke. Det sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse lørdag. Talsmann Ned Price sier i uttalelsen at Frankrike er «en viktig partner og vår eldste allierte».

NRK - 12 sep 21 kl. 07:14

Frankrike: Taliban lyg!

Den franske utanriksministeren Jean-Yves Le Drian seier at Frankrike ikkje vil ha noko samband med Taliban-regjeringa i Afghanistan. Han viser til at Taliban sa dei ville la utlendingar og nokre afghanerar fritt forlate landet, og dei snakka om ein inkluderande regjering. – Dei lyg!

NRK - 17 sep 21 kl. 22:02

Frankrike hentar heim ambassadørar

Frankrike hentar heim ambassadørane sine i USA og Australia etter at sistnemnde droppa ubåtavtalen med Frankrike. Australia valte heller å inngå ei forsvarsavtale med USA og Storbritannia. Det inneber at Australia skal bygge tolv atomdrivne ubåtar, noko som sat ein stoppar for storkontrakten på 40 milliardar dollar med Frankrike.

NRK - 18 sep 21 kl. 03:20

USA håper på samtale med Frankrike

USA ønsker å få diskutere med Frankrike om sin forsvarsavtale med Australia på FNs generalforsamling neste uke, opplyser utenriksdepartementet fredag. – Frankrike er en viktig partner og vår eldste allierte, skrev talsmann for utenriksdepartementet, Ned Price på Twitter fredag. Den diplomatiske striden oppsto da en omfattende forsvarsavtale mellom USA, Australia og Storbritannia ble kunngjort onsdag.

VG - 21 sep 21 kl. 19:53

Stoltenberg om Frankrike: Forstår at de er skuffet

NEW YORK (VG) – Jeg forstår at Frankrike er skuffet, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg til VG. Det er første gang han uttaler seg om konflikten mellom Frankrike og USA, etter at Australia i forrige uke droppet den gigantiske ubåt-avtalen med Frankrike..

NRK - 02 aug 21 kl. 03:44

Pandatvillinger født i Frankrike

I Frankrike fødte kjempepandaen Huan Huan i natt tvillinger. – De to ungene er rosa. De er i veldig fin form.

NRK - 20 jun 21 kl. 17:23

Politiet åtvarar mot overgrepstrend

Born og unge sel sex til andre unge i sosiale medium, og det utviklar seg ofte til overgrep. Agder-politiet slår alarm og ber foreldre følgja med, skriv NTB. Fædrelandsvennen skreiv denne veka om trenden som uroar politiet og overgrepsmottaket i Agder.

VG - 15 jul 21 kl. 09:59

Koster billige klær mer nå enn før i tiden?

Moteindustrien selger oss en drøm om hvem vi kan være på utsiden, som ofte blekner etter første vask. Hva gjør man så? Da bærer det ut i butikkene igjen for å jage en ny drøm, og den finner man ofte på salg.

VG - 06 aug 21 kl. 10:27

To myter og to fakta om kjernekraft

Kjernekraft er mye diskutert den seneste tiden, men media og mange nettsteder er fulle av usannheter og halvsannheter. Her er to myter jeg ofte møter, og to fakta som ofte ignoreres..

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 6 timer siden

Funn av 900 år gammelt sverd

Et meterlangt sverd har blitt funnet på havets bunn, utenfor Israels kyst. Det antas å ha tilhørt korsfarere som seilte til «Det hellige hav»..

Dagbladet - I førrgår: 04:57

Britisk etterretning kjente drapsmannen

Mannen som drepte den britiske politikeren David Amess, var kjent for politiet og var blitt sendt på et program for avradikalisering..

Dagbladet - I førrgår: 03:51

Sliter mot republikanske fiender

Pengestøtten har begynt å fosse inn til amerikanske politikere før mellomvalget neste år. Noen av Donald Trumps verste fiender i det republikanske partiet, som Liz Cheney, samler inn langt mer enn kandidatene Trump ønsker i stedet..

Dagbladet - 13 okt 21 kl. 12:13

Ble mor. Så kom skrekkbeskjeden

- Jeg vil ikke la søstera mi dø mens babyen venter på henne..

Dagbladet - 11 okt 21 kl. 18:24

Innrømmer at situasjonen er «dyster»

Den nordkoreanske lederen Kim Jong-un erkjenner at tidligere økonomiske planer ikke lyktes, og gjør nå en innsats for å forbedre levevilkårene i landet..

Dagbladet - 11 okt 21 kl. 04:12

Drepte Sydney (25) - deltok i leteaksjon

25-årige Sydney Sutherland kom aldri hjem fra joggeturen i fjor sommer. Nå er en 29-årig bonde dømt til livstid for kidnapping, voldtekt og drap..

Dagbladet - 08 okt 21 kl. 06:50

Skulle ha kaffe: Møtt av skrekksyn

- Jeg fatter ikke at jeg ryddet unna deler av oppvasken uten å legge merke til den, sier Keith Williams..

Dagbladet - 07 okt 21 kl. 22:13

- Ville oppheve eksens forbannelse

En mann i USA saksøker en selverklært synsk kvinne etter at hun lovet å oppheve ekskjærestens forbannelse..

Dagbladet - 07 okt 21 kl. 17:11

- Bli hjemme hvis du har symptomer

15 nye dødsfall med bekreftet covid-19..

Dagbladet - 07 okt 21 kl. 01:26

- Vil forandre historiens gang

Verdens helseorganisasjon godkjenner en vaksine mot malaria. Forventningene til hvordan dette skal redde hundretusenvis av liv er skyhøye etter lærdommen fra coronavaksinene..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt