Klimapolitikk

- En stor skuffelse

Miljøorganisasjoner gir strykkarakter til Venstres klima-innsats i regjering.

FÅR KRITIKK: Miljøorganisasjonene Zero og Greenpeace mener Venstre og Klima- og miljøminister Ola Elvestuen foreløpig har fått til lite på klimafeltet siden partiet kom i regjering i januar. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Miljøorganisasjonene Zero og Greenpeace mener Venstre og Klima- og miljøminister Ola Elvestuen foreløpig har fått til lite på klimafeltet siden partiet kom i regjering i januar. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Venstre gikk inn i regjering med Høyre og FrP i januar, sto klimapolitikken høyt på dagsordenen for det grønne partiet i regjeringskonstellasjonen.

Under forhandlingene sørget Venstre for at blant annet Lofoten, Vesterålen og Senja holdes fri for oljeaktivitet i denne stortingsperioden. Partiets nestleder, Ola Elvestuen, overtok statsrådsposten med ansvaret for klima og miljø.

Etter et halvt år i regjering holder i dag Venstre sin oppsummerende pressekonferanse før sommerferien.

Dagbladet har spurt miljøorganisasjoner i Norge om hvordan de vurderer Venstres innsats på klima og så langt som regjeringsparti.

-Må komme sterkt tilbake

- Det er lite de har lyktes med, sier Marius Holm, daglig leder i miljøstiftelsen Zero.

- De mislyktes med å sette preg på klimameldingen, og for å rette opp det må de komme sterkt tilbake til høsten med sektorvise planer for hvordan vi skal få til et teknologiskifte og kutte utslipp.

Holm mener Venstre også må sørge for at neste års statsbudsjett kommer med avgiftsendringer som gir en raskere omstilling i transportsektoren, og at det satses videre på teknologiskifter i industrien – blant annet karbonfangst- og lagring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.