P4 > Nyheter

Wednesday, 22 January, 00:19

P4 - 15 Jan 20 kl. 05:26

- Drapet på Soleimani nødvendig

USAs president Donald Trump forsvarer drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani.
I en tale på et valgkamparrangement i Milwaukee sa Trump at at USA ville ha mistet opptil fem ambassader dersom generalen ikke ble drept.
Han kalte også generalen som ble likvidert i et amerikansk angrep utenfor Bagdad for en drittsekk..
Les mer på P4


Les mer om:
USAs, Donald Trump, Qasem Soleimani, Milwaukee, Trump, USA, Bagdad, Soleimani

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Drapet, Soleimani, nødvendig
NRK - 04 Jan 20 kl. 17:19

Lover å hevne drapet på Soleimani

Irans president Hassan Rouhani lover at hele landet skal hevne drapet på general Qasem Soleimani, skriver CNN. Rouhani besøkte lørdag familien til Soleimani. Generalens datter spurte om hvem som skulle hevne hennes far.

NRK - 04 Jan 20 kl. 12:14

Vil hevne drapet på Soleimani

General Gholamali Abuhamezeh i den iranske revolusjonsgarden sa fredag at 35 amerikanske mål i regionen er innenfor rekkevidden for Iran. Han sier at de forbeholder seg retten til å hevne drapet på generalen Qasem Soleimani i Bagdad natt til fredag..

Klartale - 06 Jan 20 kl. 09:06

Slik reagerer Iran etter drapet

USA drepte generalen Qasem Soleimani i et angrep. Nå lover mannen som tok over, hevn mot USA. Iran sørger over Soleimani..

VG - 09 Jan 20 kl. 07:34

Militser kan hevne drapet på Soleimani

Selv om president Donald Trump tonet ned konflikten med Iran onsdag, kan Iran-vennlige militser i hele Midtøsten kan på eget initiativ, eller på oppdrag fra Iran, gjengjelde drapet på general Qassem Soleimani..

NRK - 04 Jan 20 kl. 14:50

Kritiserer drapet på Soleimani

Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, sa lørdag at USAs drap på den iranske generalen Qasem Soleimani strider mot internasjonale normer. Han kondolerte også til Irans utenriksminster Mohammad Javad Zarif i samtale mellom de to, melder Reuters..

NRK - 06 Jan 20 kl. 06:36

Datter lovet hevn over Soleimani

Datteren til den drepte Qasem Soleimani talte i farens begravelsesseremoni i Iran. Hun sa at farens martyrdom vil føre til en mørk dag både i Israel og USA, melder iransk TV. Iran har varslet at drapet skal hevnes..

Aftenposten - 06 Jan 20 kl. 14:03

Strid om drapet på Soleimani krenker folkeretten

Eksperter strides om USAs drap på den iranske generalen Qasem Soleimani i Irak er i strid med folkeretten..

Aftenposten - 06 Jan 20 kl. 14:03

Strid om hvorvidt drapet på Soleimani krenker folkeretten

Eksperter strides om USAs drap på den iranske generalen Qasem Soleimani i Irak er i strid med folkeretten..

NRK - 15 Jan 20 kl. 03:08

Trump forsvarte Soleimani-drapet

I en tale på et valgkamparrangement i Milwaukee i Wisconsin forsvarte president Donald Trump igjen droneangrepet på generalen Qasem Soleimani. – Dersom jeg ikke drepte ham, så la oss si at vi hadde mistet tre, fire, fem ambassader, sa Trump i talen..

VG - 06 Jan 20 kl. 05:27

Iransk journalist i USA: Slik er iranere splittet om Soleimani

NEW YORK (VG) Hundretusener sørger over drapet på Qasem Soleimani. Men mange er også glade for at den mektige generalen er død, sier den iranske journalisten og menneskerettighetsaktivisten Roozbeh Mirebrahimi..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

95 drept daglig i Mexico

Over 34.000 mennesker ble drept i Mexico i fjor. Det viser tall fra myndighetene.

P4 - 1 time siden

Flertall vil avsette Trump

Et flertall i USA mener det er rett å avsette Donald Trump. Det viser en meningsmåling fra CNN. 51 prosent svarer at presidenten bør finnes skyldig i riksrettssaken som startet i Senatet i kveld, mens 41 prosent er imot.

P4 - 1 time siden

Omfattende trusler mot skoler og bedrifter

Politiet har startet full etterforsking etter at ti skoler og bedrifter er utsatt for terrortrusler. Truslene er fremsatt på Instagram og i chattekanaler, og skal stamme fra IP-adresser via servere i utlandet. Det er snakk om skoler og foretak i Vestfold, Drammens-områder og Hallingdal, melder TV2.

P4 - 2 timer siden

Rekke bedrageriforsøk mot polakker

En rekke polske borgere i Norge er blitt utsatt for bedrageri den siste tid. Ofrene har blitt oppringt av personer som utgir seg for å være politi og som lures til å tro at de er i fare, og at de må gi fra seg verdisaker. Politiet sier til TV2 at det er snakk om betydelige verdier som er stjålet, og prøver nå å advare det polske miljøet i Norge mot svindelen..

P4 - 4 timer siden

Norge klar for semifinale

Norge er videre i håndball-EM etter å ha slått Island 31-28 i Malmø i kveld. Islendingene slo kraftig tilbake i andreomgang, men likevel holdt det ikke mot en sterk norsk laginnsats..

P4 - 2 timer siden

FrP kraftig frem etter regjeringsexit

FrPs regjeringsbrudd har ikke falt mange velgere tungt for brystet. Partiet går frem hele 5,9 prosentpoeng i en fersk måling fra TV2 som ble gjort i dag, altså dagen etter Siv Jensen varslet at de forlater den borgerlige regjeringen. Partiet går dermed forbi Senterpartiet, med 14,6 prosent oppslutning mot 14,5, og er Siv Jensens beste måling på to år.

P4 - 3 timer siden

Intensiverer kamp mot uforsikrede

Statens vegvesen går til kamp mot bilister som kjører uten pålagt forsikring. Ifølge NRK er 35.000 kjøretøy uten forsikring i Norge i dag, og etaten intensiverer nå kontroller for å luke bilistene ut.

P4 - 3 timer siden

Pelsdyrbønder kan få full erstatning

FrP kan være med å sikre at pelsdyrbønder får full erstatning. Det melder NRK. Partiet sier nå de vil støtte opposisjonen på Stortinget om å bedre kompensasjonsordningene når næringen skal avvikles innen 2025.

P4 - 4 timer siden

Flere veier stengt i uvær i Finnmark

Dårlig vær skaper problemer på veiene i Finnmark. Hele 16 veistrekninger er enten stengt eller kolonnekjørt på grunn av uvær, ras eller at det utføres opprydningsarbeid. Det er sendt ut gult farevarsel om kraftig snøfokk fort kyst- og fjordstrøkene i Vest-og Øst-Finnmark..

P4 - 4 timer siden

- Trump gikk imot våre verdier

- USAs president Donald Trump har ved sine handlinger gått imot verdiene vår nasjon er bygd på. Det sa demokraten Adam Schiff til medlemmene i Senatet i riksrettsaken mot presidenten som startet i kveld, norsk tid. Trump er anklaget for å ha presset Ukraina til å etterforske sin politiske rival Joe Biden og for å ha forsøkt å stanse Kongressens etterforskning av saken.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt