P4 > Nyheter

Fredag, 07 August, 20:12

P4 - 15 jan. 20 kl. 05:26

- Drapet på Soleimani nødvendig

USAs president Donald Trump forsvarer drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani.
I en tale på et valgkamparrangement i Milwaukee sa Trump at at USA ville ha mistet opptil fem ambassader dersom generalen ikke ble drept.
Han kalte også generalen som ble likvidert i et amerikansk angrep utenfor Bagdad for en drittsekk..
Les mer på P4


Les mer om:
USAs, Donald Trump, Qasem Soleimani, Milwaukee, Trump, USA, Bagdad, Soleimani

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Drapet, Soleimani, nødvendig
P4 - 07 juli 20 kl. 05:37

- Drapet på Soleimani var ulovlig

- Drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani Irak i januar, var ulovlig. Det mener FN-topp, Agnès Callamard. Soleimani og ni andre ble drept i et amerikansk droneangrep, noe som førte til kraftige reaksjoner, og i juni ble det kjent at Iran har utstedt en arrestordre på president Donald Trump.

NRK - 04 jan. 20 kl. 17:19

Lover å hevne drapet på Soleimani

Irans president Hassan Rouhani lover at hele landet skal hevne drapet på general Qasem Soleimani, skriver CNN. Rouhani besøkte lørdag familien til Soleimani. Generalens datter spurte om hvem som skulle hevne hennes far.

NRK - 04 jan. 20 kl. 12:14

Vil hevne drapet på Soleimani

General Gholamali Abuhamezeh i den iranske revolusjonsgarden sa fredag at 35 amerikanske mål i regionen er innenfor rekkevidden for Iran. Han sier at de forbeholder seg retten til å hevne drapet på generalen Qasem Soleimani i Bagdad natt til fredag..

Klartale - 06 jan. 20 kl. 09:06

Slik reagerer Iran etter drapet

USA drepte generalen Qasem Soleimani i et angrep. Nå lover mannen som tok over, hevn mot USA. Iran sørger over Soleimani..

VG - 09 jan. 20 kl. 07:34

Militser kan hevne drapet på Soleimani

Selv om president Donald Trump tonet ned konflikten med Iran onsdag, kan Iran-vennlige militser i hele Midtøsten kan på eget initiativ, eller på oppdrag fra Iran, gjengjelde drapet på general Qassem Soleimani..

NRK - 04 jan. 20 kl. 14:50

Kritiserer drapet på Soleimani

Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, sa lørdag at USAs drap på den iranske generalen Qasem Soleimani strider mot internasjonale normer. Han kondolerte også til Irans utenriksminster Mohammad Javad Zarif i samtale mellom de to, melder Reuters..

NRK - 06 jan. 20 kl. 06:36

Datter lovet hevn over Soleimani

Datteren til den drepte Qasem Soleimani talte i farens begravelsesseremoni i Iran. Hun sa at farens martyrdom vil føre til en mørk dag både i Israel og USA, melder iransk TV. Iran har varslet at drapet skal hevnes..

Aftenposten - 06 jan. 20 kl. 14:03

Strid om drapet på Soleimani krenker folkeretten

Eksperter strides om USAs drap på den iranske generalen Qasem Soleimani i Irak er i strid med folkeretten..

Aftenposten - 06 jan. 20 kl. 14:03

Strid om hvorvidt drapet på Soleimani krenker folkeretten

Eksperter strides om USAs drap på den iranske generalen Qasem Soleimani i Irak er i strid med folkeretten..

NRK - 15 jan. 20 kl. 03:08

Trump forsvarte Soleimani-drapet

I en tale på et valgkamparrangement i Milwaukee i Wisconsin forsvarte president Donald Trump igjen droneangrepet på generalen Qasem Soleimani. – Dersom jeg ikke drepte ham, så la oss si at vi hadde mistet tre, fire, fem ambassader, sa Trump i talen..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Olsen ba om eget møte

Sentralbanksjef Øystein OIsen ba om et eget møte med representantskapets leder Julie Brodtkorb da det stormet rundt ansettelsen av Nicolay Tangen som ny sjef for Oljefondet. Det skriver VG. Brodtkorb forteller at hun avslo invitasjonen som totalt uaktuelt.

P4 - 30 minutter siden

Flertall positive til munnbind

Et flertall av nordmenn er positive til å bruke munnbind i Norge. En undersøkelse som Opinion har gjennomført viser at 54 prosent er positive. Under regjeringens pressekonferanse i dag ble det klart at anbefalinger om munnbind vil bli vurdert først 14.

P4 - 1 time siden

Over 250 kontaktes etter smitte

Over 250 gjester må nå i ti dagers karantene etter at en ansatt ved Hornemansgården i Trondheim har fått påvist koronasmitte. Smittevernkontoret er i gang med å kontakte dem, opplyse Trondheim kommune. De aktuelle personene trenger ikke å teste seg, men oppfordres til å kontakte koronatelefonen hvis de opplever symptomer på viruset..

P4 - 1 time siden

Smitte ved Ila fengsel

En ansatt ved Ila fengsel har testet positivt for koronaviruset. Ytterligere én ansatt og to innsatte må nå i karantene, skriver Dagbladet. Strenge tiltak som ble innført i mars har gjort at fengselet til nå har unngått et smitteutbrudd innenfor murene..

P4 - 1 time siden

Fengslet i fire nye uker

En kvinne i 50-årene som er siktet for å ha forgiftet sin tidligere ektemann, er i Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengslet i fire ny uker. Mannen skal ha blitt forgiftet med en plante fra hjemmet deres som inneholder nervegiften akonitin. Han var i våres innlagt flere ganger på St.

P4 - 2 timer siden

Venter med åpning

Østfoldbanen gjennom Ski stasjon åpner ikke for togtrafikk som planlagt nå på mandag. Det melder Bane Nor Det vil bli satt opp alternativ transport i uken som kommer..

P4 - 2 timer siden

Tolv smittet på Yara-skip

Tolv besetningsmedlemmer om bord i et skip eid av Yara er nå smittet med korovuruset. Skipet er på vei til Finland hvor en lege skal undersøke én av de smittede, skriver Bergens Tidende. Yara ønsker ikke at skipet skal fortsette å seile med mannskap som har testet positivt og jobber nå med å finne en løsning..

P4 - 2 timer siden

Krever kompensasjon

NHO Reiseliv krever nå at deres medlemmer blir kompensert etter at regjeringen i dag tok nye grep for å stoppe smitte av koronaviruset. Regjeringen forbyr nå alkoholservering etter midnatt over hele landet og øker ikke maksgrensen for arrangementer fra 200 til 500 deltakere fra 1. september.

P4 - 2 timer siden

Festdeltakere har reist til utlandet

Oslo kommune har ennå ikke klart å komme i kontakt med alle personene som deltok på privatfestene i Oslo forrige uke med koronasmitte. Så langt er 28 personer bekreftet smittet etter fire fester i Vestre Aker. Smitteteamet har så langt identifisert 190 nærkontakter til de smittede, men opplyser til VG at noen har dratt til utlandet..

P4 - 2 timer siden

Fly i alvorlig ulykke i India

Et passasjerfly med 191 passasjerer om bord har vært involvert i en alvorlig ulykke i India, melder lokale medier. Flyet som var på vei fra Dubai til Calicut tilhører Air India Express. Flyet skal ha krasjlandet og havnet utenfor rullebanen under landing.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt