P4 > Nyheter

Sunday, 07 June, 07:41

P4 - 23 May 20 kl. 16:10

-Lærere må lære mer om psykisk helse

-Lærere må få et kunnskapsløft og lære mer om psykisk helse.
Det mener Mental Helse Ungdom som til NRK sier at lærere må bli flinkere til å fange opp elever som sliter.
Mange unge faller ut av videregående skole fordi de har sosial angst sier forsker ved NIFU, Kaja Reegård.
Utdanningsdirektoratets tall fra 2019 viser at tre av fire fullfører videregående opplæring i løpet av fem år..
Les mer på P4


Les mer om:
Mental Helse Ungdom, NRK, NIFU, Reegård

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lærere, , lære, merom , psykisk, helse
NRK - 30 Jan 20 kl. 22:09

317 lærere må på skolebenken

317 lærere i Kristiansand må tilbake på skolen fordi de ikke fyller krav for å undervise i norsk, engelsk og matematikk, skriver FVN. Fra 1. august 2025 må alle lærere ha 30 studiepoeng i disse fagene og ungdomsskolelærere må ha minst 60 studiepoeng..

P4 - 07 May 20 kl. 09:46

5800 lærere får videreutdanning

Ytterligere 5.800 lærere får videreutdanning til høsten. Det opplyser kunnskapsdepartementet.

P4 - 05 Mar 20 kl. 07:22

Flere lærere vil ha videreutdanning

Flere lærere ønsker videreutdanning. 11.296 lærere har ifølge Kunnskapsdepartementet søkt om videreutdanning før fristen gikk ut 1.

NRK - 05 Mar 20 kl. 07:06

Flere lærere ønsker videreutdanning

11.296 lærere har ifølge Kunnskapsdepartementet søkt om videreutdanning før fristen gikk ut 1. mars.

P4 - 20 Mar 20 kl. 06:12

Lærere ber om råd

Flere lærere ber nå om nasjonale retningslinjer for opplæringen når skolene i Norge er stengt på grunn av koronaviruset. I en gruppe for lærere på Facebook med 50.000 medlemmer mener flere at elever får veldig ulik undervisning og arbeidsmengde, skriver Aftenposten.

P4 - 10 Feb 20 kl. 06:37

Strategi-debatt i Høyre

Politikken må kommuniseres bedre. Det er beskjeden fra Erna Solbergs egne ordførere etter at meningsmålingene stuper for partiet Høyre. Det skriver Dagbladet.

P4 - 31 Jan 20 kl. 07:21

22.000 lærere kan bli "avskiltet"

Fem år før fristen er det fremdeles 22000 lærere som ikke oppfyller alle kompetansekravene. En av tre engelsklærere og hver fjerde mattelærer står i dag uten kompetansen de er pålagt å skaffe seg, og kan risikere å ikke lenger få undervise i faget. Det viser tall Dagbladet har fått fra Kunnskapsdepartementet.

P4 - 31 Jan 20 kl. 07:21

Flere tusen lærere oppfyller ikke kravene

Fem år før fristen er det fremdeles 22000 lærere som ikke oppfyller alle kompetansekravene. En av tre engelsklærere og hver fjerde mattelærer står i dag uten kompetansen de er pålagt å skaffe seg, og kan risikere å ikke lenger få undervise i faget. Det viser tall Dagbladet har fått fra Kunnskapsdepartementet.

Dagbladet - 25 Mar 20 kl. 14:08

Ordførere raser: - Gå hjem!

Dødstallene i Italia stiger, og flere ordførere går nå hardt ut mot karantenebryterne: - Vi sender politiet. Med flammekastere!.

P4 - 02 May 20 kl. 13:28

Redningsselskapet frykter uerfarne førere

Redningsselskapet frykter mange uerfarne båtførere til sjøs denne sommeren. På grunn av at nordmenn vil tilbringe sommeren hjemme har blant annet båtsalget eksplodert. Allerede merker Redningsselskapet mange oppdrag og de regner med det blir kaotisk og travel sommer.

Fler nyheter fra P4

P4 - 8 timer siden

Ikke smitte i Premier League

Heller ikke i den siste runden med koronatester av spillerne i Premier League, er det noen som har testet positivt. 1.195 spillere og ansatte ble testet torsdag og fredag.

P4 - 8 timer siden

- Skrevet feil norsk med vilje

- Trusselbrevet i Lørenskog-saken er skrevet feil norsk med vilje. Det tror den danske trusselbrevforskeren Tanya Karoli Christensen. Brevet, som ble funnet i boligen etter at Anne Elisabeth Hagen forsvant, er skrevet på gebrokkent norsk.

P4 - 8 timer siden

Nordmenn nektet innreise til Spania

Tolv nordmenn har blitt nektet innreise, etter å ha kommet til Alicante i Spania i dag. SAS har åpnet for flyvninger til Spania for folk med familie, statsborgerskap eller fast bosted i landet. Men turister får ikke lov til å reise inn i Spania før tidligst 1.

P4 - 8 timer siden

Mener Tegnell må gå

I Sverige mener lederen for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, at statsepidemiolog Anders Tegnell må gå av. Åkesson mener at den svenske koronastrategien er basert på løst forankrede antakelser og har mislyktes. Tegnell selv har erkjent at Sverige burde gjort mer for å bremse koronasmitten fra starten av utbruddet..

P4 - 8 timer siden

Vil ha penger til kreftpasienter

- Kreftpasienter som har ventet på behandling bør få øremerkede midler i statsbudsjettet for neste år. Det mener Frps Sylvi Listhaug. Aftenposten skrev denne uken at 320.

P4 - 8 timer siden

Dyrere jordbær

Koronakrisen gjør at det blir færre jordbør i butikkene i sommer, og bærene blir dyrere. På grunn av reiserestriksjoner har det vært vanskelig for mange bøndet å få tak i nok arbeidskraft. Fylkesleder i Oppland bondelag, Kristina Hegeg, sier til NRK at flere bønder har redusert produksjonen, og at det også har blitt dyrere og mer tungvint å produsere og høste jordbærene..

P4 - 9 timer siden

Stukket i Oslo

En perosn skal være stukket med en skarp gjenstand i Storgata i Oslo nå i kveld. Den skadde er kjørt til sykehus og tilstanden er ukjent. Politiet søker etter gjenringspersonen..

P4 - 9 timer siden

Sundby får ikke hjelp på Olympiatoppen

Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby får ikke lenger hjelp på Olympiatoppen. 35-åringen er vraket fra landslaget, men var innstilt til et såkalt A-stipend på Olympiatoppen av Skiforbundet. Men dette har han nå fått avslag på, og dermed mister han tilgang til viktig fagpersonell frem mot VM til vinteren, melder NRK..

P4 - 9 timer siden

Demonstrasjoner i Brasil

Også i Brasil har det vært mange demonstrasjoner mot rasisme og politivold de siste dagene. Og tall fra Brasil viser at mørkhudede er i stort flertall blant dem som blir drept av politiet. Ifølge en rapport fra delstaten Rio er hele 78 prosent av de drepte mørke i huden, mens befolkningen utgjør 54 prosent av delstatens innbyggere, melder NRK.

P4 - 9 timer siden

Demonstranter ved Det hvite hus

Demonstranter samler seg nå i kveld, norsk tid, foran Det hvite hus i Washington D.C. Der har det vært demonstrasjoner mot politivold og rasisme i åtte dager, og ifølge Washington Post er dagens demonstrasjon ventet å bli den største.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt