P4 > Nyheter

Monday, 30 March, 08:43

P4 - 19 Feb 20 kl. 09:56

-Ikke vår oppgave å avlaste fastleger

-Det er ikke vår oppgave å avlaste fastlegene.
Det sier leder for Helsesykepleierne Ann Karin Swang.
Høyres Sveinung Stensland mener helsesykepleierne kan avlaste fastlegene med å skrive fraværsattester for elever på videregående skole når de nærmer seg 10 prosent fravær i et fag.
Swang mener dette vil gå utover helsefremmende og forebyggende arbeid som helsesykepleierne er satt til å gjøre..
Les mer på P4


Les mer om:
Helsesykepleierne Ann Karin Swang, Sveinung Stensland

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ikkevår , oppgaveå , avlaste, fastleger
VG - 20 Mar 20 kl. 05:53

Fastleger frykter kollaps: Legekontor kan spre coronasmitten

De er førstelinjen i helsevesenet, men mange fastleger har ikke annet enn plasthansker til å beskytte seg mot virus og står i fare for å spre smitte..

VG - 20 Mar 20 kl. 05:53

Fastleger frykter kollaps: Legekontor kan spre corona-smitten

De er førstelinjen i helsevesenet, men mange fastleger har ikke annet enn plasthansker til å beskyttet seg mot virus og står i fare for å spre smitte..

VG - 18 Jan 20 kl. 11:30

Kallmyrs manglende rolleforståelse

Det er ikke en justisministers  oppgave å vurdere bevis. Det er heller ikke en justisministers oppgave å vurdere straffenivå for enkeltsaker..

P4 - 19 Feb 20 kl. 07:52

-Helsesykepleiere bør avlaste fastlegene

La helsesykepleiere avlaste fastlegene når det kommer til å skrive ut fraværsattester på videregående skole. Det mener Høyres helsepolitiske talsmann Sveinung Stensland. Til NRK sier allmennlegeforeningen at hver fastlege får 1-2 slike henvendelser per dag, og de er frustrerte over at dette tar mye tid.

P4 - 25 Mar 20 kl. 17:04

- Pasienter må fortsatt kontakte fastleger

Pasienter med kroniske sykdommer og helseplager må fortsatt kontakte fastlegen sin under koronapandemien. Det sier helseminister Bent Høie. Fastleger opplever nå at pasienter som trenger dem, ikke tar kontakt på grunn av frykt og redsel.

P4 - Igår: 21:44

Krever garantilønn for fastleger

Arbeiderpartiet krever nå at kommunene må få midler til å kunne tilby garantilønn for fastleger. Arbeidsdagen til legene er veldig endret som følge av strenge smittevernpålegg. Partiet vil ha pengehjelp til fastlegene inn i den nye krisepakken som er oppe til forhandling på Stortinget denne helgen, melder NTB..

P4 - 16 Jan 20 kl. 11:41

- Kortere arbeidstid for fastleger

Fastlegene skal få kortere arbeidstid. Det lover helseminister Bent Høie, som for tiden jobber med en handlingsplan for fastlegeordningen. Han sier til NTB at de både skal se på oppgavene, men også sikre at det blir flere fastleger.

NRK - 28 Feb 20 kl. 09:01

Oppretter virustelefon

Helsedirektoratet har opprettet en virus-informasjonstelefonen for å avlaste medisinsk nødtelefon og deler av helsetjenesten. Nummeret er 815 55 015. De som tror de kan være smittet av koronaviruset, skal ringe fastlegen sin eller legevakten..

Aftenposten - 17 Mar 20 kl. 08:11

Kommuneoverlege anbefaler at folk tar koronatesten selv

Det er naturligvis best om det er helsepersonell som utfører testene, sier helsemyndighetene. Men de vil ikke stanse selvtesting i regi av fastleger..

Aftenposten - 26 Feb 20 kl. 19:00

Alle ungdommer er velkommen til mitt fastlegekontor | Kari Løvendahl Mogstad

Vi fastleger har for mye å gjøre. Men ikke fordi for mange ungdommer banker på døren vår!.

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 minutter siden

Mastergrad i barnevernet

Regjeringen vil ha høyere kompetanse hos ansatte i barnevernet. Kun sju prosent av de som jobber i barnevernet har mastergradsnivå eller mer, og svært få av dem hadde en spesifikk mastergrad i barnevern, skriver avisen Vårt Land I alt er åtte endringer i barnevernsloven sendt ut på høring, og mange av dem medfører store kompetanseløft..

P4 - 15 minutter siden

Tror ikke på Hegerberg-comeback

Ada Hegerberg kommer neppe til å gjøre comeback på det norske landslaget. De sier landslagssjef Martin Sjögren i en svensk fotballballpodcast. Hegerberg, som er en av verdens aller beste spillere, ga seg på landslaget etter EM i 2017, og har blant annet sagt at hun ble knekt psykisk av å være på landslaget.

P4 - 15 minutter siden

Reagerer på at lokale smittervernregler fortsetter

NHO reagerer kraftig på at flere kommuner i nord fortsatt nekter å droppe lokale karanteneregler. I går presenterte regjeringen, sammen med NHO, LO og KS, en nasjonal veileder til kommunene, med beskjed om at det ikke er behov for lokale tiltak. Men, likevel sier flere kommuner at de vil opprettholde sine lokale regler.

P4 - 30 minutter siden

Nesten sprengt intensivkapasitet

Nå skal intensivkapasiteten på Akershus universitetssykehus nesten være sprengt. Nesten alle intensivplassene på Ahus er fylt opp av koronapasienter, ifølge nettstedet Aldrimer. 62 pasienter er innlagt med koronasmitte på Ahus.

P4 - 1 time siden

Vedum vil ha matgrep

Trygve Slagsvold Vedum ber norske myndigheter gjøre tiltak for å sikre at nordmenn får nok mat fremover. FN har uttrykt bekymring for at enkelte land innfører restriksjoner i mateksporten og advarer om at det kan bli begrensninger i matflyten i verden. Og det bekymrer også Senteraprti-lederen.

P4 - 45 minutter siden

Vil redde reiselivsarrangører

Staten må bruke penger på reiselivsarrangører slik at de kan betale kundene for avlyste pakketurer. Det mener Frp og Arbeiderpartiet. De vil hindre små og store reiselivsarrangører fra å gå konkurs for følge av koronakrisen.

P4 - 1 time siden

- Barnehagene må holde kveldsåpent

- Våre barnehager må være fleksible og holde åpent på kvelden, i helgene og i påsken. Det sier Anne Lindboe, som er administrerende direktør i Private barnehagers landsforbund. For, høyt press på kritiske samfunnsfunksjoner kan føre til at barnehager blir utfordret til å gi et tilbud utenom de ordinære åpningstidene i koronakrisen.

P4 - 1 time siden

Slik skal vi spise mer grønt

Nordmenn skal spise mer grønt. Det regjeringsoppnevnte utvalget for vekst i grøntsektoren mener norskandelen kan øke med 50 prosent. Leder av utvalget Anita Krohn Traaseth sier til Nationen at produktutvikling og nytenking blir viktig for å få til en vekst i grøntsektoren.

P4 - 1 time siden

Færre ambulanseoppdrag

Ambulansene i Oslo, Akershus og Glåmdalen melder om en en nedgang i antall oppdrag på ti prosent etter at koronakrisen for alvor satte inn. Hovedtillitsvalgt for ambulansetjenesten i Fagforbundet, Thomas Renngård, sier til Dagsavisen at det blant annet skyldes at det er mindre å gjøre i helgene fordi utesteder er stengt, og fordi det nesten ikke er folk ute. I tillegg mener han at folk kjører mer forsiktig på veiene..

P4 - 1 time siden

Flere nekter å droppe lokale karantener

Flere kommuner i Nord-Norge nekter å følge regjeringens oppfordring om å droppe lokale karanteneregler. I går presenterte regjeringen, sammen med NHO, LO og KS, en nasjonal veileder til kommunene, med beskjed om at det ikke er behov for lokale tiltak. Målet er å ta vare på næringslivet - og helseminister Bent Høie sa i går at han regnet med at kommunene ville lytte.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt