NRK > Nyheter

Sunday, 17 February, 05:02

NRK - 05 Dec 17 kl. 12:12

Østerrike får homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner. Likekjønnede har siden 2010 kunne registrere seg som partnere, men ikke gifte seg i landet..
Les mer på NRK


Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Østerrikefår , homofile, ekteskap
Aftenposten - 05 Dec 17 kl. 12:34

Østerrike sier ja til homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner..

NRK - 05 Dec 17 kl. 12:12

Østerrike for homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner. Likekjønnede har siden 2010 kunne registrere seg som partnere, men ikke gifte seg i landet..

P4 - 05 Jun 18 kl. 16:08

Homofile ekteskap er lov i hele EU

EU-borgere som lever i et homofilt eller lesbisk ekteskap har rett til å bo i alle EU-land uavhengig av landets syn på likekjønnede ekteskap. Det fastslår en EU-domstol i dag. Saken kom opp i domstolen etter at Romania nektet å gi en homofil mann lengre oppholdstillatelse enn tre måneder fordi de ikke tillater likekjønnede ekteskap..

NRK - 01 Sep 18 kl. 08:05

Ber folket avvise ekteskapsforslag

Cubas katolske kirke ber cubanerne avvise forslaget om å legalisere likekjønnede ekteskap i den nye grunnloven. Biskop Dionisio García kaller homofile ekteskap "et påfunn som kommer fra de rike landene"..

Aftenposten - 15 Sep 17 kl. 21:30

Bitter folkeavstemning om homofilt ekteskap splitter Australia

Australia holder rådgivende folkeavstemning om homofile ekteskap. Kampanjen er preget av vrede og bitterhet..

Klartale - 05 Dec 17 kl. 13:04

Østerrike lar homofile gifte seg

Par med samme kjønn kan fra 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett bestemt..

NRK - 17 Dec 17 kl. 18:29

Australias første homofile vielse

To kvinnelige par ble igår de første til å gifte seg under en ny australsk lov som tillater homofile ekteskap. To andre par hvor den ene parten er alvorlig syk, skal vies søndag og mandag etter å ha fått spesialtillatelse. Loven trer i kraft i januar..

P4 - 10 Sep 17 kl. 23:46

Demonstrasjon for homofilt ekteskap i Sydney

Rundt 20 000 mennesker demonstrerte i Sydney i Australia i dag for å gjøre det lovlig med homofile ekteskap i landet. Det melder Reuters. Det er snart en folkeavstemning om dette i landet hvor innbyggerne skal sende inn sin stemme via post.

NRK - 05 Jun 18 kl. 13:59

EU-dom: Homo-ekteskap er greitt

EU-borgarar som lever i ekteskap med ein av same kjønn, har rett til å bu i alle EU-land, uavhengig av landets syn på homofilt ekteskap, fastslår EU-domstolen. Bakgrunnen er ei klagepå at Romania nekta å godkjenne et likekjønna ekteskap..

NRK - I førrgår: 07:57

Homofile i Japan saksøker staten

I Japan har 13 homofile par saksøkt staten for å få rett til å gifte seg. De mener forbudet mot homofilt ekteskap bryter med likhetsprinsippet i grunnloven, melder nyhetsbyrået AP..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Flere drept i gisselsituasjon i USA

Flere personer er drept i en skuddveksling som oppsto under en gisselsituasjon i delstaten Mississippi i USA. En mistenkt er pågrepet. Dramaet startet som en familiekonflikt og utspilte seg i byen Clinton i nær tolv timer lørdag..

NRK - 30 minutter siden

Frontkollisjon i Ekebergtunnelen

En personbil og en tankbil frontkolliderte i Ekebergtunnelen natt til søndag. Nødetatene rykket ut til tunnelulykken like etter klokken 4, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter. Ingen fremstår som alvorlig skadet.

NRK - 45 minutter siden

– Dyrere strøm uten utenlandskabler

Uten utenlandskablene ville strømmen vært enda dyrere, mener NVE. Direktoratet mener strømprisen ville variert mer og kunne vært 2 til 3 ganger høyere om vinteren, hvis Norge ikke kunne eksportere og importere strøm fra Europa, skriver Aftenposten..

NRK - 2 timer siden

USA må bestemme seg om murpengar

USAs fungerande forsvarsminister Patrick Shanahan seier han ikkje har bestemt seg for om ein mur mot Mexico kan sjåast på som ei militær nødvendigheit. Vedtaket kan avgjere om pengane til forsvaret kan bli brukt til å finansiere Trumps planlagte mur..

NRK - 3 timer siden

Nauert vil ikkje bli FN-ambassadør

Heather Nauert trekk tilbake kandidaturet sitt til å bli USAs neste FN-ambassadør etter Nikki Haley, melder Det kvite hus. Nauert var president Donald Trump favoritt til stillinga..

NRK - 3 timer siden

Riksantikvaren stoppar godsterminal

Riksantikvaren set foten ned for Bane Nors planar om midlertidig godsterminal på mellomalderparken Koengen i Bergen mens et eksisterande lasteområde er oppteke i samband med bygging av bybanen til Fyllingsdalen, skriv Bergens Tidende..

NRK - 3 timer siden

To arresterte for knivtruslar

To personar er arresterte for knivtruslar mot ein person på Majorstua i Oslo etter midnatt. Politiet leita etter gjerningspersonane før dei blei tekne. Det blei funne to knivar på den eine personen.

NRK - 18 timer siden

Iran: – Pakistan støtter gruppen

General Mohammad Ali Jafari i Irans revolusjonsgarde sier Pakistan støtter gruppen som har tatt på seg skylda for et selvmordsangrep som drepte 27 elitesoldater. Han beskriver gruppen Jaish al-Adi som en «trussel mot islam»..

NRK - 4 timer siden

Mann skoten og drepen i Sverige

Ein mann i 60-åra er skoten og drepen i Uppsala i Sverige. Politiet har starta drapsetterforsking og leitar etter gjerningspersonane, skriv Aftonbladet. Mannen blei køyrd til sjukhuset i Uppsala, men livet stod ikkje til å redde..

NRK - 4 timer siden

Britisk flyselskap konkurs

Det britiske flyselskapet British Midland Regional med ruter til Oslo og Stavanger er konkurs. Selskapet, kjent som flybmi, peikar på brexit som ei av årsakene. Dei er også ramma av høge drivstoffprisar og utsleppskostnadar..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt