NRK > Nyheter

Saturday, 25 May, 01:31

NRK - 05 Dec 17 kl. 12:12

Østerrike får homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner. Likekjønnede har siden 2010 kunne registrere seg som partnere, men ikke gifte seg i landet..
Les mer på NRK


Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Østerrikefår , homofile, ekteskap
Aftenposten - 05 Dec 17 kl. 12:34

Østerrike sier ja til homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner..

NRK - 05 Dec 17 kl. 12:12

Østerrike for homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner. Likekjønnede har siden 2010 kunne registrere seg som partnere, men ikke gifte seg i landet..

P4 - 05 Jun 18 kl. 16:08

Homofile ekteskap er lov i hele EU

EU-borgere som lever i et homofilt eller lesbisk ekteskap har rett til å bo i alle EU-land uavhengig av landets syn på likekjønnede ekteskap. Det fastslår en EU-domstol i dag. Saken kom opp i domstolen etter at Romania nektet å gi en homofil mann lengre oppholdstillatelse enn tre måneder fordi de ikke tillater likekjønnede ekteskap..

NRK - 01 Sep 18 kl. 08:05

Ber folket avvise ekteskapsforslag

Cubas katolske kirke ber cubanerne avvise forslaget om å legalisere likekjønnede ekteskap i den nye grunnloven. Biskop Dionisio García kaller homofile ekteskap "et påfunn som kommer fra de rike landene"..

Aftenposten - 15 Sep 17 kl. 21:30

Bitter folkeavstemning om homofilt ekteskap splitter Australia

Australia holder rådgivende folkeavstemning om homofile ekteskap. Kampanjen er preget av vrede og bitterhet..

NRK - 18 timer siden

Første homofile ekteskap på Taiwan

De to første likekjønnede parene i Taiwans historie inngikk fredag ekteskap etter at myndighetene åpnet for det. Taiwan er første landet i Asia som gir folk av samme kjønn lov til å gifte seg..

Klartale - 05 Dec 17 kl. 13:04

Østerrike lar homofile gifte seg

Par med samme kjønn kan fra 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett bestemt..

NRK - 17 Dec 17 kl. 18:29

Australias første homofile vielse

To kvinnelige par ble igår de første til å gifte seg under en ny australsk lov som tillater homofile ekteskap. To andre par hvor den ene parten er alvorlig syk, skal vies søndag og mandag etter å ha fått spesialtillatelse. Loven trer i kraft i januar..

P4 - 10 Sep 17 kl. 23:46

Demonstrasjon for homofilt ekteskap i Sydney

Rundt 20 000 mennesker demonstrerte i Sydney i Australia i dag for å gjøre det lovlig med homofile ekteskap i landet. Det melder Reuters. Det er snart en folkeavstemning om dette i landet hvor innbyggerne skal sende inn sin stemme via post.

NRK - 05 Jun 18 kl. 13:59

EU-dom: Homo-ekteskap er greitt

EU-borgarar som lever i ekteskap med ein av same kjønn, har rett til å bu i alle EU-land, uavhengig av landets syn på homofilt ekteskap, fastslår EU-domstolen. Bakgrunnen er ei klagepå at Romania nekta å godkjenne et likekjønna ekteskap..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Vurderer vaksineprogram for voksne

Helse- og omsorgsdepartementet vurderer å innføre et vaksinasjonsprogram for voksne, skriver Aftenposten. Departementet har bedt Folkehelseinstituttet (FHI) utarbeide en modell for programmet, skriver avisen..

NRK - 45 minutter siden

Arbeidsinnvandring fra øst og lønn

50 prosent av nordmenn tror at arbeidsinnvandringen fra Øst-Europa presser ned lønningene. Samtidig svarer 44 prosent at de tror at arbeidsinnvandring fra øst vil presse svake grupper ut av arbeidsmarkedet, viser en undersøkelse gjort for Fafo..

NRK - 1 time siden

Bruker smutthull til å selge våpen

Trump-administrasjonen har besluttet å bruke et smutthull i loven for å selge amerikanske våpen til Saudi-Arabia uten godkjenning fra Kongressen. Utenriksminister Pompeo viser til at det mektige kongedømmet står overfor trusler fra Iran..

NRK - 1 time siden

800.000 flere fisk er døde

Dødsalgen har kostet 90 prosent av fisken ved gigantanlegget Stabben livet, bekrefter Ellingsen Seafood. Selskapet i Nordland har satt i gang en umiddelbar evakuering, skriver E24..

NRK - 2 timer siden

Person hentet opp av vannet

En person er hentet opp av vannet på Sørenga i Oslo. Vedkommende er bevist, opplyser politiet på Twitter. Personen skal være ved bevissthet..

NRK - 3 timer siden

Norge U20 tapte VM-åpningen

Norge fikk det tøft mot Uruguay i den første kampen i U20-VM i Polen og tapte til slutt 1-3. Darwin Nunez og Francisco Ginella sikret at det stod 2-0 etter 30 minutter. Christian Dahle Borchgrevink stod for Norges redusering like etter pause..

NRK - 3 timer siden

Mange innsette døydde i Venezuela

Minst 23 innsatte er døde. og 14 politimenn skacdde etter samanstøt i eit fengsel i Venezuela. Det stadfester fengselsdirektøren til AFP.

NRK - 3 timer siden

Mange innsette døde i Venezuela

AFP skriv at minst 23 innsatte er døde etter samanstøt med poliitiet i eit fengsel i Venezuela..

NRK - 3 timer siden

Ber om allmenn streik i Sudan

Ap skriv at leiarane av demonstrantane i Sudan ber befolkningen om å gå ut i ein todagars allmenn streik frå tirsdag av, etter at samtalane med militærjuntaen som har tatt makta i landet har stansa opp..

NRK - 4 timer siden

Tiltalt for overgrep mot seksåring

Ein 26 år gammal mann er tiltalt for å ha utført eit overgrep mot ein seks år gammal gut, etter at han tok seg inn i familiens til guten sitt hus. Mannen skal ha hatt 1,8 i promille, og seier han ikkje hugsar noko av hendinga, skriv Bergens Tidende..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt