NRK > Nyheter

Sunday, 21 October, 14:59

NRK - 05 Dec 17 kl. 12:12

Østerrike får homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner. Likekjønnede har siden 2010 kunne registrere seg som partnere, men ikke gifte seg i landet..
Les mer på NRK


Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Østerrikefår , homofile, ekteskap
Aftenposten - 05 Dec 17 kl. 12:34

Østerrike sier ja til homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner..

NRK - 05 Dec 17 kl. 12:12

Østerrike for homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner. Likekjønnede har siden 2010 kunne registrere seg som partnere, men ikke gifte seg i landet..

P4 - 05 Jun 18 kl. 16:08

Homofile ekteskap er lov i hele EU

EU-borgere som lever i et homofilt eller lesbisk ekteskap har rett til å bo i alle EU-land uavhengig av landets syn på likekjønnede ekteskap. Det fastslår en EU-domstol i dag. Saken kom opp i domstolen etter at Romania nektet å gi en homofil mann lengre oppholdstillatelse enn tre måneder fordi de ikke tillater likekjønnede ekteskap..

NRK - 01 Sep 18 kl. 08:05

Ber folket avvise ekteskapsforslag

Cubas katolske kirke ber cubanerne avvise forslaget om å legalisere likekjønnede ekteskap i den nye grunnloven. Biskop Dionisio García kaller homofile ekteskap "et påfunn som kommer fra de rike landene"..

Aftenposten - 15 Sep 17 kl. 21:30

Bitter folkeavstemning om homofilt ekteskap splitter Australia

Australia holder rådgivende folkeavstemning om homofile ekteskap. Kampanjen er preget av vrede og bitterhet..

Klartale - 05 Dec 17 kl. 13:04

Østerrike lar homofile gifte seg

Par med samme kjønn kan fra 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett bestemt..

NRK - 17 Dec 17 kl. 18:29

Australias første homofile vielse

To kvinnelige par ble igår de første til å gifte seg under en ny australsk lov som tillater homofile ekteskap. To andre par hvor den ene parten er alvorlig syk, skal vies søndag og mandag etter å ha fått spesialtillatelse. Loven trer i kraft i januar..

P4 - 10 Sep 17 kl. 23:46

Demonstrasjon for homofilt ekteskap i Sydney

Rundt 20 000 mennesker demonstrerte i Sydney i Australia i dag for å gjøre det lovlig med homofile ekteskap i landet. Det melder Reuters. Det er snart en folkeavstemning om dette i landet hvor innbyggerne skal sende inn sin stemme via post.

NRK - 05 Jun 18 kl. 13:59

EU-dom: Homo-ekteskap er greitt

EU-borgarar som lever i ekteskap med ein av same kjønn, har rett til å bu i alle EU-land, uavhengig av landets syn på homofilt ekteskap, fastslår EU-domstolen. Bakgrunnen er ei klagepå at Romania nekta å godkjenne et likekjønna ekteskap..

P4 - 14 Sep 17 kl. 10:42

Debatten om homoekteskap er et tilbakelagt stadium

- Debatten om homoekteskap er et tilbakelagt stadium Det sier Oslos nye biskop Kari Veiteberg som ble presentert i Oslo domkirke i formiddag. Hennes forgjenger, Ole Christian Kvarme var ikke tilhenger av homofile ekteskap eller homofile prester. Veiteberg mener dette nå ikke lenger er et tema: - Vi har nå endelig fått på plass en ekteskapslov, så dette er et tilbakelagt stadium, sier Veiteberg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Ofotbanen stengt etter avsporing

Ofotbanen er stengt etter at et lokomotiv kjørte på en stein i sporet og sporet av med én aksling ved Djupvik søndag formiddag. Ingen er skadet, men banen er stengt på ubestemt tid. Avsporingen skjedde ved Djupvik mellom Narvik og Straumsnes..

NRK - 1 time siden

Russland: USA tar et farlig steg

Trumps beslutning om å trekke USA fra nedrustningsavtalen er et farlig steg, mener Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkov. Han mener avtalen som forbyr landbaserte mellomdistanseraketter er avgjørende for sikkerheten og stabiliteten i verden..

NRK - 1 time siden

Joachim Rønneberg døde i natt

Den kjente krigsveteranen Joachim Holmboe Rønneberg sovnet stille inn natt til søndag, 99 år gammel. Ålesunderen var motstandsmann som i årene 1941–1945 var medlem av Kompani Linge. Han er mest kjent for å ha ledet tungtvannsaksjonen på Vemork i 1943..

NRK - 1 time siden

Rødt flertall i kvinneleledelsen

KrF kvinner velger i dag nytt sentralstyre. Fire av dem vil i regjering med Ap og Sp, to vil i opposisjon og én vil i dagens regjering. Alle sju skal med i KrF Kvinners delegasjon til landsmøtet, i tillegg til fem som ennå ikke er valgt..

NRK - 1 time siden

Unik hodeskalle funnet igjen

En av de viktigste gjenstandene hos Nasjonalmuseet i Brasil er funnet igjen etter brannen i september. Det 12.000 år gamle fossilet Luzie er nå funnet i ruinene.

NRK - 2 timer siden

Avviser innspelet frå Bergen FpU

Hordaland FpU har søndag vedtatt å avise innspelet frå Bergen FpU om å forby kjønnsskifte. – Vi kjem ikkje til å ta dette vidare til landsstyret, seier fylkesformann i Hordaland FpU, Martin Virkesdal Jonsterhaug, til NRK..

NRK - 2 timer siden

Trur ikkje på Saudi-Arabia

Storbritannia trur ikkje på Saudi-Arabia si forklaring om at Jamal Khashoggi mista livet ved eit uhell under ein slåstkamp. Til BBC seier Brexit-minister Dominic Raab at det ikkje er truverdig, og at Storbritannia støttar den tyrkiske etterforskinga..

NRK - 2 timer siden

Vil ha partiet i opposisjon

Turid Haaland, innstilt som 1. nestleder i KrF Kvinner, mener partiet bør fortsette i opposisjon. – Jeg synes det er illojalt å hive Erna, men vi lovet velgerne å ikke gå i regjering med Frp.

NRK - 2 timer siden

Svensk mann siktet for drap og ran

Politiet har siktet en 20-åring fra Uppsala for drap og ran. Han er etterlyst over hele verden, sier politiinspektør Grete Lien Metlid. Politiet tror han forlot Norge og dro til Sverige mandag.

NRK - 3 timer siden

Ny kvinneleder peker på Solberg

Påtroppende leder i KrF Kvinner Oddbjørg Minos sier at hun råder partiet å samtale med dagens regjering først. – Jeg legger bort min personlige preferanse og fokuserer på sakene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt