NRK > Nyheter

Tuesday, 11 December, 01:44

NRK - 05 Dec 17 kl. 12:12

Østerrike får homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner. Likekjønnede har siden 2010 kunne registrere seg som partnere, men ikke gifte seg i landet..
Les mer på NRK


Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Østerrikefår , homofile, ekteskap
Aftenposten - 05 Dec 17 kl. 12:34

Østerrike sier ja til homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner..

NRK - 05 Dec 17 kl. 12:12

Østerrike for homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner. Likekjønnede har siden 2010 kunne registrere seg som partnere, men ikke gifte seg i landet..

P4 - 05 Jun 18 kl. 16:08

Homofile ekteskap er lov i hele EU

EU-borgere som lever i et homofilt eller lesbisk ekteskap har rett til å bo i alle EU-land uavhengig av landets syn på likekjønnede ekteskap. Det fastslår en EU-domstol i dag. Saken kom opp i domstolen etter at Romania nektet å gi en homofil mann lengre oppholdstillatelse enn tre måneder fordi de ikke tillater likekjønnede ekteskap..

NRK - 01 Sep 18 kl. 08:05

Ber folket avvise ekteskapsforslag

Cubas katolske kirke ber cubanerne avvise forslaget om å legalisere likekjønnede ekteskap i den nye grunnloven. Biskop Dionisio García kaller homofile ekteskap "et påfunn som kommer fra de rike landene"..

Aftenposten - 15 Sep 17 kl. 21:30

Bitter folkeavstemning om homofilt ekteskap splitter Australia

Australia holder rådgivende folkeavstemning om homofile ekteskap. Kampanjen er preget av vrede og bitterhet..

Klartale - 05 Dec 17 kl. 13:04

Østerrike lar homofile gifte seg

Par med samme kjønn kan fra 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett bestemt..

NRK - 17 Dec 17 kl. 18:29

Australias første homofile vielse

To kvinnelige par ble igår de første til å gifte seg under en ny australsk lov som tillater homofile ekteskap. To andre par hvor den ene parten er alvorlig syk, skal vies søndag og mandag etter å ha fått spesialtillatelse. Loven trer i kraft i januar..

P4 - 10 Sep 17 kl. 23:46

Demonstrasjon for homofilt ekteskap i Sydney

Rundt 20 000 mennesker demonstrerte i Sydney i Australia i dag for å gjøre det lovlig med homofile ekteskap i landet. Det melder Reuters. Det er snart en folkeavstemning om dette i landet hvor innbyggerne skal sende inn sin stemme via post.

NRK - 05 Jun 18 kl. 13:59

EU-dom: Homo-ekteskap er greitt

EU-borgarar som lever i ekteskap med ein av same kjønn, har rett til å bu i alle EU-land, uavhengig av landets syn på homofilt ekteskap, fastslår EU-domstolen. Bakgrunnen er ei klagepå at Romania nekta å godkjenne et likekjønna ekteskap..

P4 - 14 Sep 17 kl. 10:42

Debatten om homoekteskap er et tilbakelagt stadium

- Debatten om homoekteskap er et tilbakelagt stadium Det sier Oslos nye biskop Kari Veiteberg som ble presentert i Oslo domkirke i formiddag. Hennes forgjenger, Ole Christian Kvarme var ikke tilhenger av homofile ekteskap eller homofile prester. Veiteberg mener dette nå ikke lenger er et tema: - Vi har nå endelig fått på plass en ekteskapslov, så dette er et tilbakelagt stadium, sier Veiteberg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Ein person til sjukehus

Ein person er køyrd til sjukehus etter ei utforkøyring i Sandnes i Rogaland. Det var mykje røyk frå bilen. Politiet etterforskar kva som har skjedd.

NRK - 45 minutter siden

Motegiganter vil være klimanøytrale

Motegigantene H&M, Hugo Boss, Puma, Adidas og Levi's skal om 32 år ikke lenger slippe ut klimagasser. Selskapene har i en pressemelding i anledning FNs klimatoppmøte i Polen kunngjort at de skal gå sammen om å skjerpe ambisjonene på klimafeltet..

NRK - 1 time siden

Strynefjellet ope etter bilberging

Riksveg 15 over Strynefjellet er ope for fri ferdsel etter bilberging av fleire vogntog på vestsida av fjellet, melder Vegtrafikksentralen Øst på Twitter..

NRK - 1 time siden

Skilnad på urbane og skogsfroskar

Froskar i urbane strøk har tilpassa paringsropa eit moderne liv. Byfroskar har meir drag enn sine landlege artsfrendar på sin feminine motpart, ifølgje studie publisert i måndagens utgåve av Nature Ecology & Evolution..

NRK - 1 time siden

Trener opp slangehundar på Hawaii

Hawaiis landbruksdepartement importerer fire brune tresnokar for å trene hundar opp til å finne slangearten og hindre den frå å etablere seg på øygruppa. Hawaii er fri for slangar, men dei fryktar at det skal kome slangar med fly eller skip til øygruppa..

NRK - 2 timer siden

Bergen satsar på «gatepsykolog»

Bergen kommune tek eit nytt grep i kampen for å nå unge med psykiske utfordringar og har tilsett sin første «gatepsykolog». Jobben går ut på å få kontakt med ungdomar med ulike behov for hjelp. Fleire fortel om traumar, angst og depresjon..

NRK - 2 timer siden

Japanere reagerer på keiser-ritual

Ei gruppe på 240 kristne og buddhistiske japanarar saksøker regjeringa grunna deira plan om å bruke skattepengar på neste års religiøse innsetjingssseremoni av kronprins Naruhito som ny keisar. Dei påpeikar at grunnlova skil mellom religion og stat..

NRK - 3 timer siden

Politimann krasjet - mistet lappen

En politibil under utrykning kolliderte med to sivile personbiler i Trondheim tirsdag i forrige uke. Nå er førerkortet til føreren av politibilen beslaglagt, og saken etterforskes, melder Adresseavisen. Det skal ha vært vanskelige kjøreforhold..

NRK - 3 timer siden

Første Nobel uten litteraturpris

Nobelprisutdelingen i Stockholm mandag var historisk: for første gang var det ingen litteraturpris, og for første gang på 55 år mottok en kvinne fysikkprisen - Donna Strickland fikk prisen sammen med Gérard Mourou..

NRK - 3 timer siden

FBI: Har avverget to terrorangrep

I USA er to personer pågrepet av FBI, siktet for å ha planlagt terrorangrep. Den ene hadde planlagt å skyte inne i en synagoge, mens den andre hadde planlagt et angrep i en bar. Begge fortalte om planene til undercover-agenter fra FBI, skriver AP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt