NRK > Nyheter

Wednesday, 28 September, 13:54

NRK - 23 jun 22 kl. 10:33

Økonomer skeptiske til renteoppgang: – Dette er ikke noen jappetid

– Hvis vi nå hever rentene og får nedgang i boligbygging og så videre, når vi sliter med boligmangel. Bøndene har investert, vi trenger å investere mer så vi får ned matprisene. Nå stopper de opp å investere fordi rentene stiger. Så det er hele forståelsen av vår samtid, sier Jan Ludvig Andreassen i Eika-gruppen til NRK. Han er svært skeptisk til at Norges Bank valgte å sette opp renta med 0,5 prosentpoeng.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jan Ludvig Andreassen, Eika, NRK, Norges Bank, Porscher, Andreassen, Kjersti Haugland, DNB, Norge, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Økonomer, skeptiske, til, renteoppgang, Detteer , ikke, noen, jappetid
NRK - 14 mar 22 kl. 08:05

Finansdepartementet: Behov for enda raskere renteoppgang

Finansdepartementet: Behov for enda raskere renteoppgang enn det Norges Bank har varslet. For å unngå en overoppheting av økonomien er det behov for enda raskere renteoppgang enn det Norges Bank har varslet, mener Finansdepartementet. – De siste par årene har vært tøffe for mange, og for noen er den økonomiske hverdagen fortsatt krevende.

Klartale - 29 jun 22 kl. 08:36

To av ti mener klimaendringer aldri kommer til å true dem

En av fire nordmenn mener klimaendringene ikke er skapt av mennesker. Men at det er naturlig. Det viser en ny undersøkelse om klima.

NRK - 11 aug 22 kl. 02:42

Økonomer ber USA gi Afghanistan tilbake frosne midler

En lang rekke økonomer fra USA og andre land oppfordrer amerikanerne til å gi Afghanistan tilbake midler som er frosset etter Talibans maktovertakelse. Etter at Taliban tok makten i Afghanistan i august i fjor, ble minst 7 milliarder dollar den afghanske sentralbanken hadde frosset i USA. I tillegg ble minst 2 milliarder frosset av Storbritannia, Tyskland og De forente arabiske emirater.

NRK - 10 maj 22 kl. 09:48

Nordmenn har blitt meir skeptiske til borgarlønn

Frå 2003 og 2021 har nordmenn går frå å vera positive til borgarlønn til å bli skeptiske, skriv Oslo Met i ei pressemelding. Årsaka kan henga saman med skepsis til innvandring, ifølge forsking. – Innvandringsskeptikarane var meir skeptiske til ordninga, og mange trakk si støtte til ideen då dei blei gjort merksame på at ho også ville koma innvandrarane til gode, seier ein av forskarane Axel West Pedersen.

E24 - 12 jun 22 kl. 20:28

SSB ser risiko for børsfall ved renteoppgang: – Lite trolig at Fed kommer til unnsetning

SSB-forsker ser en reell fare for at USAs sentralbank kjører landet inn i resesjon med kraftig renteoppgang. Det vil kunne føre til børsfall, både ute og her hjemme..

Klartale - 10 maj 22 kl. 12:06

Kan motstand mot innvandring og borgerlønn henge sammen?

– Mange sluttet å være positive når de ble gjort oppmerksom på at den også ville komme innvandrere til gode. Det sier Ann-Helén Bay. Hun er en av forskerne bak undersøkelsen.

NRK - 28 jun 22 kl. 02:16

Økonomer ber myndighetene droppe biodrivstoffkrav

Norske krav til biodrivstoff i diesel og bensin legger beslag på mer matjord enn hveteproduksjonen vår, ifølge tre økonomer, som ber om at kravet kuttes. Ifølge de tre økonomene ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) importerte Norge 168 millioner liter konvensjonelt biodrivstoff i 2020. Rundt 70 prosent av dette er basert på raps, mens resten i hovedsak er laget av mais og soya.

NRK - 04 jul 22 kl. 11:20

Nær 80 prosent inflasjon i Tyrkia

Prisveksten i Tyrkia i juni var på 78,6 prosent på årsbasis, det høyeste på nærmere 25 år, ifølge offisielle tall. Uoffisielle beregninger gjort av tyrkiske økonomer tyder imidlertid på at inflasjonen er minst dobbelt så høy, helt oppe i 175 prosent. Ifølge offisielle data skyldes prisstigningen blant annet at transportprisene har økt med 123 prosent, og ikke-alkoholholdige drikkevarer med 94 prosent Den skyhøye inflasjonen henger sammen med rentepolitikken til president Recep Tayyip Erdogan, som nekter å vike fra sin omstridte økonomiske politikk.

E24 - 14 sep 22 kl. 16:00

Forutså finanskrisen – nå spår de krisemarked

Investorene som spådde finanskrisen forbereder seg på nytt sjokk. Norske økonomer er skeptiske..

E24 - 26 feb 22 kl. 22:26

Økonomer mener det kan bli rasjonering av gass i Europa

Myndighetene kan komme til å begrense bedrifters bruk av gass som følge av energikrise og krig i Europa, tror økonomer..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Danmark: Ikke advart om mulige trusler mot Nord Stream

Den tyske regjeringen ble angivelig advart flere ganger om muligheter for angrep på gassledningene Nord Stream 1 og 2. Det ble ikke den danske regjeringen. – Verken jeg eller regjeringen er blitt varslet.

NRK - 30 minutter siden

Posthornfrimerkene feirer 150 år

De norske posthornfrimerkene feirer 150 år og er verdens lengst benyttede frimerkemotiv. I oktober kommer et nytt posthornmerke i valøren 19 kroner. – De norske posthornfrimerkene er verdens lengst benyttede frimerkemotiv.

NRK - 45 minutter siden

Fortsatt rekordlav fyllingsgrad i vannmagasinene i Øst- og Sørvest-Norge

Fyllingsgraden i Øst- og Sørvest-Norge var i uke 38 på sitt laveste de siste 20 årene. Nivået totalt i Norge sank 0,3 prosentpoeng fra uken før. I Øst- og Sørvest-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene.

NRK - 45 minutter siden

Bank of England kjøper britiske statsobligasjoner

Den britiske sentralbanken Bank of England starter kjøp av britiske statsobligasjoner for å styrke markedets tillit etter et kraftig valutafall denne uka. – Formålet med disse oppkjøpene blir å få på plass ryddige markedsforhold, heter det i en uttalelse fra banken. Det er snakk om et midlertidig oppkjøp av langsiktige statsobligasjoner.

NRK - 45 minutter siden

PST justerer ned terrortrusselen i Norge

PST endrer nå terrortrusselnivå fra 4-HØY til 3-MODERAT på PSTs terrortrusselskala, skriver PST i en pressemelding. Terrortrusselskalaen uttrykker den samlede trusselen for all type ideologisk, politisk og religiøst motivert vold i 2022. PSTs trusselvurdering er basert på den informasjonen PST til enhver tid besitter, og vil alltid være beheftet med en viss grad av usikkerhet.

NRK - 30 minutter siden

To drept i iransk droneangrep i Nord-Irak

Iran har startet en ny bombekampanje mot basene til den iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. To mennesker ble onsdag drept under et droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte selvmordsdroner.

NRK - 45 minutter siden

Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om gasslekkasjen i Østersjøen

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn til pressekonferanse på Statsministerens kontor i forbindelse med situasjonen rundt gasslekkasjen i Østersjøen klokken 15.30 onsdag. Det er fra før kjent at beredskapen på norsk sokkel er skjerpet etter hendelsen.

NRK - 1 time siden

USA ber statsborgere forlate Russland umiddelbart

USAs ambassade i Moskva oppfordrer amerikanske borgere som oppholder seg i Russland om å forlate landet umiddelbart i etterkant av mobiliseringsordren. – Russland kan nekte å anerkjenne det amerikanske statsborgerskapet til doble statsborgere, nekte dem adgang til amerikanske konsulærtjenester, hindre at de forlater Russland, og verve doble statsborgere til militærtjeneste, skriver ambassaden i meldingen. De legger til at det i øyeblikket er svært begrensede muligheter for å forlate landet gjennom kommersiell flytrafikk, særlig på kort varsel.

NRK - 1 time siden

Legger ned slakteri i Elverum

Nortura legger ned kyllingslakteriet i Elverum. Det vedtok styret i Nortura i dag. Slakteriet i Elverum har 127 ansatte.

NRK - 1 time siden

Politiet øker beredskap knyttet til petroleumsnæringen

Politiet har iverksatt flere tiltak for å øke beredskapen rundt norske olje- og gassinstallasjoner. Allerede etter invasjonen i Ukraina iverksatte politiet tiltak for å øke beredskapen knyttet til petroleumsnæringen. Tiltakene videreføres og forsterkes etter hendelser med eksplosjoner på gassledninger i Østersjøen, skriver politiet i en pressemelding.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com