NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 12:55

NRK - 14 apr 22 kl. 19:45

«Jihadi George» skyldig på alle tiltalepunkter

IS-krigeren El Shafee Elsheikh (33) er av en domstol i USA funnet skyldig i drap på fire amerikanere i Syria. Han kan også ha et norsk liv på samvittigheten, skriver NTB. Elsheikh var medlem av en gruppe innen IS som torturerte og drepte utenlandske fanger i årene 2012-2015. De fire medlemmene av gruppen ble døpt «The Beatles» som følge av sine britiske aksenter. Blant ofrene var norske Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, som ble tatt som gissel av IS i Syria i 2015 og torturert og drept etter lange forhandlinger om løsepenger..
Les mer på NRK


Les mer om:
El Shafee Elsheikh, USA, Syria, NTB, IS, Beatles, Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, George

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Jihadi, George, skyldig, alle, tiltalepunkter
NRK - 24 feb 22 kl. 23:20

Kjent skyldig i George Floyd-sak

En tidligere politibetjent i Minneapolis er kjent skyldig i å ha fratatt George Floyd rettigheter da han unnlot å gi ham medisinsk hjelp, melder Reuters. Thomas Lane var en av politifolkene som var til stede da George Floyd døde under arrestasjon i mai 2020. Fra før av er Lanes kollega Derek Chauvin kjent skyldig i forsettlig drap på Floyd..

NRK - 05 apr 22 kl. 20:17

Seks gutter kjent skyldig i gjengvoldtekt – dømt til fengsel

Seks gutter som på gjerningstidspunktet var 15 og 16 år gamle, er av Borgarting lagmannsrett funnet skyldig i grov voldtekt eller medvirkning til dette, skriver NTB. To av guttene medvirket til voldtekten ved å ta med seg fornærmede til et skur i et skogholt, hvor de overlot henne forsvarsløs til resten av vennegjengen. Tre av guttene brukte vold og trusler for å skaffe seg seksuell omgang med jenta, som da var 15 år.

NRK - 27 sep 21 kl. 21:13

Artisten R. Kelly kjent skyldig

Mandag kveld ble den tidligere artisten R. Kelly (54) funnet skyldig i blant annet menneskehandel og seksuelle overgrep. Det skriver Reuters.

NRK - 18 sep 21 kl. 02:31

Millionær kjent skyldig i drap

Eiendomsmillionæren Robert Durst er av en jury i Los Angeles kjent skyldig i et drap som skjedde i 2000. Durst er tidligere frikjent for drapet på en nabo og har vært mistenkt for drapet på kona, men er nå kjent skyldig i å ha drept sin beste venninne, Susan Berman, i Los Angeles i 2000. Mangemillionæren fra New York har vært omtalt i flere podkaster og TV-serier om anklagene.

NRK - 15 jun 22 kl. 19:53

Palestinsk hjelpearbeider kjent skyldig i terrorisme

En palestinsk hjelpearbeider som har ledet den kristne hjelpeorganisasjonen World Vision på Gazastripen, er kjent skyldig i terrorisme. Mohammed al-Halabi ble pågrepet av israelske myndigheter sommeren 2016 og har sittet fengslet siden. I kjennelsen som kom onsdag, ble han kjent skyldig i å ha underslått millioner av dollar til Hamas, den palestinske, islamistiske gruppen som har makten på Gazastripen.

NRK - 23 okt 21 kl. 04:44

Giuliani-medarbeider kjent skyldig

En tidligere medarbeider av Donald Trumps eksadvokat Rudy Giuliani er kjent skyldig i å ha gitt ulovlige valgkampbidrag for å påvirke amerikanske politikere. Forretningsmannen Lev Parnas ble fredag kjent skyldig av en jury i en føderal domstol i New York..

NRK - 22 feb 22 kl. 16:55

Tre menn kjent skyldig i hatkriminalitet etter drap i Georgia i USA

De tre mennene som tidligere er dømt for drapet på Ahmaud Arbery i Georgia i USA, er kjent skyldig i hatkriminalitet. Travis McMichael ble i fjor sammen med faren Gregory og en nabo dømt for drap på afroamerikanske Arbery og fengslet for livstid i en delstatsdomstol i Georgia. Tirsdag ble de kjent skyldig i hatkriminalitet.

NRK - 30 mar 22 kl. 09:14

Beryktet IS-kriger for retten i USA

Rettssaken mot IS-krigeren El Shafee Elsheikh, som er tiltalt for drap på fire amerikanere i Syria, er i gang. Han kan også ha et norsk liv på samvittigheten. Elsheikh var medlem av en beryktet gruppe innen IS som holdt, torturerte og drepte utenlandske fanger i årene 2012 til 2015.

Aftenposten - 27 sep 21 kl. 21:47

Artisten R. Kelly kjent skyldig i alle tiltalepunkter - risikerer livstid

Juryen i saken mot R&B-stjernen R. Kelly har kjent ham skyldig i alle tiltalepunktene i saken som omfattet….

Klartale - 21 maj 22 kl. 07:05

Hva skjedde etter at hun ble historisk?

Lørdag er det 90 år siden Amelia Earhart ble første kvinne til å fly alene over Atlanterhavet. Hun ble også den andre personen til å gjøre det. Bare Charles Lindbergh rakk å gjøre reisen før henne.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Momoa ny talsmann for FN-miljøprogram

Skuespiller Jason Momoa, kjent fra Aquaman og Game of Thrones er utnevnt til talsmann for FNs miljøprogram «Life below water». På Instagram skriver Momoa at det er en stor ære å få denne utnevnelsen. – Uten et friskt hav vil ikke livet slik vi kjenner det eksistere..

NRK - 15 minutter siden

Kreml avviser mislighold av utenlandsgjeld

Kreml kaller meldinger om at Russland ikke klarer å betjene sin utenlandsgjeld for grunnløse. Flere medier, blant dem Bloomberg og BBC , meldte mandag at Russland ikke har kunnet foreta en rentebetaling på 100 millioner dollar som forfalt søndag. Kreml kaller meldingene grunnløse.

NRK - 15 minutter siden

Solberg mener PST bør lære av feilen

Solberg mener vurderingen av voldspotensialet er avgjørende for å kartlegge voldstrusler i samfunnet. Her har PST feilet, mener hun. Spørsmålene PST bør lære av mener Solberg er: – Er det andre indikatorer vi kunne lagt vekt på?

NRK - 15 minutter siden

Må avlyse legetimer

Sykehuset i Hammerfest må avlyse flere legetimer fordi spesialister ikke kommer seg til sykehuset. Årsaken er at Widerøe har stengt ned deler av kortbanenettet. Koimmunikasjonssjef ved Finnmarkssykehuset i Hammerfest, Eirik Palm, bekrefter dette til Dagbladet..

NRK - 15 minutter siden

Helgelandssykehuset i gul beredskap

Helgelandssykehuset er i gul beredskap, opplyser sykehuset på sine hjemmesider. Dette får konsekvenser for bemanningssituasjonen i Helgelandssykehuset da enkelte vikarer ikke kommer seg til Helgeland og at ambulanseflyene også kan bli stående på bakken..

NRK - 2 timer siden

Markering i Trondheim

De skeive organisasjonene i Trondheim, i samarbeid med Trondheim kommune, inviterer til Solidaritetsmarkering på Torvet tirsdag ettermiddag. Det er skytetragedien i Oslo natt til lørdag der to mennesker ble drept som er bakgrunnen for markeringen. Det vil bli holdt appeller fra det skeive miljøet og kulturelle innslag.

NRK - 30 minutter siden

Dømd for å ha valdtatt 14-åring

Frostating Lagmannsrett har behandla ankesaken til ein mann i 50-åra som i februar vart dømd til fire års fengsel for å ha valdtatt ein 14 år gammal gut. Mannen skal ha låst guten inne i ein kjellar der overgrepa skjedde. 14-åringen prøvde å rømme, men fekk det ikkje til.

NRK - 1 time siden

Driftsstans på kullkraftverket i Longyearbyen

Kullkraftverket i Longyearbyen er rammet av driftsstans på grunn av feil på begge fyringskjelene. Det opplyser lokalstyreleder Arild Olsen. Det kan ta lang tid før feilen er reparert.

NRK - 30 minutter siden

Mener abortloven rammer svarte kvinner mest

Høyesteretts beslutningen om å legge bort kvinners rett til abort i USA, forventes å ha stor innvirkning på svarte og fargede kvinner. Det mener flere eksperter, ifølge Reuters. Mange svarte kvinner bor i stater som vil forby abort og som har de mest regide lovene, for eksempel i sørstatene.

NRK - 30 minutter siden

Mener abortloven rrammer svarte kvinner mest

Høyesteretts beslutningen om å legge bort kvinners rett til abort i USA, forventes å ha stor innvirkning på svarte og fargede kvinner. Det mener flere eksperter, ifølge Reuters. Mange svarte kvinner bor i stater som vil forby abort og som har de mest regide lovene, for eksempel i sørstatene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com