NRK > Nyheter

Friday, 12 August, 04:47

NRK - 24 maj 22 kl. 08:58

«Firerbanden» Investerer i infrastruktur i Asia

Australia, India, Japan og USA planlegger enorme investeringer i infrastruktur i Asia, ifølge Japans statsminister Fumio Kishida. – I infrastruktursektoren kunngjør vi at vi satser på å investere mer enn 50 milliarder dollar for å bistå prosjekter i India-Stillehavsregionen, sa statsministeren etter et møte i den såkalte firerbanden i Tokyo. Lederne i de fire landene hadde et møte i den japanske hovedstaden tirsdag. Der ble det også kjent at Australia skal være vertskap for neste møte i 2023. «Firerbanden,» eller «the Quad» ble etablert av Australia, India, Japan og USA etter tsunamikatastrofen i 2004..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Asia, Japans, Fumio Kishida, India-Stillehavsregionen, Tokyo, Australia, Quad

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Firerbanden, Investereri , infrastrukturi , Asia
NRK - 03 mar 22 kl. 02:02

Kritisk infrastruktur skadd etter angrep i Mariupol

Infrastruktur som sikrer tilgang på vann og elektrisitet i den ukrainske havnebyen Mariupol, har fått betydelige skader i russiske flyangrep, ifølge ordføreren. Ordfører Vadym Boychenko sier til nyhetsbyrået UNAIN at onsdag var krigens foreløpig verste dag, og at mange av byens 440.000 innbyggere nå er uten rent vann, oppvarming og strøm.

NRK - 24 maj 22 kl. 06:18

USA, Japan og India inngår maritim avtale

USA, Japan, Australia og India går sammen for å etablere et maritimt overvåkingsprogram. Avtalen, kalt IPMDA, skal styrke evnen til overvåking ved stillehavsøyer, i Sørøst-Asia og Indiahavet, står det i en kunngjøring fra Det hvite hus tirsdag morgen norsk tid. Kunngjøringen kom før møtet i den såkalte firerbanden skulle starte i Tokyo.

NRK - 24 maj 22 kl. 13:26

Kinesiske og russiske kampfly fløy nær Japan under toppmøte

Kinesiske og russiske kampfly gjennomførte tirsdag en felles flyging over Japanhavet og Østkinahavet. Flygingen skjedde idet lederne i den såkalte «firerbanden,» et sikkerhetssamarbeid mellom Australia, India, Japan og USA, møttes i Tokyo. Japans forsvarsminister Nobuo Kishi har uttrykt «alvorlig bekymring» over hendelsen overfor Kina og Russland.

NRK - 10 feb 22 kl. 15:40

EU med investeringsplan for Afrika

EU-sjef Ursula von der Leyen sier unionen planlegger å investere 150 milliarder euro i infrastruktur i Afrika. Planen ble lansert under en pressekonferanse i Senegals hovedstad Dakar torsdag. Det er den første regionale planen i EU-prosjektet «Global Gateway», der planen er å mobilisere 300 milliarder euro til privat og offentlig infrastruktur innen 2027.

NRK - 10 apr 22 kl. 05:07

Britisk etterretning: Bevis på åtak mot sivile

Den russiske tilbaketrekkinga frå Nord-Ukraina har late etter seg bevis for at sivile har vore angripne, ifølgje britisk etterretning. Bevisa omfattar massegraver, dødeleg bruk av gissel som menneskelege skjold og minelegging av sivil infrastruktur. – Russiske styrka held fram med å bruke improviserte bomber, redusere moral og avgrense ukrainarane sin rørslefridom, skriv CNN.

NRK - 01 jul 22 kl. 04:09

Ukrainsk general: Russland bruker gamle raketter med liten treffsikkerhet

Russiske styrker bruker unøyaktige raketter fra gamle sovjetlagre i over 50 prosent av angrepene sine mot Ukraina, hevder en ukrainsk general. Brigader Oleksij Hromov sier at russiske styrker forsøker å treffe militære mål og kritisk infrastruktur, men at bruk av gamle raketter fra sovjettiden fører til betydelige tap av sivile liv, siden rakettene er mindre treffsikre. – Fiendens mål er militære anlegg, kritisk infrastruktur og industri, og transportnettverk.

NRK - 28 mar 22 kl. 14:59

Russland vil øke oljeeksporten til Asia

Samtidig som Europa vil gjøre seg mer uavhengig av russisk olje og gass, vil Russland eksportere mer olje til Asia. – Det er et marked i Sørøst-Asia, i Østen, sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov ifølge nyhetsbyrået Interfax. Han sier at det globale markedet er langt mer mangfoldig enn det europeiske.

NRK - 31 mar 22 kl. 10:26

Klimakrisen rammer hardt i Midtøsten og Sørøst-Asia

Gjennomsnittstemperaturen i Midtøsten og Sentral-Asia har steget med 1,5 grader siden 1990-tallet, det er dobbelt så mye som ellers i verden ifølge en rapport fra Det internasjonale pengefondet (IMF). Klimarelaterte katastrofer driver i gjennomsnitt 7 millioner mennesker på flukt, koster 2.600 liv og forårsaker skader for drøyt 17 milliarder kroner årlig i disse to regionene, ifølge rapporten.

NRK - 31 jul 22 kl. 18:30

Putin utpeker USA og Nato som de største truslene

I en ny doktrine til landets marine utpeker president Vladimir Putin USAs «mål om å dominere verdenshavene» og Natos utvidelse som Russlands største trusler. Doktrinen ble undertegnet under en høytidelighet i forbindelse med den russiske marinens dag i St. Petersburg søndag.

E24 - 18 feb 22 kl. 06:04

Asia-børser henter seg noe inn etter Ukraina-uro

Ukraina-krisen fortsetter å prege verdensmarkedene. Flere av børsene i Asia har krøpet mot grønne tall utover dagen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Bensinprisen i USA faller

Bensinprisen i USA fortsetter å falle før mellomvalget i høst og er igjen under fire dollar for en amerikansk gallon. Det tilsvarer en bensinpris på like over ti kroner literen. Men bensinprisen per gallon (3,8 liter) er fortsatt 80 cent høyere enn den var for ett år siden.

NRK - 1 time siden

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge – Det har stor betydning for Europa som skriker etter gass, sier Benedicte Solaas i Offshore Norge til Klassekmapen. Hun er direktør for klima og miljø i organisasjonen og mener Norge har et ansvar for å hjelpe Europa med å sikre stabil energiforsyning. (NTB).

NRK - 1 time siden

Minst 21 demonstranter drept i Sierra Leone

Minst 21 sivile er drept i demonstrasjonene mot myndighetene i Sierra Leone de siste dagene, opplyser sykehuskilder til Reuters. I tillegg er åtte politibetjenter drept, skriver CNN. Det har vært omfattende demonstrasjoner både i hovedstaden Freetown og i en rekke byer rundt om i landet de siste dagene.

NRK - 2 timer siden

Avis: FBI lette etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post. Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago. Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal.

NRK - 3 timer siden

Mann i 60-årene funnet død etter leteaksjon

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon langs Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake etter en fisketur. Mannen ble meldt savnet av pårørende. Både redningshelikopter og frivillige mannskaper bisto politiet i søket.

NRK - 3 timer siden

Mann i 60-årene druknet i Femundselva

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon ved Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake fra en fisketur. Mannen ble funnet i elva av politiet like før midnatt. – Det ble forsøkt HRL, men savnede er bekreftet omkommet.

NRK - 3 timer siden

Estland stenger grensen for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 3 timer siden

Egenæs: Amnestys troverdighet har fått seg et skudd for baugen

Amnesty International Norges generalsekretær varsler intern granskning og sier at den omstridte Ukraina-rapporten hjelper russisk propaganda. John Peder Egenæs sier til Morgenbladet at han personlig skulle ønske at Amnesty hadde valgt en litt annerledes strategi i forbindelse med rapporten der de skriver at de kan dokumentere at Ukraina har brutt folkeretten i utplasseringen av militære styrker i boligstrøk og ved skoler og sykehus. Han sier blant annet at svarfristen Ukrainas forsvarsdepartement fikk var for kort og at det kan hende det ville ha vært best å dele funnene med Ukraina først, uten å gå ut offentlig med dem.

NRK - 4 timer siden

Ohio-gjerningsmannen død

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet. Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.

NRK - 4 timer siden

Republikanere vil ha flere svar

Republikaneren Lindsey Graham sier det fortsatt er mange spørsmål FBI og justisdepartementet må svare på om ransakelsen hos Donald Trump. Justisminister Merrick Garland bekreftet torsdag at han personlig godkjente at FBI skulle be om en ransakelsesordre. Samtidig ble det offentliggjort dokumenter i saken.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com