NRK > Nyheter

Monday, 26 September, 18:55

NRK - 26 maj 22 kl. 18:58

– Drept med overlegg

Palestinske myndigheter sier at deres gransking viser at Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept med overlegg av israelske styrker. Den palestinske riksadvokaten Akram Al-Khateeb kunngjorde resultatet av granskingen på en pressekonferanse i Ramallah torsdag. Israel vil trolig avvise påstanden som grunnløs. – Den eneste skytingen som fant sted, var det okkupasjonsstyrkene som sto for, og hensikten var å drepe, sa Khateeb. Den palestinsk-amerikanske veteranreporteren ble skutt i hodet 11.
Les mer på NRK


Les mer om:
Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, Akram Al-Khateeb, Ramallah, Khateeb, Jenin, Vestbredden, Israel, Associated Press, AP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dreptmed , overlegg
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 16 jun 22 kl. 10:06

Gjenopptakelseskommisjonen gjenåpner Vollen-drapssaken

Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept da hun var på jobb i 2014. Hun jobbet som sosionom på en barneverns-institusjon. Hun ble kvalt til hun ble bevisstløs.

Klartale - 16 jun 22 kl. 10:06

Gjenåpner saken etter drapet i Vollen

Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept da hun var på jobb i 2014. Hun jobbet som sosionom på en barneverns-institusjon i Vollen i Asker. Hun ble kvalt til hun ble bevisstløs.

NRK - 13 jul 22 kl. 14:39

Blinken inviterer familien til drept Al Jazeera-journalist til USA

USAs utenriksminister Antony Blinken har invitert familien til den drepte palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh til Washington D.C for et møte. Familien skal få muligheten til å sette seg ned og snakke med utenriksministeren direkte, opplyser sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i Biden-administrasjonen onsdag.

NRK - 03 aug 22 kl. 23:42

Brødre siktet for drap på mor

I Göteborg er et brødrepar arrestert og siktet for å ha drept sin mot med overlegg da de kjørte henne ned med personbil i bydelen Hisingen sist lørdag. Politiet har også arrestert to andre personer som de mistenker har samarbeidet med brødrene. Det skal være en familierelasjon mellom de innblandede, og politiet mistenker at det skal dreie seg om æresrelatert vold, skriver SVT..

NRK - 03 aug 22 kl. 23:42

Brødre siktet for æresdrap på mor

I Göteborg er et brødrepar arrestert og siktet for å ha drept sin mor med overlegg da de kjørte henne ned med personbil i bydelen Hisingen sist lørdag. Politiet har også arrestert to andre personer som de mistenker har samarbeidet med brødrene. Det skal være en familierelasjon mellom de innblandede, og politiet mistenker at det skal dreie seg om æresrelatert vold, skriver SVT.

NRK - 02 jun 22 kl. 17:01

Palestinsk tenåring drept av israelske soldater

En palestinsk tenåring er skutt og drept av israelske soldater. Det melder AFP. Det er den fjerde palestineren som blir drept av israelske soldater på to dager.

NRK - 31 aug 22 kl. 19:15

Minst 50 sivile ble drept av regjeringssoldater i Mali

Ifølge FN-rappor, ble minst 50 sivile drept av regjeringssoldater i Mali under en operasjon i april. Utenlandske soldater deltok også, ifølge rapporten. Hendelsen fant sted 19.

NRK - 02 apr 22 kl. 08:08

Kina nekter for å omgå Russland-sanksjoner

Kina forsøker ikke å omgå de internasjonale sanksjonene mot Russland, ifølge utenriksdepartementet i Beijing. EU-president Charles Michel understreket fredag at Kina har et spesielt ansvar og advarte landet mot å gi Russland støtte i krigen mot Ukraina. Det er heller ikke tilfelle, forsikrer kinesiske myndigheter.

NRK - 07 apr 22 kl. 18:16

Guvernør: Ingen sykehus i Luhansk i drift

Ingen sykehus er lenger i drift i Luhansk øst i Ukraina, ifølge guvernøren i den krigsherjede regionen. – Siden begynnelsen av krigen mellom Russland og Ukraina har hvert eneste medisinske senter i regionen vår blitt angrepet, skriver guvernør Serhij Gaidaj på Facebook torsdag. Han la ut bilder som angivelig viser et ødelagt sykehus i byen Rubizjne.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Anne Lindboe valgt til ordførerkandidat i Oslo for Høyre

Eirik Lae Solberg og Anne Lindboe skal fronte Høyre i kampen om hovedstaden. Toppduoen ble enstemmig valgt på nominasjonsmøtet mandag kveld..

NRK - 15 minutter siden

Nye demonstrasjoner utenfor Stortinget

Det har i dag vært nye demonstrasjoner utenfor Stortinget. Bakteppet for demonstrasjonen var skjebnen til 22 år gamle Mahsa Amini, som døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, angivelig for feil bruk av hijab..

NRK - 15 minutter siden

Aftenposten: Anne Lindboe valgt til ordførerkandidat i Oslo for Høyre

Anne Lindboe (51) er valgt til ordførerkandidat for Høyre på nominasjonsmøtet mandag kveld. Det melder Aftenposten. Ifølge avisen er Eirik Lae Solberg (51) valgt til byrådslederkandidat..

NRK - 15 minutter siden

TV 2-journalist Tonje Steinsland er fadder til David Toskas barn

TV 2-journalist Tonje Steinsland er fadder for barnet til David Toska, som sto bak Nokas-ranet i Stavanger i 2004 hvor en politimann ble drept. Det melder DN. Steinsland var den første journalisten som fikk Toska til å snakke offentlig om det som er norgeshistoriens største ran.

NRK - 45 minutter siden

Brann i kjøretøy på E6

Nødetatene rykker ut til Skedsmo etter melding om brann i et kjøretøy på E6 nordgående ved Skedsmovollen, skriver politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Edward Snowden får russisk statsborgerskap

Russlands president Vladimir Putin har gitt Edward Snowden russisk statsborgerskap, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke på E18 - tunnel stengt

Natvalltunnelen på E18 i Sandefjord er stengt etter at en bil har kjørt i veggen. Ulykken har skjedd i nordgående løp. Fører blir sett til av helsepersonell på stedet..

NRK - 1 time siden

Japansk diplomat fengslet i Russland

Den russiske sikkerhetstjenesten opplyser at de har fengslet en diplomat ved det japanske konsulatet i Russland, og anklaget personen for spionasje, det skriver Reuters som viser til det statlige nyhetsbyrået Ria..

NRK - 1 time siden

Tengs-saken er oversendt Riksadvokaten

Statsadvokaten har sendt sin innstilling i Birgitte Tengs-saken til Riksadvokaten, skriver Dagbladet. – Saken ligger nå på Riksadvokatens bord, og vi venter på en avgjørelse derfra, sier advokat Stian Kristensen til avisen. Han er forsvarer til mannen i 50-årene som siden september i fjor har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

NRK - 1 time siden

Dronning Sonja overrakte dronning Margrethe Nordens språkpris

Danmarks dronning Margrethe var i Oslo mandag for å motta Nordens språkpris. Det var dronning Sonja som overrakte årets pris. – Dronning Margrethe har ved flere anledninger støttet opp under de nordiske språkene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com