NRK > Nyheter

Torsdag, 22 April, 04:32

NRK - 08 mars 21 kl. 16:41

– Vil unngå å stengja skulane

I morgon kjem regjeringa med nye retningslinjer nasjonalt for koronapandemien. I den siste perioden har born og unge i stor grad drive smitten. Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet seier til NRK at dei har hatt mange diskusjonar om skule for å sjå om elevane kan vera til stades på skulen, samstundes som ein får strengare smitteverntiltak. I morgon skal statsminister Erna Solberg orientere Stortinget om kva slags koronatiltak som skal gjelde framover..
Les mer på NRK


Les mer om:
Stoltenberg, Folkehelseinstituttet, NRK, Erna Solberg, Stortinget

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, unngåå , stengja, skulane
NRK - 31 mars 21 kl. 20:26

Stenger skulane i Frankrike

Skulane i Frankrike stenger i tre veker, det seier president Emmanuel Macron. Han seier også at dei forlengar den delvise nedstenginga av landet i fire veker. Frankrike har no nærare 40 000 smittetilfelle dagleg, og 44 prosent av dei som får intensivbehandling på sjukehus er under 65 år gamle.

NRK - 21 timer siden

Kan vera lite nytte av massetesting

Massetesting for koronavirus på skulane har lite nytte, dersom det er lite smitte i området. Det understreker Helsedirektoratet til NTB. Mellom anna har Viken og Rogaland varsla massetesting for å halde skulane opne.

NRK - 07 april 21 kl. 10:42

Opnar for massetesting av elevar

Regjeringa vil innføra vekentleg massetesting av skuleelevar i kommunar med høgt smittepress, skriv Aftenposten. – Dette kan føra til at vi kan halda skulane opne og unngå raudt nivå framover, seier statsminister Erna Solberg til avisa..

Dagbladet - 17 mars 21 kl. 07:05

- Unngå å dra over fjellet

Helsebyråden i Bergen vil at bergenserne skal unngå å reise til Østlandet, og at østlendinger unngår å reise til Bergen..

NRK - 23 jan. 21 kl. 12:39

Johansen: Unngå besøk

– Alle bør unngå besøk hjemme og sammenkomster i eget hjem, sier Oslos byrådsleder Raymond Johansen. Han sier at alle bør unngå unødvendige reiser, med unntak av jobbreiser for folk som ikke har mulighet for å holde hjemmekontor..

NRK - 27 jan. 21 kl. 21:06

Fem nye tilfelle i Nordre Follo

Nordre Follo kommune melder om fem nye koronasmittetilfellet på to av skulane i kommunen. Det er ikkje kjend om desse tilfella er av den muterte varianten av koronaviruset..

NRK - 22 feb. 21 kl. 13:19

Tyske elevar tilbake på skulen

Elevar i ti av 16 tyske delstatar kom i dag tilbake til skule og barnehagar etter to månader med nedstenging. Skulane har ulike koronatiltak, som halve klasser, påbod om munnbind innandørs, og jamleg lufting av klasserom. Smitten aukar i Tyskland..

NRK - 04 mars 21 kl. 11:48

Nasjonal nedstenging i Ungarn

Ungarn stenger alle butikkar, utanom matbutikkar og apotek, fram til 22. mars. Det kunngjorde regjeringa i dag.

NRK - 09 mars 21 kl. 12:59

Sjå pressekonferanse i Oslo

Byrådet har kalla inn til pressekonferanse i Oslo. Det kjem innstrammingar retta mot barn og unge. Skulane i hovudstaden går truleg til raudt nivå..

NRK - 06 april 21 kl. 17:13

Raudt nivå ei veke til

Ålesund, Giske og Sula kommuner forlenger koronaforskrifta si med to døgn til den 14. april. Då kjem vi i rute med den sentrale forskrifta seier kommuneoverlege Olav Mestad.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Gjengjeldte rakettangrep

Israels forsvar skjøt natt til torsdag raketter over grensen mot Syria etter at de selv var blitt beskutt sørøst i landet Det blir koblet til den pågående konflikten mellom Israel og Iran. Ingenting skal ha blitt ødelagt som følge av angrepet..

NRK - 30 minutter siden

Brann i bobil i Rauma

En brann i en bobil i Rauma natt til torsdag har spredt seg til et hus. Det er ikke meldt om noen personskader. men en person er sendt til legevakten for sjekk.

NRK - 1 time siden

Anmeldt for karantenebrudd i Bergen

To personer blir anmeldt for brudd på karantenereglene etter at de natt til torsdag forlot hvert sitt karantenehotell. Ifølge Vest politidistrikt skulle de to ta seg en fest. Nå blir det istedenfor en saftig bot å betale.

NRK - 1 time siden

Ønsker lettelser før helgen

Rakkestad og Ås er de to eneste kommunene i Viken som har kontroll på smittespredningen, men likevel er underlagt tiltaksnivå 5A. Nå ønsker de lettelser. Torsdag håper begge kommunene på at regjeringen letter på tiltakene i de to kommunene, skriver Dagbladet..

NRK - 2 timer siden

FHI: 60 prosent utenlandskfødte

Forrige uke var 60 prosent av nye koronapasienter med kjent fødeland, født utenfor Norge. Også i smittetallene er andelen personer født i utlandet høy. Den ferske ukesrapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at selv om antall innlagte går nedover, minker den mindre blant dem som er født i utlandet, skriver Aftenposten..

NRK - 2 timer siden

Bobilbrann spredte seg til bolighus

Ved Marstein i Rauma har en brann i en bobil spredt seg til et bolighus. Det skal ikke være mennesker i bobilen eller i huset. E 134 er stengt i forbindelse med slukking av brannen, skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Advarer mot falske koronavaksiner

Mexicos helsemyndigheter advarte onsdag om farene etter at falske doser av koronavaksinen fra Pfizer/ Biontech er blitt solgt og brukt i både Mexico og Polen. Mangelen på vaksine har ført til at mange blir fristet til å kjøpe vaksinene selv..

NRK - 2 timer siden

Luftvernsirener nær atomkraftverk

Israelsk militære opplyser at luftvernalarmen er utløst ved byen Dimiona hvor et av landets atomanlegg befinner seg. Det er ikke opplyst hva som er årsaken til alarmen, men det kan være at det er registrert mulig angrep i nærheten av anlegget..

NRK - 3 timer siden

 Pérez sier han er skuffet

Real Madrid-president Florentina Pérez sier at han er skuffet over reaksjonene som har kommet etter at superliga-prosjektet ble kjent. Han skal ha jobbet med prosjektet i tre år, fortalte han i et spansk radioprogram natt til torsdag..

NRK - 5 timer siden

Utsatt utvisning av Meng Wanzhou

En dommer i Canada har utsatt utvisningen av finansdirektøren i mobilselskapet Huawei, Meng Wanzhou, til høsten. Hun ble pågrepet under en mellomlanding i Canada i 2018, og er tiltalt i USA for brudd på sanksjoner mot Iran og tyveri av teknologi. (AFP).
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt