NRK > Nyheter

Saturday, 25 January, 07:30

NRK - 09 Dec 19 kl. 13:43

– Verden har mye å lære av urfolk

Verden har mye å lære av urfolks tradisjonelle kunnskap om naturen, mener FN. Under det pågående klimatoppmøtet i Madrid, COP25 har urfolk for første gang en egen plattform for å bidra i kampen mot klimaendringene..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
FN, Madrid, Cop25

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Verdenhar , myeå , læreav , urfolk
Aftenposten - 04 Nov 19 kl. 10:35

Urfolk vokter regnskogen med livet som innsats

Brasil svikter sitt ansvar for å beskytte urfolk og rettighetsforkjempere, mener Regnskogfondet. Fredag ble en gruppe urfolk som voktet regnskogen angrepet av illegale tømmerhuggere. Én ble drept og én skadet..

NRK - 12 Dec 19 kl. 14:13

Neppe urfolkspunkt i Parisavtalen

Forhandlingene på klimatoppmøtet i Madrid er ikke ferdig, men det ser ikke ut til at et eget punkt om urfolk inkluderes i Parisavtalen. Frustrasjonen blant urfolk på møtet er stor. Parisavtalen skal etter planen være ferdigforhandlet fredag kl 18..

NRK - 12 Dec 19 kl. 14:13

Ikke urfolkspunkt i Parisavtalen

Forhandlingene på klimatoppmøtet i Madrid er ikke ferdig, men det ser ikke ut til at et eget punkt om urfolk inkluderes i Parisavtalen. Frustrasjonen blant urfolk på møtet er stor. Parisavtalen skal etter planen være ferdigforhandlet fredag kl 18..

Klartale - 03 Sep 19 kl. 11:01

Ber for Amazonas

Urfolk i Brasil ba for regnskogen..

VG - 26 Aug 19 kl. 17:28

Leonardo DiCaprios organisasjon gir 44 millioner til Amazonas-brannene

Organisasjonen skal støtte lokale partnere og urfolk i deres arbeid for å beskytte regnskogen i Amazonas..

Aftenposten - 29 Oct 19 kl. 14:36

Urfolksledere til Stortinget: Stopp avtalen med Bolsonaro!

Dersom Stortinget sier ja til frihandelsavtalen Mercosur, vil det bli oppfattet som en støtte til president Jair Bolsonaro krig mot landets urfolk..

NRK - I førrgår: 11:00

Equinors oljeboring til retten

Like før jul ble det gitt grønt lys til Equinors miljøplan for oljeboring i Australbukta, men nå tar The Wilderness Society avgjørelsen til retten. Organisasjonen mener Equinor har unnlatt å konsultere lokale myndigheter og urfolk i prosessen..

NRK - 31 Oct 19 kl. 22:44

Kritiserer regjeringen i Colombia

Ufolksorganisasjonen CRIC i Cauca-distriktet i sørvestlige Colombia, kritiserer regjeringen i landet for å gjøre for lite for å beskytte urfolk, etter at organisasjonens leder og og fire livvakter ble drept av det som angivelig var FARC-utbrytere..

Aftenposten - 28 Aug 19 kl. 05:44

Bolsonaro ut mot beskyttelse av urfolk i Brasil

Brasils president Jair Bolsonaro kritiserer landets urfolksbeskyttelse, som han mener blir brukt av «ytre krefter» til å ramme Brasils økonomi..

NRK - 18 Sep 19 kl. 02:08

Flere migranter i verden

Antallet migranter rundt om i verden har nådd anslagsvis 272 millioner mennesker. Det er 51 millioner flere migranter i verden i 2019 sammenlignet med 2010, ifølge årsrapporten fra FNs avdeling for økonomiske og sosiale saker (DESA)..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Tre mennesker smittet i Malaysia

Malaysia bekrefter at tre mennesker der er smittet av coronaviruset. Så langt er personer bekreftet smittet i Frankrike, Japan, Nepal, Singapore, Taiwan, Sør-Korea, Thailand, Vietnam og USA, i tillegg til Kina, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 45 minutter siden

Lege i Kina døde av coronaviruset

En lege på et sykehus i Hubei-provinsen i Kina, som ligger i sentrum av utbruddet av coronaviruset, har selv dødd av viruset. Legen Liang Wudong var i utbruddets frontlinje og døde i en alder av 62 år, melder statlig kinesisk tv..

NRK - 45 minutter siden

Lege døde av coronaviruset

En lege på et sykehus i Hubei-provinsen i Kina, som ligger i sentrum av udbruddet av coronaviruset, har selv dødd av viruset. Legen Liang Wudong var i utbruddets frontlinje og døde i en alder av 62 år, melder statlig kinesisk tv..

NRK - 2 timer siden

Gjentok advarslene om maktmisbruk

Aktoratets fullførte sin siste dag i riksrettssaken mot Donald Trump med å gjenta sine beskyldninger om presidentens maktmisbruk. Aktor og leder i Representanthuset Adam Schiff, mener Trump vil fortsette å utøve maktmisbruk med mindre han avsettes..

NRK - 3 timer siden

Ingen pågrepet etter vold

Ingen er pågrepet etter at en mann i 30-årene ble angrepet og utsatt for vold i Asker fredag kveld. Politiet ble varslet om hendelsen på Hvalstad klokken 22.55 fredag kveld..

NRK - 3 timer siden

Tror skabb lever lenger enn antatt

Stavanger universitetssykehus har funnet levende skabb på mobiltelefoner. De tror det kan bety den lever lenger enn det man har trodd til nå, melder Stavanger Aftenblad. Legemiddelverket har den siste tiden fått flere meldinger om skabbutbrudd..

NRK - 5 timer siden

Coronavirus oppdaget i Australia

Helsemyndighetene i Australia opplyser at de har registrert sitt første tilfelle av Coronavirus, melder nyhetsbyrået Reuters. Den syke får behandling på et sykehus i Melbourne. Pasienten er en kinesisk mann i 50-årene.

NRK - 5 timer siden

Coronavirus i Australia

Helsemyndighetene i Australia opplyser at de har registrert sitt første tilfelle av Coronavirus, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 5 timer siden

Diskuterte telesikkerhet

USAs president Donald Trump og Storbritannias statsminister Boris Johnson diskuterte fredag IT-sikkerhet i en telefonsamtale. De to er enige om å samarbeide om sikring av begge lands mobil- og telenettverk, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 6 timer siden

41 bekreftet døde i Kina

Tallet på dødsfall etter utbruddet av coronavirus i Kina har steget til 41. Det opplyser myndighetene, ifølge nyhetsbyrået AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt