NRK > Nyheter

Saturday, 30 May, 01:02

NRK - 23 May 20 kl. 16:00

– Må lære mer om psykisk helse

Mange unge faller ut av videregående skole fordi de har sosial angst, mener forsker. Mental Helse Ungdom vil at lærere skal bli flinkere til å fange opp elever som sliter..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Helse Ungdom

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: , lære, merom , psykisk, helse
NRK - 14 May 20 kl. 07:58

FN om psykisk helse i koronatida

Koronakrisa er ein trussel mot psykisk helse verda over, åtvarar FN torsdag, og ber om at det blir tatt grep for å demma opp for påkjenningane pandemien medfører, melder AFP. FN ber nå alle land psykisk helsehjelp i koronahandteringa..

Klartale - 29 Apr 20 kl. 22:09

Hva skjer med psykisk helse nå?

Flere sliter psykisk under korona-pandemien. Samtidig føler mange på mestring og et sterkere samhold enn før..

P4 - 13 Apr 20 kl. 13:25

Hver fjerde sliter psykisk

Hver fjerde nordmann sliter psykisk nå under koronapandemien. Det går fram av en undersøkelse Opinion har gjort for Norsk koronamonitor. Der sier altså 25 prosent av de spurte at de opplever livssituasjonen og hverdagen sin som psykisk belastende på grunn av koronaviruset.

NRK - 13 Apr 20 kl. 13:14

1 av 4 nordmenn sliter psykisk nå

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt over 8000 nordmenn om hvordan de vurderer sin psykiske helse etter koronautbruddet. 25 prosent av de spurte sier de opplever livssituasjonen og hverdagen sin som psykisk belastende på grunn av koronaviruset..

NRK - 19 May 20 kl. 11:15

Flere unge sliter psykisk

Europeiske barn mellom 11 og 15 år er i økende grad rammet av psykiske problemer, viser en WHO-studie gjennomført i 45 land. Mens 41 prosent av guttene opplyser at de er i god psykisk form, er tallet bare 33 prosent blant jenter..

E24 - 28 Apr 20 kl. 08:19

– Shell-jobben gjorde ham psykisk syk

Han ble psykisk syk av jobben som hovedverneombud på Shells gassanlegg Nyhamna, fastslår en fersk dom. Men Runar Kjørsvik taper likevel saken..

P4 - 10 May 20 kl. 12:45

Flere psykisk syke og rusavhengige sliter

Flere som sliter psykisk og med rus har større behov for helsehjelp under koronakrisen. Det rapporterer flere helseforetak og fagklinikker, ifølge NRK. Oppfatningen deles av klinikkdirektør i Vestre Viken, Kirsten Hørthe..

E24 - 28 Apr 20 kl. 08:19

– Krenkelsene Shell påførte Kjørsvik, gjorde ham psykisk syk

Han ble psykisk syk av jobben som hovedverneombud på Shells gassanlegg Nyhamna, slår en fersk dom fast. Men Runar Kjørsvik taper likevel saken..

Aftenposten - 16 Mar 20 kl. 15:13

Mann dømt til tvungent psykisk helsevern for vold mot adoptivforeldre

En mann i Ørskog på Sunnmøre er dømt til tvunget psykisk helsevern for grov kroppsskade mot sine adoptivforeldre. Adoptivmoren døde av skadene..

NRK - 25 May 20 kl. 11:50

Fortsatt psykisk helsevern

45-åringen som er dømt for å ha drept 16 år gamle Sigrid Schjetne må fortsatt holdes i tvungent psykisk helsevern. Det sier påtalemyndigheten, som mener det er gjentakelsesfare. Jenta ble funnet død i 2012.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Ny video av Floyds-pågripelsen

En ny video delt på sosiale medier, viser pågripelsen av avdøde George Floyd fra en annen vinkel, der tre politimenn deltar. Videoen som hittil har vært delt, viser hvordan en politimann presser kneet sitt mot halsen til Floyd..

NRK - 1 time siden

Trump snakket med avdødes familie

USAs president Donald Trump opplyser fredag kveld at han har snakket med familien til George Floyd, mannen som døde under en arrestasjon i Minneapolis. Trump sier også at man må forhindre at det blir anarki i byen, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 2 timer siden

Innfører portforbud i Minneapolis

Myndighetene i Minneapolis har besluttet å innføre portforbud i byen, etter tre dager med opprør og kraftige demonstrasjoner. Det kunngjorde ordfører Jacob Frey fredag ettermiddag, ifølge CBS Minnesota. Portforbudet trer i kraft klokka 20 lokal tid..

NRK - 2 timer siden

Klasser i karantene etter smitte

Et tjuetalls elever på Kurland barneskole i Sarpsborg må i karantene etter at en lærer testet positivt på korona, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Også i Sula på Sunnmøre er to skolegrupper og en barnehageavdeling i karantene, melder Sunnmørsposten..

NRK - 3 timer siden

Ønsker ikke barnehospice

Det er full strid om Norge skal satse på barnehospice – der alvorlig syke barn kan komme med sine familier. Mens foreningen for barnepalliasjon har kjempet for hospice i en årrekke, fraråder nå flere medisinske miljøer dette..

NRK - 3 timer siden

Avslutter særbehandling av Hongkong

President Donald Trump har gitt beskjed til sin administrasjon om å avvikle særbehandlingen av Hongkong, som byen har fått på grunn av sin spesielle status. Det skjer etter at Kina vedtok en ny sikkerhetslov for Hongkong..

NRK - 4 timer siden

USA bryter med WHO

President Donald Trump sier fredag at USA bryter med Verdens Helseorganisasjon (WHO) og kutter pengestøtten til organisasjonen. På en pressekonferanse sa Trump at USA bryter med WHO fordi organisasjonen ikke har gjort endringene USA har bedt om..

NRK - 4 timer siden

Bryter med WHO

President Donald Trump sier fredag at USA bryter med Verdens Helseorganisasjon..

NRK - 4 timer siden

Donald Trump møter pressen

NRK - 4 timer siden

Pågrepet politimann sikta for drap

Derek Chauvin, politmannen som knelte på nakken til George Floyd under en pågripelse i Minneapolis, er arrestert og siktet for uaktsomt drap, melder Reuters. De tre andre politifolkene som deltok i pågripelsen er under etterforskning..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt