NRK > Nyheter

Monday, 18 November, 21:10

NRK - 09 Nov 19 kl. 13:48

– Demokratiet må forsvares

Angela Merkel oppfordret Europa til å forsvare demokrati og frihet da hun lørdag talte på minneseremonien i forbindelse med at det er 30 år siden Berlinmurens fall. Merkel fastslo at den globale kampen for frihet ikke er over..
Les mer på NRK


Les mer om:
Merkel, Europa, Berlinmurens

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Demokratiet, , forsvares
Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 07:00

Murens fall er verdt å feire i en tid da demokratiet må forsvares mot krefter som vil ødelegge verdiene det bygger på | Mathilde Fasting

Et samfunn basert på likhet og frihet, som ikke er et liberalt demokrati, er vanskelig å se for seg..

Klartale - 08 Sep 19 kl. 20:58

Ditt valg er viktig for demokratiet

Dropp sofaen og stem! Uten din stemme, svekkes demokratiet..

Aftenposten - 11 Aug 19 kl. 12:30

Samehets: ufarlig grums eller en trussel mot demokratiet? | Syv ledere av freds- og menneskerettighetssentre

Må samer tåle såpass? Nei, mener vi. Skal demokratiet Norge ha rom for ulike meninger og debatt?

P4 - 15 Aug 19 kl. 22:18

- Et angrep på demokratiet

Demokraten Ilhan Omar sier Israels avgjørelse å nekte henne og en annen folkevalgt amerikansk politiker innreise, er et angrep på demokratiet. Israelse myndigheter avlyste et planlagt besøk til Israel og Palestina i helgen, kort tid etter at USAs president Donald Trump blandet seg inn i saken i kveld. I et Twitter-innlegg skrev Trump at politikerne hater jøder og Israel, og at besøket burde bli avlyst.

Dagbladet - 25 Jul 19 kl. 07:50

Trump er den nye normalen

Robert Mueller frykter for demokratiet..

Dagbladet - 09 Sep 19 kl. 12:17

Høytidsstemt av valget

Tusenvis av dedikerte lokalpolitikere gjør demokratiet mulig..

P4 - 06 Nov 19 kl. 11:36

- Et arr på jordens overflate

- Frihet og demokrati må forsvares hver dag. Det sa NATO-sjef Jens Stoltenberg ved en markering av at det er 30 år siden Berlinmurens fall. I en tale ved NATOs minnesmerke over muren som delte Berlin fram til 1989, sa Stoltenberg det viktig er å huske på hvor langt man har kommet i løpet av bare én generasjon.

Dagbladet - 06 Sep 19 kl. 06:15

De er oppegående jenter

De har ikke mistet troen på demokratiet. De har ikke fått avsmak fra skolens autoritet..

Aftenposten - 09 Oct 19 kl. 09:28

Språklig søppel er en trussel mot demokratiet | Kjell Magne Bondevik

Hva gjør vi?.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Varsler endringer om Vestbredden

USAs utenriksminister Mike Pompeo vil mandag kveld fortelle at jødiske bosettinger på det palestinske territoriet Vestbredden ikke lenger vil være i strid med internasjonale lover. Det skriver Nyhetsbyrået Reuters. Vestbredden er okkupert av Isarel..

NRK - 1 time siden

Varsler endinger om Vestbredden

USAs utenriksminister Mike Pompeo vil mandag kveld fortelle at jødiske bosettinger på det palestinske territoriet Vestbredden ikke lenger vil være i strid med internasjonale lover. Det skriver Nyhetsbyrået Reuters. Vestbredden er okkupert av Isarel..

NRK - 1 time siden

16 års fengsel for drap

En 28-åring er dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin i Sandnes, melder Stavanger Aftenblad. Drapet skjedde lille julaften 2017. 16 års fengsel er det samme som aktor ba om i retten..

NRK - 1 time siden

Flertall for å avsette Trump

51 prosent av amerikanerne mener president Donald Trump bør stilles for riksrett og avsettes, ifølge en ny meningsmåling av Ipsos for ABC News. I tillegg svarer 6 prosent at president Trump bør stilles for riksrett, men ikke gå av..

NRK - 1 time siden

Over 100.000 barn internert i USA

Flere enn 100.000 mindreårige er internert i USA som følge av saker knyttet til innvandring, ifølge en ny FN-rapport. Tallet omfatter både barn som er sperret inne sammen med sine foreldre, og mindreårige som er kommet alene til USA..

NRK - 2 timer siden

Frode Berg i møte med E-sjefen

Frode Berg møtte i dag sjefen for Etterretningstjenesten Morten Haga Lunde til et møte på hemmelig sted på Østlandet. Det skriver VG. Bergs advokat Brynjulf Risnes sier at møtene var på Bergs initiativ, men at han ikke kan si noe om innholdet i dem..

NRK - 2 timer siden

Sender Utøya-minnesmerke på høring

Trass i store protester fra naboene har Hole kommune vedtatt å sende forslaget om et 22. juli-minnesmerke på Utøykaia på høring. Beslutningen ble fattet på et møte i kommunens plan- og miljøutvalg mandag kveld..

NRK - 2 timer siden

Forslag om forbud mot machete

Justisdepartementet vurderer endringer i våpenforskriften slik at det å eie og kjøpe machete blir forbudt. Bakgrunnen for forslaget er blant annet at politiet mener det har utviklet seg en trend, særlig innen gjengmiljøer i Oslo..

NRK - 2 timer siden

VG retter i tre Giske-saker

VG retter i tre saker om Trond Giske, skriver DN. Redaktør Gard Steiro publiserte mandag kveld en kommentar der det kommer frem at avisen har gått gjennom et tresifret antall artikler om Trond Giske og Arbeiderpartiet..

NRK - 3 timer siden

Frode Berg vil snakke til pressen

Frode Bergs advokat Brynjulf Risnes har kalt inn til pressekonferanse tirsdag kveld. Risnes opplyser at pressekonferansen vil bli holdt på Gardermoen klokken 19 tirsdag kveld..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.







Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt