NRK > Nyheter

Saturday, 30 May, 11:23

NRK - 09 Nov 19 kl. 13:48

– Demokratiet må forsvares

Angela Merkel oppfordret Europa til å forsvare demokrati og frihet da hun lørdag talte på minneseremonien i forbindelse med at det er 30 år siden Berlinmurens fall. Merkel fastslo at den globale kampen for frihet ikke er over..
Les mer på NRK


Les mer om:
Merkel, Europa, Berlinmurens

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Demokratiet, , forsvares
Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 07:00

Murens fall er verdt å feire i en tid da demokratiet må forsvares mot krefter som vil ødelegge verdiene det bygger på | Mathilde Fasting

Et samfunn basert på likhet og frihet, som ikke er et liberalt demokrati, er vanskelig å se for seg..

Dagbladet - 05 Feb 20 kl. 20:49

Demokratiet er under angrep

Det liberale demokratiet er under angrep. Og med Trump som et talende symptom på sykdommen, så skyldes angrepet en sterkt stigende misnøye med demokratiet selv, skriver Morten Strand..

Klartale - 08 Sep 19 kl. 20:58

Ditt valg er viktig for demokratiet

Dropp sofaen og stem! Uten din stemme, svekkes demokratiet..

Klartale - 02 Apr 20 kl. 08:57

Advarer mot å ofre demokratiet

Flere europeiske politikere er bekymret. De mener at demokratiet og menneske-rettigheter må beskyttes. De kan bli rammet av strenge korona-tiltak..

Aftenposten - 11 Aug 19 kl. 12:30

Samehets: ufarlig grums eller en trussel mot demokratiet? | Syv ledere av freds- og menneskerettighetssentre

Må samer tåle såpass? Nei, mener vi. Skal demokratiet Norge ha rom for ulike meninger og debatt?

VG - 20 Jan 20 kl. 07:50

Vi må ta vare på tilliten

Sosiale medier kunne blitt vårt viktigste verktøy for å styrke demokratiet. I stedet brukes de til å spre løgner, rive ned tillit og vinne valg i det skjulte. Vi må handle før det er for sent.

Dagbladet - 20 Feb 20 kl. 06:00

Til forsvar for stjerner og luksus

Et stjernedryss over norske topprestauranter har satt sinnene i kok. Heder til kolibribryst anrettet på vaktelomelett med trøffel? Kan luksusmat i det hele tatt forsvares, spør John O.

Aftenposten - 08 May 20 kl. 09:27

Aftenposten mener: Friheten vant for 75 år siden. Den må forsvares også i dag.

Demokrati og frihet trues når vi tar det for gitt..

P4 - 15 Aug 19 kl. 22:18

- Et angrep på demokratiet

Demokraten Ilhan Omar sier Israels avgjørelse å nekte henne og en annen folkevalgt amerikansk politiker innreise, er et angrep på demokratiet. Israelse myndigheter avlyste et planlagt besøk til Israel og Palestina i helgen, kort tid etter at USAs president Donald Trump blandet seg inn i saken i kveld. I et Twitter-innlegg skrev Trump at politikerne hater jøder og Israel, og at besøket burde bli avlyst.

Dagbladet - 25 Jul 19 kl. 07:50

Trump er den nye normalen

Robert Mueller frykter for demokratiet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Har brukt naturen tre ganger så mye

Oslofolk har brukt naturen tre ganger mer enn normalt under koronakrisen, viser en undersøkelse fra Norsk institutt for naturforskning. Økningen gjelder alle former for utendørsaktiviteter, både løping, fotturer og sykling..

NRK - 30 minutter siden

Finland: Munnbind virker ikke

Finske helsemyndigheter har kommet fram til at munnbind ikke hindrer smittespredning i stor grad, melder YLE. En rapport viser at munnbind i en viss grad kan hindre spredning om den som bruker det er smittet, men ellers er effekten minimal..

NRK - 30 minutter siden

13 siktet for menneskehandel

I Frankrike er 13 personar sikta i saka der 39 vietnamiske migrantar blei funne døde i ein lastebil i Storbritannia. Det melder nyheitsbyrået AFP. Dei 13 er sikta for menneskehandel.

NRK - 30 minutter siden

Færre premature fødsler i Danmark

Antall premature fødsler har falt med 90 prosent i Danmark i tiden hvor landet har vært stengt under koronapandemien, viser fødselstall for Danmark de siste fem årene. Årsaken kan være at gravide har måttet endre atferd, som har virket forebyggende..

NRK - 1 time siden

Tolletaten gjennomfører storaksjon

Tolletaten gjennomfører en storaksjon i Oslofjorden og langs Sørlandskysten i forbindelse med pinsehelgen og inngangen av årets båtsesong. Det skriver NTB. Etaten vil bruke samtlige av sine fartøy, og to kystvaktfartøy vil delta i aksjonen..

NRK - 1 time siden

Bra for klima - på kort sikt

Nesten to av tre nordmenn tror at koronapandemien vil redusere klimautfordringene i verden på kort sikt, men de fleste tror ikke det gjelder på lengre sikt, viser en rapport fra Opinion. 54 prosent i undersøkelsen tror ikke på langsiktig effekt..

NRK - 1 time siden

Tiltala for overgrep mot ungane

Ein mann frå Nord-Gudbrandsdal må møte i retten 23. juni, tiltala for overgrep mot ungane sine. Det melder GD.

NRK - 1 time siden

Utslippsrekord i Longyearbyen

Aldri før har kullkraftverket i Longyearbyen forurenset så mye som i 2019. – En miljøkile for Norge, sier lokalstyrelederen..

NRK - 1 time siden

Mattilsynet advarer om kosttilskudd

Kosttilskuddet Hydroxicut Hardcore Next fra USA har ført til leversvikt og dødsfall. Mattilsynet advarer nå mot kjøp og bruk av produktet, men kjenner ikke til noe salg i Norge. De har fått informasjon om at nordmenn har bestilt produktet på nettet..

NRK - 1 time siden

8.952 nye smittede i Russland

I løpet av det siste døgnet har det blitt registrert 8.952 nye påviste smittetilfeller av koronaviruset i Russland. Det melder Reuters.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt