NRK > Nyheter

Sunday, 28 November, 00:30

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..
Les mer på NRK


Les mer om:
Etiopia, Den

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ørliten, fredsmulighet, for, Etiopia
NRK - 02 nov 21 kl. 21:41

FN-sjefen ber om våpenhvile i Etiopia

FNs generalsekretær António Guterres gjentar sin bønn til partene i Etiopia: Stans alle kamphandlinger nå og gi ubegrenset tilgang for nødhjelp. Guterres er ekstremt bekymret over opptrappingen av volden i Etiopia og den nylige erklæringen om nasjonal unntakstilstand, opplyser FN i en uttalelse tirsdag kveld. – Stabiliteten til Etiopia og den bredere regionen står på spill, sier han.

NRK - 05 nov 21 kl. 19:03

UD ber nordmenn forlate Etiopia

Utanriksdepartementet oppmodar norske borgarar om å forlate Etiopia. Det skriv departementet i ei pressemelding. Dei skriv at flyplassen i Addis Abeba er open, og at dei rår norske borgarar til å reise ut med kommersielle flygingar medan det er mogeleg.

NRK - 13 aug 21 kl. 14:47

Frankrike i samarbeid med Etiopia

Frankrike har frosset en avtale om militært samarbeid med Etiopia, sier to offisielle kilder med kjennskap til saken. Avtalen mellom Etiopias statsminister Abiy Ahmed og Frankrikes president Emmanuel Macron ble inngått i mars 2019, men ble ifølge kildene lagt på is i begynnelsen av juli. Ifølge avtalen skulle Frankrike låne nærmere 900 millioner kroner til Etiopia, øremerket oppbygging av en marine i landet, som ikke har egen kystlinje.

NRK - 07 okt 21 kl. 04:27

Enorm krise i Etiopia

FNs generalsekretær António Guterres advarer om en enorm krise i Etiopia. Han ber landets myndigheter om å sørge for uhindret tilgang for hjelpearbeiderne. I forrige uke ble sju FN-ansatte utvist fra landet.

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:00

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya.

Klartale - 15 okt 21 kl. 12:33

Får fortsatt for lite mat

18.600 barn under fem år ble behandlet for å ha fått for lite næring. Dette er kun mellom februar til august i år.

NRK - 05 nov 21 kl. 21:15

FN uroa for situasjonen i Etiopia

Tryggingsrådet i FN ber om at kampane i Etiopia tek slutt, og at partane set seg ned for å kome fram til ein varig våpenkvile, melder Reuters. Det planlagde møtet om Etiopia i Tryggingsrådet fredag blei utsett etter at dei blei samde om fråsegna..

NRK - 06 nov 21 kl. 15:41

Norske misjonærer forlater Etiopia

Norsk Luthersk Misjonssamband og Det Norske Misjonsselskap sender sine ansatte ut av Etiopia. Bakgrunnen er at Utenriksdepartementet fredag kveld oppfordret norske borgere til å forlate landet, skriver Vårt Land ifølge NTB. Misjonssambandet har vedtatt å evakuere alle barnefamilier og alle som har arbeidsoppgaver knyttet til Den norske skolen.

NRK - 07 nov 21 kl. 09:58

Protesterte mot opprørerne i Etiopia

Regjeringen i Etiopia samlet hundretusener av demonstranter i ulike byer for å protestere mot opprørsstyrkene som nærmer seg hovedstaden. Demonstrantene gikk fredfullt gjennom gatene i hovedstaden Addis Abeba, og også i andre byer, for å vise sin støtte til regjeringens styrkers innsats mot Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF). Demonstrasjonene, som ble organisert av regjeringen, var også rettet mot land som har bedt om en slutt på volden og krigshandlingene i Etiopia.

NRK - 03 aug 21 kl. 22:17

Operasjoner suspendert i Etiopia

Flyktninghjelpen og Leger Uten Grenser (MSF) sier at den etiopiske regjeringen har suspendert operasjoner de har i landet, melder NTB. En talsperson for Leger Uten Grenser sier at operasjonene som ble utført av den nederlandske avdelingen, som er den største i Etiopia, er suspendert i tre måneder. Flyktninghjelpen sier de har fått alle operasjoner stanset.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt