E24 > Økonomi

Saturday, 25 June, 20:01

E24 - I førrgår: 11:25

Økonom etter rentehevingen: – Dette vil svi

For første gang på 20 år har Norges Bank besluttet å øke styringsrenten med 0.5 prosentpoeng. Det blir det dyrere tider for nordmenn, og flere økonomer roper varsko..
Les mer på E24


Les mer om:
Norges Bank

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Økonom, etter, rentehevingen, Dette, vil, svi
NRK - 08 jun 22 kl. 17:02

Indias sentralbank hever styringsrenten

Den indiske sentralbanken hever styringsrenten med 0,5 prosentpoeng til 4,9 prosent. Banken hevet også styringsrenten i mai, da med 0,4 prosentpoeng. Dette var den første rentehevingen i landet siden august 2018.

E24 - 26 apr 22 kl. 14:20

Wall Street-profil Wood tror på færre rentehevinger enn markedet – sjeføkonom er skeptisk

Markedet har priset inn doble rentehevinger fra USAs sentralbank ved fire møter på rappen. At inflasjonstoppen nås vil ikke bremse rentehevingen, mener Handelsbankens sjeføkonom..

NRK - I førrgår: 10:33

Økonomer skeptiske til renteoppgang: – Dette er ikke noen jappetid

– Hvis vi nå hever rentene og får nedgang i boligbygging og så videre, når vi sliter med boligmangel. Bøndene har investert, vi trenger å investere mer så vi får ned matprisene. Nå stopper de opp å investere fordi rentene stiger.

Aftenposten - I førrgår: 11:25

Økonom etter rentehevingen: – Dette vil svi

For første gang på 20 år har Norges Bank besluttet å øke styringsrenten med 0.5 prosentpoeng..

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

E24 - 05 maj 22 kl. 11:45

Største rentehopp på 20 år i USA: Dette er de smarte grepene du bør gjøre

Dette betyr rentehevingen i USA for dine sparepenger, og dette er de smarte grepene du bør ta nå..

NRK - 13 mar 22 kl. 19:29

Trolig minst fire rentehopp i år, sier sjeføkonom

Det blir flere rentehopp i år på grunn av høy inflasjon som følge av krigen i Ukraina, mener Handelsbankens sjeføkonom. – Renteoppgangen blir både brattere og høyere enn Norges Bank har varslet så langt, sier sjeføkonom Marius Gonsholt Hov til E24. Norges Bank hevet renten til 0,50 prosent før jul, og det ble signalisert et nytt hopp på det neste rentemøtet 24.

NRK - 17 mar 22 kl. 02:45

Tokyobørsen opp 3 prosent

Hovedindeksen Nikkei 225 gikk opp mer enn 3 prosent kort tid etter åpning torsdag, etter lignende utvikling i Europa og USA dagen i forveien. Nikkei-oppgangen var på 3,1 prosent det første kvarteret, mens den bredere Topix-indeksen gikk opp 2,4 prosent. Oppgangen knyttes til at USAs sentralbank onsdag hevet styringsrenta med 0,25 prosentpoeng til 0,5 prosent – den første rentehevingen siden 2018.

E24 - 05 maj 22 kl. 05:48

Asia-børsene stiger etter Wall Streets jubelkveld

Rentehevingen fra Federal Reserve preger også de asiatiske børsene, som stort sett stiger i morgentimene. De kinesiske børsene stiger etter å ha holdt stengt hele uken..

NRK - 05 maj 22 kl. 09:25

Venter spent på rentebeslutning

I dag klokk ti skal Norges Bank ha offentliggjøring av sin rentebeslutning. I mars besluttet Norges Bank å øke renten fra 0,5 til 0,75 prosent. Nå gjør den amerikanske sentralbanken et hopp til samme nivå.

Fler nyheter fra E24

E24 - 1 time siden

Russland skal gi Belarus raketter som kan bære atomstridshoder

Russland vil i løpet av de neste månedene levere raketter som kan utstyres med atomstridshoder, til nabolandet Belarus, ifølge president Vladimir Putin..

E24 - 1 time siden

Tusenvis samlet i Oslo-gatene etter skyteangrepet

Tusenvis av mennesker samlet seg i Oslo sentrum lørdag for å sørge, klemme hverandre og ta kraftig avstand fra det brutale skyteangrepet natten i forveien..

E24 - 2 timer siden

For to uker siden sa Arctic-sjefen opp jobben. Nå får meglerhuset refs av Finanstilsynet

Arctic Securities har i årevis begått brudd på verdipapirloven, mener Finanstilsynet. Ulik regelforståelse, svarer meglertopp Mads Syversen, som får fire uker på å rydde opp..

E24 - 2 timer siden

Inflasjonen i Zimbabwe stiger til 192 prosent

Til tross for drastiske tiltak øker inflasjonen igjen voldsomt i ett av Afrikas fattigste land. Nå varsles det nye grep..

E24 - 4 timer siden

Pridesponsor avlyser markeringer

Petter Stordalen-eide Nordic Choice Hotels er hovedsponsor for Oslo Pride. Etter masseskytingen avlyser hotellkjeden alle planlagte markeringer..

E24 - 4 timer siden

To menn i 50- og 60-årene ble drept i masseskytingen i Oslo

De to som ble drept i masseskytingen i Oslo sentrum natt til lørdag, var menn i 50- og 60-årene. De pårørende er varslet..

E24 - 4 timer siden

Stor pågang hos hotellene: – Veksten i storbyene er formidabel

Gjestene har vendt tilbake til norske hoteller. Hotellrådgiver tror det kan bli vanskelig å få tak i ledige rom flere steder i sommer..

E24 - 4 timer siden

EU: Atomforhandlingene med Iran blir gjenopptatt

Samtalene om en revidert atomavtale med Iran blir gjenopptatt i løpet av få dager, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell, som er i Iran..

E24 - 5 timer siden

Zaniar Matapour (42) siktet for terror - var i samtaler med PST i mai

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer skytingen i Oslo som en ekstrem islamistisk terrorhandling. De ble først kjent med den pågrepne Zaniar Matapour (42) i 2015..

E24 - 6 timer siden

NHO Luftfart avslår dispensasjonssøknad i flyteknikerkonflikten

NHO Luftfart har avvist en søknad om dispensjon fra ambulanseflyselskapet Babcock, som vil bli rammet av flyteknikerstreiken fra og med søndag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com